Sneakers

Skulle vilja ha dessa i varje färg, platå sneakers så snygga! Från www.theiconic.com.au.

It's been a long time since I had some fun

Vilken skitdag. Vill egentligen gå och lägga mig nu och vakna upp imorgon till en ny dag.
Dagen började 07.30 med ett telefonsamtal om att G's gammelmormor hade dött, och G gick från toppen till botten. Sen har vi flängt hit och dit till klockan 14. Det här visumet tar kål på mig. Började gråta i duschen. Tjatade till mig en tid på immigration kontoret, den 5/9 kl.11.00 ska alla papper lämnas in! De tar egentligen inte emot folk, utan vill att man ska skicka in alla papper med post. Man ska skriva ner alla sina bankdetaljer på ansökningen, men jag tycker inte alls att det känns säkert. Dessutom så vill jag lämna in allt personligen så jag vet att det blir gjort.
Nu ska jag dricka grönt té och fortsätta kika på Rebecca & Fiona dokumentären (love it!). Bjuder på några bilder som jag lyckdes ta under dagens bra stunder.
Den här blomman kallas kangaroo paw, det tyckte jag var roligt.
Det bästa med dagen var vädret! Strålande sol och 23 grader, så skööööönt. Man kan se city där borta också!

I'll be there for you

Så här har jag sett ut när jag suttit på golvet och organiserat papper.
 
Började dagen med att baka chokladbollar till min kära vän Val. Hon var inte på topp efter dåliga nyheter om en vän hemma i California. Vi gick och köpte kaffe och satte oss på muren nere vid Swan river. Tittade på miljon-båtar som gled förbi i det glittriga vattnet. Vi gick förbi hos mig och hämtade ett soffbord som vi inte änväder längre och traskade hem till Val. Skruvade soffbord och hjälpte henne möblera i extrarummet. Blev bjuden på en svingod risotto med kyckling av Mitch (Val's man), och efter det lagade vi choclate chip cookies och tittade i bröllopstidningar (himla roligt faktiskt). På eftermiddagen gick jag hem och organiserad alla papper vi smalat på oss om mitt visum. Alla papper ligger i olika högar, markerad och i ordning efter 'the checklist'. Imorgon ska alla papper bli certifierade.

HÅRET!

Snälla kära hår, kan du bara växa och bli så här långt och fint! SNÄLLA.
Bilder lånad från Instagram: sabinaross

Home

Idag gick jag till Officeworks för att printa lite bilder. 500 för att vara exakt! Haha. Jag har faktistk aldrig skrivit ut bilder från min kamera (som jag köpte i januari 2010), MEN HERREGUD VAD FINA DE BLIR! Kvaliten är helt otrolig. Blev skitglad, så nu måste jag börja skriva ut fler i olika storlekar.
Gjorde en liten fotovägg ovanför sängen med bilder från ett snöigt Sverige. På mitt nattduksbord har jag bilder på min och mammas mini-semester med motorcykeln.

IKEA 2013

Katalogen är här! HIttade massa fina prylar att spara till.
Vi börjar från toppen till vänster: En ny soffa i beiget och vit ram (att ha en helvit soffa är det dumaste köpet jag gjort = ALLTID smutsig), en vitt soffbord i stål, en vit tunna att förvara filtar, ett skrivbord till det andra sovrummet, en plexiglas-stol att ha till skrivbordet, en större och djupare stekpanna, nya sänglampor! (min ger ifrån sig ett 'tjutande' ljud), stor våg-tavla att ha ovanför sängen, vit ljusstake, glas ljusstakar, ny sängstomme i vitt, "dagbädd" som bilr dubbelsäng för det andra sovrummet.

Sunday breaky

Bild till vänter: Vi lagade världens godaste hamburgare igår, extremt matkoma efter det.
Bild till höger: Godiset är nu slut, och ni ser ju att det är inte bara jag som gillar karamellkungen!
 
Har varit fullfart de här dagarna. I fredags var vi ett helt gäng som åt pizza på Kava, vi beställde 5 pizzor och delade på. Den bästa var 'Portugal' med kyckling, aioli, spinach och mozzarella. Efter det åkte jag lit spontant till Val där Hannah och Marie var och drack lite margaritas. Följde med dem ut i Freo en stund. På lördagen blev det bara att slappa och det var hur fint väder som helst! Idag hade vi bestämt frukost dejt med Adam och Anna. Supercoolt café som heter Moore&Moore i Freo. Jag år poached eggs med lax, turkish bread och sparris. Den godaste fukosten jag någonsin ätit! Måste ta med mormor dit så hon får prova.
Vi diskuterade lite planer och det ser ut som att det blir Europa i 2 månader nästa sommar (vi har satt upp det som mål i alla fall). Adam vill gärna till Sverige och Norge så jag får stå för guidningen. Jag vill gärna till Spanien och Italien och Anna pratar båda språken flytande så hon kan stå för guidningen. Låter mycket bra tycker jag! 

Messmor is on it's way!!!

Hämtade precis ut ett paket med 1kg smågodis. Jag skojar inte, jag gick lös ganska duktigt när jag beställde. ÅH SÅ GOTT! Vet inte om jag är hög på lycka eller på socker just nu, kanske båda. Nu till det bästa:
Swedish Goodies kommer få in Messmör i november!!!!!!!!!!!! ALLTSÅ FATTAR NI!!!!! JAG KOMMER KUNNA ÄTA MESSMÖR IGEN VÄLDIGT SNART!!! LYCKA LYCKA LYCKA! Jag ska beställa hela lagret.

Roast lamb

Igår var vår 'dinner date' som vi hade bestämt med Hannah och Alana (G's närmast tjejkompisar). De stod för grönsakerna och gravy, G stod för roasten och jag gjorde blåbärspaj. Vi drack vin, pratade resor och tittade på 'Top 90's hits' på tvn. Jag kommer nog aldrig bli så australiensk att jag kan njuta av lammkött (mamma skulle smälla av hon blev bjuden på det haha), det tar snarare emot varje gång jag försöker. Finns det något mer senigt kött? (Får nästan kväljningar av att bara tänka på det) usch.
Väldigt trevlig kväll hade vi i alla fall!

Odd Molly kärlek

SÅÅÅÅÅ FIIIIIIIN!
Är helt nerkärad i den här tröj-jackan. Synd att Odd Molly är så dyrt, den här går lös på närmare 3000:-. Finns den kvar när jag börjar jobba så vill jag köpa den till nästa australienska vinter. Den skulle passa perfekt.

Inspo blogs

http://arielleryan.tumblr.com/
Fashion stylist i LA. Stilg tjej!
http://gypsyone.tumblr.com/
Denna tatuerade dam dyker upp lite här och var. Såg henne i Green Days video 'Oh love'. Jag gillar!

Lost my inspiration

Har ingen inspo att skriva på bloggen ATM. Bjuder på några bilder från min instagram istället. Ansökan om mitt visum är i slutspurten, allt är typ klart och våren är på väg ( hoppas det hjälper min inspo)! Jag hatar min grannar som bor under oss. Var är det för cpn som har flyttat in!? UT SKA DOM I ALLA FALL. Ett mejl till styrelsen imorgon. Alla andra som bor här beter sig normalt och RESPEKTERAR varandra. Man skriker inte och spelar hög musik kl 12 på natten OK!?
Nu ska jag laga broccolisoppa!

Young

Stiliga skor som jag vill ha och sötful hund!
 
Vi hade mexican friday som vanligt i fredags, tittade på film och slappade i soffan. Igår tittade jag på G när han spelade fotboll, det var 24 grader varmt ute så skönt! På kvällen gjorde jag mig smällsnygg och vi åkte till Val och Mitch förlovningsfest. HImla trevlig kväll och lite för mycket av det goda som vi fick sota för idag. Har inte gjort ett jota idag, legat i soffan, ätit rester av tacosen, somnat igen, druckit kaffe och nu har jag blivit människa igen. Har duschat (somnade med allt smink på igår!!! så min hy är helt paj) och städat lite. G är och skejtar och ska komma hem med hallonsylt snart så jag kan göra pannkakor åt oss!

I'm wide awake

Har letat förlovningspresent till Val och Mitch idag, men Myer i Freo hade inte samma saker som Myer i Garden City så jag följer med G när han åker till jobbet imorgon och köper det jag tänkt. Fyndade några köksgrejer till oss istället!
Två gamla plåtburkar (som nu har kakao och koksfrön i sig) för $1 styck och VÄRLDENS finaste/old school servetthållare!! Såg den i föstret till en köks- och bakbutik, gick förbi två gånger sen kände jag bara måste ha den. Gick in och frågade tanten om den var till salu (det fanns bara en, den i fönstret) och det var den! Hon slog in den fint och jag skulle precis betala när hon sa: Är du svensk? PÅ SVENSKA. Tror ni inte att jag blev lite paff. 'Eeeh...ja det är jag" svarade jag "ja, det är jag med!" säger hon då. Så söt.
Se så fint och lite retro jag har det i köket!
 
Mitt i allt när jag höll på att pyssla i köket så hör jag tjutande bildäck och världens smäll! När jag tittar ut genom fönstret ser jag en taxibil flyga upp på trotoaren och in i stenmuren. Efter det hör jag skrik och panikslagna människor. Det gick så himla fort! Jag hade själv gått till affären tidigare, förbi stenmuren, precis där taxibilen nu stod helt krockad. Jag öppnade dörren och gick ut på balkongen (jag bor alltså uppe på en kulle och kunde därför se allt), hörde barnskrik, fick ont i magen. Sen kom polisbilar från alla håll, brandkåren och ambulansen. Ett stort moln av blinkande lampor i blått och rött. Ambulansen var där länge men lämnade platsen lugnt och utan lampor eller ljud. Jag tror att alla klarade sig utan större skada, som tur va! Det lät nog värre än det var.
Skitdålig mobilbild på kaoset.

To do list!

Idag har jag följt en 'To do list', jag brukar göra det och tänka så fort jag fått allt gjort så har jag tid till att göra annat! Skitbra. Ibalnd tänker jag också 'när du är klar får du äta glass!!' Funkar alltid. På min lisa hade jag:
- Diska
- Städa micron
- Städa badrummet
- Tvätta
- VISUM:
Fylla i datum/länder
Fylla i namn på G's halvbröder
Skriva vår historia
- Ringa tax office
- Mejla banken om mitt taxfile number
 
Som ni ser så fick jag nästan allt gjort. Det tog sin tid så 'vår historia' får jag skriva imorgon. Nu ska jag strax göra mig i ordning för middag på en thairestaurang. Vilken bra belöning efter denna dag!
Bleker bort fläckar! Mohaha

Farbror doktor

Har varit lite upptagen med att fixa med mitt visum de senaste 2 dagarna. Igår tog jag passfoton, öppnade ett bankkonto (får mitt kort på fredag) och öppnade ett gemensamt sparkonto med G. Fyllde i lite mer papper och bokade en tid hos doktorn för idag.
Idag åkte jag in till Perth city där 'medibank health solutions' ligger. Det var massor av folk som skulle undersökas för sina olika visum. Jag var där precis på min tid och jag är glad att jag har ett sånt internationellt namn som Sara, för vilka problem de hade med alla asiater och indier. Fick göra röntgen av bröskorgen, kolla synen, mätas och vägas, ta blodprov, kissa i en mugg, kolla blodtryck, lungor, hjärta och bli lite klämd på magen och fötter. $332 gick kalaset på, inte alls billigt men var ju tvungen att göra det.
Nu börjar allt falla på plats i alla fall!

Breakfast date

G ville ta med mig på en 'breakfast date' istället för att bara köpa kaffe. Vi åkte till Freo och 'café-strippen' där det är fullt av olika caféer. Fick bli Gino's café som jag aldrig varit på tidigare. MUMS så gott det var!! Även fast det regnade så var det jätte mycket folk överallt. Efter frukosten började det verkligen spöregna, men vi åkte till stranden och runt i hamnen och jag filmade lite. Ska försöka pilla ihop filmsnuttarna från ösregnet så ska jag visa er en video.

Sunny saturday

Njöt i solen och tittade på fotboll. På kvällen packade jag med mig några filmer, kex och ost och gick hem till Val.   Hanna var där också och sen kom Marie (från Finland). Vi drack rödvin och vissa grät till filmen 'Remember me'. Det åts pizza, vitlöksbröd och kex med ost. Riktigt trevlig kväll! 

Vi går mot våren!

Idag har det varit 24 grader varmt och inte ett moln på himlen! Gud så varmt det var att ha svarta jeans kan jag tala om. Mötte Val på cafe Chinotto vid 11-tiden. Hon hade med sig ett av hennes au pair-barn (snällaste ungen!) och vi drack kaffe och behövde prata ur oss. Massa catch up att göra. Vi båda går igenom samma visum. Efter det åkte vi till hennes nya lägenhet som jag inte sett än. Den ligger bara ett par gator nedanför mig! Så jag kan gå till henne när jag vill. Tittade på bilder och pratade på. Fick inbjudan till hennes och Mitch förlovningsfest nästa lördag, vilket ska bli kul! Efter det åkte vi hem till hennes au pair-familjs hus (som också bara ligger några gator från mig). Låg på uteplatsen i solen och dinglade med fötterna i poolen. När jag traskade hem så gick jag förbi bensinstationen och köpte en glass.
Min amerikanska!
Familjen i det här huset har haft lite otur den senaste tiden. Först var det storm här i början av Juni och innertaket på terassen rasade in (inte så konstigt när man bygger ett tak med hjälp av takplåt, bjälkar och gipsskivor och några skruvar. Huset ser skit dyrt ut men under allt så är det inte så specielt) och sen råkade killen som klipper deras gräs köra över en av småkillarnas leksaker som flög iväg och krossade en sidan av glasstaketet runt poolen, så poolen var full av glas tidigare.

Annars mår ru'?

20 grader och sol. Jag placerade mig på en bänk runt husknuten och fick den här fina utsikten av Swan River! Himla fint. Ett nytt favorit ställe att läsa bok på. Fick lite solbränna på köpet.
Lagade dragonkyckling och det blev sååååå gott! Åt alldeles för mycket så nu står magen rakt ut. Har tittat på 'Du är inte klok, Madicken!' hur bra är inte Astrid Lindgrens filmer!? Åh älskar dem.
Hur sköna är inte alla små kommentarer:
 
'Sandaler minsann! Fint som kattskit i vällingen!' -Mia (fattigbarnet)
 
'Tvåhundrafemtio kronor. För en gammal dö kärring!' - Herr Nilsson (grannen)

Oreo commercial australia

Den här reklamen går på tv'n här i Australien. DEN ÄR SÅ SÖT!

DOLL FACE

Etfer att ha kollat på för många smink-videos med uppskurna halsar, utpetade ögon, sår och ärr så lekte jag lite med smink. Men jag höll mig dock till en vanlig snygg sminkning. Imorgon vill jag prova något äckligt! Lite lim och toapapper så kan man göra magi. Hehe.

Horror makeup

När jag har pluggat (vilket jag hoppas blir i januari annars i juli nästa år) 'diploma of specialist makeup services' ska jag leka med latex hela dagarna!! Kolla vad läskiga/coola grejer man kan göra:
 

Schizo-väder

Alltså vilket schizo-väder vi har! Regnade lite runt lunch, men efter det kom solen och jag gick en promenad in till Freo och kikade runt i second hand butikerna. Nu ÖSER det ner ute igen. Buhu.
För $20 fick jag allt det här. Fin fina grejer! Har alltid velat ha en Odd Molly träja med den kostar runt 1600kr men nu hittade jag en tröja som ser nästan helt likadan ut för $3! Hur cool är inte 80-tals playsuiten?
På den högsta kullen i Freo finns det här kriksmonumentet för 2:a världskriget. Otroligt fin utsikt härifrån!
Hej Indiska Oceanen!
 
Nu håller jag på att tvätta förfullt!

Style inspo

wwww.emmadenblonda.blogg.se
 
Stilig tjej! Saknar mitt ljusblonda hår och ska nog gå tillbaka till det när våren börjar här. Då ska jag börja gå klädd så här snyggt också, varje dag.
 
Det har kräkregnat hela dagen idag. Har inte fått något gjort som jag hade tänkt. Rain go away!

Dreams

 
Trust me, it's paradise. This is where the hungry come to feed. For mine is a generation that circles the globe and searches for something we haven't tried before. So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
- Richard, The Beach (2000).

Jag saknar att bo i en ryggsäck. Leva utan planer eller bekymmer. Känna mig odödlig. Testa gränser och göra saker jag aldrig trodde jag skulle göra.
Bara leva. Leva i nuet.

Det är dags för söndagsmys

Jag är bara bra på att blogga på söndagar. Det är liksom den roligaste dagen på veckan! (även fast man måste vecko-städa den dagen också)
Herrn i huset åkte iväg och surfade imorse så jag vaknade upp själv vid 9-tiden och käkade frukt-frukost, diskade medans jag väntade på att vattnet i espressomaskinen skulle bli varmt. Skulle precis mala lite kaffebönor när jag kom på att vi hade helt slut på kaffebönor!!!! Dålig start på dagen alltså.
När min iskalla och saltvattninga man kom hem åkte vi till Freo för söndags-kaffe. Det blev en take away flat white från Hush espresso så vi kunde gå runt och kika på markanden samtidigt.
Galen pirat som lekte med eld.
Händelseförlopp när G tar kort...
Han höll på att spräcka överläppen (igen!) igår när han fick en armbåge rakt i fejjan under fotbollsmatchen. Det såg ut som att han hade en stor snus under läppen, men idag har det gått ner.
Freo är känt för alla gamla bevarde byggnader. Det blir liksom en extra mys-känsla med alla caféer, jag älskar det.
Vi stannade till på affären-som-jag-inte-kan-stava-namnet-på som har massor av kryddor/kaffe/té/kakor osv från olika delar av världen. Det var där jag hittade leksands knäckebröd förut. Vi köpte på oss nya kaffebönor, grönt té och 3 kryddor (en av dem är kanel de andra kommer jag inte ihåg).
Såg ett enormt lastfartyg i hamnen som fint var markerat med 'Stockholm' på baken!
Sen kom det lite regn så då åkte vi hem. Nu sitter vi med varsin dator i knät, jag bloggar och G kollar på tecknadeserier (haha man kan ju undra hur gammal han när egentligen) med en öl i handen. Jag ska ta och prova mitt nya gröna té!

VISA

Här har ni mig hela dagen. Nu är det serious business. G har tagit ledigt på måndag så vi kan fixa massa med mitt visa. Nu ska jag fylla i alla länder där jag varit de senaste 10 åren(!!!), vilket kommer ta ett tag. Sen har jag glömt när min pappa är född (HAHA) så jag måste fråga mamma om det.
 
Måste bara visa det här smset som jag fick igår. Jag skrev ett sms helt på svenska åt han, bara för att testa och det här fick jag till svar! Mycket bra gjort av han.

Sedona lace zipper brush belt

Detta sminkbälte ink. alla borstar är på väg hem till mig! Woho. Jag vet inte hur länge jag har velat ha det. Kommer känna mig fulländad när jag har det. Man kan dessutom stänga bältet med en dragkedja så inga borstar faller ut.
Har kikat runt på olika skolor och ska mejla 'Australian college of beauty therapy' och 'Perth college of beauty therapy' ang. kursen 'Diploma of specialist makeup services '. Där läser man allt som har med smink att göra och även specialeffekter till filmer som blod/sår/brännskador osv.

RSS 2.0