Middag Alá Sara


Jag lägger ju nästan bara upp bilder på sånt man kan stoppa i munnen. Men så kan det va. Nu har jag precis gjort middag som bestod av det jag kunde leta fram här hemma. Ris, boccoli, kyckling, vitlök, lök och svamp och lite olika kryddor. Inget fancy men väldigt gott! Det blev matlådor att ta med till jobbet över också.

Nu ska jag sätta näsan i min älskade lonely planet bok. Hehe.

South America - on a shoestring


En födelsedagspresent till mig själv (istället för den blå väskan, bra va mamma?). 1064 sidor underbar läsning. ALLT man behöver veta finns i den boken. Jag blir helt pirrig i kroppen av att den nu är min. Nu har jag massa att läsa tills den dagen jag bestämmer mig för att åka iväg.

Jag överlevde...

...mitt 15.00-00.30 pass. En söndag. På ankomst. Det var så mycket att göra att tiden bara sprang iväg och det var inte förens min sista halvtimme som jag kände hur trött jag var. Kroppen liksom domnade bort. Det är nog inte meningen att man ska vara vaken efter kl 23, inte heller ska man gå upp före klockan 06. Nu har jag 3 hela dagar ledigt om de inte ringer och behöver mig. Ska bara sova och titta på film. Ingen väckarklocka ska ställas.
God natt!

No life

Jobbar en massa. Gör inte så mycket annat. Blir smått deprimerad av vädret, dricker kaffe och kollar på resor. Det nyper lite i magen varje gång jag frågar en passagerare vart de ska och de svarar allt från Bali eller Kenya till Usa eller Brasilien. JAG VILL OCKSÅ. Jag är förresten med i en tävling där man kan vinna flygbiljetter till Rio de Janeiro. Inte för att jag tror att jag skulle vinna, men tänk om....bah HEJ DÅ.


All I want is to travel

Elina, Emma och Veronica är framme i Filippinerna nu. De ska vara borta 2,5 månad. DET SLITER I MIG! Jag vet att jag nyss kom hem, men det gör ont i hela kroppen över hur mycket jag vill resa iväg nu på en gång. Jag vill svettas, jag vill bli solbränd, jag vill bo i en ryggsäck, jag vill inte ha bestämda biljetter, jag vill vara spontan, jag vill ha utmaningar, jag vill träffa nya människor med samma 'tänk' som mig, jag vill dricka buckets och dansa på stranden. Det är livet. Jag älskar varje kvadratmeter land med vacker natur, spännande kultur, god mat och som bjuder på nya erfarenheter.
Synd att pengar styr allt. Men jag jobbar förfullt för att kunna göra det jag vill.

A package from Austalia


När jag kom hem från jobbat hade jag en snabb "skype date" med G, sen hittade jag en avi i köket som sa att jag hade ett paket från Australien att hämta ut. ÄNTLIGEN! Jag visste ju att han hade skickat det men jag var inte säker på om det skulle komma fram. En litet paket med en liten kärlekslapp och två påsar av mitt favorit godis, jelly babies. Nu har jag godis att leva på... en hela vecka haha.

Candy delivery


Ja ni ser ju vad jag gör ikväll. Äter godis. Den här dagen har varit grå och kall. Jag har skurit mig överallt på händerna efter att ha öppnat massa kartonger och packat upp tuggummi tills jag fick ont i magen av lukten. Jag började 06.00 och första flyget kom precis innan 09.00, så det fanns massa dötid att packa upp varor.
Tur att min bror kom tillbaka från Sverige med min leverans! Efter min nyttiga middag med broccolimos, tonfisk, ägg + tillbehör så kan jag med gott samvete trycka i mig det här.

Work work work

Jag har kommit in i mitt "jobba-i-norge". Man har inget liv. Man jobbar, sover, äter, jobbar. Är så himla trött nu speciellt eftersom de har varit mina första dagar själv. Men det rullar på bra. Man får uppleva mycket konstigheter. Allt från att pasagerare öppnar godispåsarna och testar godiset innan de bestämmer sig till att de snor dyra sminkprodukter utav bara den. Sånt håller de på med på en flygplats av alla ställen? Där det sitter kameror i varenda vrå och väktare som följer varje steg.
Nu måste jag sova bums, ska börja jobba kl.06.00.

Äta bör man


Spenderade min lediga dag med att ha ångest på Coop. Varför ska det vara så satans dyrt i det här landet! Men äta bör man annars dör man. Det blev ju billigare än vad jag ställt in mig på, fast det var fortfarande dyrt.
Nu ska jag äta två mackor med ägg och allt annat gott jag kan hitta.

Dag 3


Dag 3 är avklarad, fick ett muntligt prov precis innan jag skulle gå hem. Men det gick bra. Upplärningen har verkligen varit hur bra som helst, allt har varit så strukturerat och de är otroligt duktiga på vad de gör. Långa köer eller stressade passagerare stressar inte mig ett dugg. Är ledig imorgon men jobbar resten av veckan.

Nu ska här sovas!

Född bäst.

Jävlar vad grym jag var idag på jobbet. Inga problem alls, det bara flöt på för mig. Så länge man ler och är glad så blir allt bra. Imorgon ska jag få sitta helt själv i kassan även fast det egentligen är min sista uppläringsdag. Fick min "uniform" (en tröja haha) idag också. Måste komma ihåg att köpa handsprit (pillar på så mycket pengar) och ett skärp till byxorna (de åker ner). VANTAR måste köpas också!! Hittade inga bra på Sentret när jag letade, men ikväll var jag tvungen att skrapa rutan på bilen och det var kallt kan jag tala om.

Nu ska jag lägga mig och sova. Tröttast.

Jobb

Det kändes som att jag blev kastad in i 3:e världskriget. Men jag kom snabbt in i mina "flygplats-rutiner" och tempot. Jag fick en lång genomgång av olika alkoholsorter, vilket vin som passar till vad osv. Jag hälsade på alla som jobbade och det var många glada och supertrevliga kollegor. Genomgång av kassan och olika kvoter för alkohol och tobak. Det är intressant hur mycket folk spenderar på taxfree när de flyger. Ett par köpte saker för 5000:-!? Det är sjukt. Bäst av allt idag var väl smink och parfym avdelningen! och jag fick reda på att man behöver inte vara utbildad inom make-up, utan man kan jobba sig upp dit om man vill. Hur bra?! Det ska jag satsa på.

Nu ska jag äta sen sova, min hjärna behöver verkligen vila. Jag antar att jag kommer drömma om kvoterna för det gör mig mest nervös: "1l sprit, 1,5l vin, 2l öl" och "3l vin, 2l öl" "5l öl" osv osv osv osv....

NOT TO SELF:

How to avoid winter depression lesson number 1:
Don't talk to your boyfriend about the weather when he has 35+ and sun. When you've got a freezing cold wind and the temperature is just below 0...

Annoying


Jag har verkligen blivit en annan person av att bo i Australien. Jag hade helt glömt bort hur otrevliga vi egentligen är här i norden. I down under ler man, man blir allt hälsad på när man går in i en butik, folk småpratar med en när man väntar på bussen, de hjälper en att hitta, du säger 'hej' när du kliver på bussen och du säger 'tack' när du kliver av. De viktigaste/vanligaste är att du ursäktar dig när du vill komma förbi, fråga något eller om du vet att du kommer krossa någons synfält (tex. i butiker när folk tittar på saker).
Tydligen så har allt det här slutat att existera här uppe. Du blir inte "välkommnad" in i butiken och de säger knappt något när du betalar. Värst är ju övriga kunder som ställer sig mitt i fucking vägen när du tittar på något!? Det hände idag och det första jag tänkte 'är det är skämt eller? va fan gör du?!'. Hon kunde ha ställt sig bredvid för att kolla på samma sak, men utan att säga något så gled hon in och ställde sig mitt framför mig. Jag blev så paff så jag bara stod kvar där tills hon vände sig om och insåg att hon stod mitt i mitt synfält och flyttade på sig.
Eftersom norskar inte fattar 'ursäkta' och det norska ordet för det är töntigt så tänker jag börja säga åt folk på engelska istället. Ska nog köra på samma sak i Sverige.
Enough is enough. Juste.

Hey june!

Jag är en riktig youtube-fantast. Jag kan spendera timmar att bara glo på olika videos. Mest handlar det om smink/kläder/hår. Där de visar hur man kan göra olika frisyrer och hur du ska sminka dig för att få en speciell look. De visar upp alla kläder och accessoarer de köpt under en månad och olika outfits. Man blir otroligt "mätt" av att titta på såna videos. Jag kan nöja mig med att titta vad andra har köpt för fint när jag själv måste spara pengar. Sen blir jag inspererad av deras outfits och funderar själv hur jag kan sätta ihop kläderna som jag har.
Lite nördigt kanke, men hur kul som helst!

Igår hittade jag en ny favorit på youtube. Min första Australienska som jag hittat som är grym! Hon har en lite bohemisk/avslappnad typisk australiensk stil (precis vad jag gillar) och blandar vintage/second hand + alla mina favorit affärer som finns där nere. Hon kallar sig för heyyyjune och klicka HÄR för att komma till hennes channel.


S/S 12





ph: http://carolinesmode.com/

Det ploppar upp bilder överallt på kollektionerna inför S/S 12. Vissa har ju tur och få springa runt på showrooms och presskontor och taffsa på höga klackar och glesstickade tröjor. Våren och sommaren är liksom lite bättre, lite roligare.

It's getting colder

Cosy times!

Städtant

Jag som inte skulle bry mig. Men jag kunde inte låta bli. Eftersom det manliga könet föddes utan halva hjärnan så fattar de inte när man måste städa! Jag får stå ut med 3 av dem. I en 2:a. Jag möttes av en mardröm till badrum när jag flyttade in och har liksom skjutit på att städa ihopp om att någon av dem som faktiskt skitat ner skulle göra något. Men ikke. Idag tog jag på mig skyddshandskar och skrubbade allt i hela bardummet t.o.m min stackars lilla tvättmaskin (den var min från början tills jag flyttade) var jag tvungen att städa på insidan. Då den var full av svart damm. Nu är det så rent i badrummet att man nästan blir bländad av att gå in där! Körde runt dammsugaren i hallen och köket (där min bror faktiskt hade diskat medans jag gjorde det andra, en applåd till honom!), men höll mig noga till "min del". Den delen där de sover får de hålla rent själva. Sen skrubbade jag av köket med rengöringsmedel.
Jag känner att jag kan leva på "men jag städade ju faktiskt badrummet!" ett tag och var lite små-bitchig mot dem. Höhö.
Nu måste jag äta middag, dör ju av hunger.

Orange


Fint. Verkligen. Jag blev helt orange på kortet. Var i alla fall till flygplatsen och hämtade mitt id-kort och fixade parkering. Annars så har jag mest ätit kanelbullar och väntat på att mitt skavsår ska läka! Jag vill ut och gå, blir ju så rastlös. Men idag lyckades jag riva upp det lite igen eftersom jag var vrång och ville ha andra skor på mig. Nu ska jag dricka kaffe och prata med G på skype.

Swedish house mafia



Jag gick in på SHM's hemsida och möttes av det här!!! AAAAH OMG! Jag höll på och smälla av. Har verkligen väntat på att de ska komma och spela på lite andra platser än bara Ibiza och i USA. Jag älskar dem så mycket att jag skulle börja gråta av att få höra/se dem live! och såklart dansa dansa DANSA som en tok. 
Nu kommer de till Perth den 3 mars 2012!
Så det betyder att jag måste jobba jävligt mycket och hårt...eller vinna på lotto.
Herregud, jag är så exalterad att jag inte kommer kunna somna!



I miss every second of it


Saknar Australien idag. Saknar allt som har med det landet att göra. Solen, värmen, festerna, alla snygga och trevliga människor, butikerna, stranden, down south. E-v-e-r-y-t-h-i-n-g. Har suttit och läst på (igen) om de två olika programmen som jag har varit intresserade av att plugga där nere. Jag har ju funderat i flera flera månader nu och jag börjar bli säker på vad jag vill göra när jag blir stor. Jag är alltså intresserad av att studera "Jurnalism" eller "Logistics and supply chain management" det lutar mest åt det sistnämnda. 3 år utbildning är det på båda, sen kan man fortsätta 1 år till för att få en master degree.

Det som hindrar mig lite är att jag älskar att vara fri och resa när jag vill. Fast samtidigt så har jag ju faktiskt hela livet framför mig att resa, jag är ju bara 20 år och jag har upplevt väldigt mycket redan.

Jeg er sikker

Jobb fixat och klart, börjar upplärning på måndag. Känns megabra. Så nu får ni ut och flyga och komma och handla av mig i taxfreen på Gardermoen! Imorgon ska jag ordna skattekort och gå till banken.

This is what I want

Det gör lite ont i hjärtat, kittlar i magen, jag hoppar upp och ner på stolen. Kärlek. Som jag har väntat och hoppats på att den här väskan från ZARA skulle komma i blått! DEN ÄR HÄR NU. Gjord i 100% buffalo läder. Jag dör lite inombords. Den står högst upp på min födelsedagslista till mig själv. Puttar ner allt från listan, this is my number 1!

NOWHERE

Äntligen så har 'NOWHERE' släppts. Designat av Nhu Duong och Elin Kling som creative director. Så sjukt snygga grejer! och priserna ligger runt 500:- vilket gör det möjligt för alla att köpa. Här är några gobitar som jag vill ha, kanske får bli någon födelsedagpresent eller så.


Jobb

Nu har alla personalansvariga kommit tillbaka efter helgen. Nu rullar det in mejl efter mejl. Imorgon börjar jag dagen med intervju på flygplatsen, annat jobb denna gång. Skitspännande ju! Det firar vi med min milspromenad.

Party till the break of dawn

Igår var det lite partaj här i Jessheim. Det var kul att träffa gamla bekanta. Man får liksom göra det bästa av situationen i sånahär småstäder. Är ju van ett helt annat nattliv efter att ha bott i Australien.
Idag har det regnat + att det är söndag (allt är stängt) så jag har legat i min storebrors sköna säng hela dagen och halvsovit. Nu tittar jag på film och är otroligt sugen på godis. Saknar mamma lite också!

Motionera mera

Inatt kunde jag sova gott. Om jag sover med huvudet vid fotändan så slipper jag ligga som en böjd banan.
Eftersom jag hittat en sån bra runda på 1 mil så gick jag till Storsentret idag och köpte riktiga skor och ett par träningbyxor. Nu sitter jag redo att ge mig ut ska bara dricka upp mitt kaffe.
Har även kört ner mammas lilla blåa bil i det någorlunda varma garaget, där kommer den stå skyddad från allt väder. Skönt att slippa borsta av snö och skrapa rutor i vinter.

Skor från Adidas och träningsbyxor från H&M.

Kaffepause

Sitter vid vårt höga köksbord mitt i vårat lilla kollektiv-kaos och dricker kaffe och äter torra kubb. Vilken tant jag är.
En kaos-medlem har åkt hem för 1 vecka och den andra kaos-medlemen bjöd syskonen Abrahamsson på pannkakor.
Jag gav mig ut på 1 mils promenad i solskenet idag och kom hem svettig och med gnagsår (som så äcklig norskarna kallar det) på ena hälen. Under min promenad kom jag fram till:
1. Jag måste köpa vantar. Det är kallt. Jag hade 5 par förut, nu har jag tappat/haft sönder/slarvat (mamma har lånat och slarvat bort haha) bort alla.
2. Min högerfot måste lida av Cerebral pares. Jag går ju snett inåt med den!
3. Jag måste börja titta VÄNSTER sen HÖGER när jag går över vägen. Inte som man gör i Australien, för då kommer jag bli påkörd snart.

Hade en timmes långt videosamtal med G och sökte ett till jobb. Jag har liksom inget tålamod. Nu ska jag sitta här och vänta hela helgen. För nu snart dricker alla personalansvariga upp sista koppen kaffe, kliar sig med pennan bakom örat en sista gång för veckan och går ut och låser dörren till kontoret för att vara fri hele helga. Så tar de tag med allt på måndag istället.

Nu ska jag titta på film och hoppas att kaffet får mig att vakna lite så jag inte somnar, ramlar och slår huvudet i parkettgolvet.

Ingen sömn

Jag har sovit max 1h inatt. Först var jag inte trött och läste bok till 01.00, sen har jag vridit och vänt mig på den här luftmadrassen, så trött att jag hade ont i kroppen. Strax innan 05.00 gav jag upp.
Jag som älskar att sova! Låt mig få sova.
Har letat gästsängar på Jysks hemsida och hittade en för bara 400:- (allt är bättre än en luftmadrass) måste mäta om den passar.
Så himla hungrig är jag också, men alla ligger ju där ute och sover fortfarande så jag får hålla ut till klockan 07.00 i alla fall.

Sometimes there's airplanes I can' t jump out


Lyssnar på One Republic - Good life på repeat. Så jävla bra. Tryck HÄR för att lyssna.

Norge

Jag vet att det varit tyst här ett tag. Har åkt motorcykel med mamma och umgåtts så mycket jag kunnat med min fina familj. Men allt roligt har ett slut...
Någon gång måste man ju börja jobba igen för man kan ju inte leva på luft. Så igår tog jag mitt pick och pack körde hela vägen till Norge med min bror.
Städade klädkammaren (även kallad 'bunkern'), flyttade in luftmadrassen och hängde upp min kläder där. Det finns inga fönster men jag sover helt okej där inne. Vi bor alltså 4 pers i en 2:a, därför valde jag att flytta in i 'bunkern' för att kunna vara ifred lite.
Idag har jag stressat runt på Storsentret. Skulle köpa SIM-kort till mobilen men då säger tjej "vi tar inte utländska kort..." när jag ska betala. Vad är det för påhitt!? Typiskt Norge. Fick springa till en bankomat och ta ut pengar vilket kostar mig 40:- för 'uttag i utlandet'. Suck.
Lämna CVn till olika butiker.
Sen var jag tvungen att gå in på Lebaras hemsida för att registrera mig. Jag sprang hem, på med datorn. Då funkar inte mitt norska D-nummer (födelsenummer) längre (som man måste fylla i i registreringen). Registrerar det på min bror istället.
Springa till skattekontoret 30min innan stägning (såg att de ändrat till 15.00 istället för 14.00 när jag kom dit dock). Fråga om nytt skattekort, få papper som ska fyllas i. FATTAR NOLL. Vänta på att gubben blir ledig så jag kan fråga honom. Jag förklarar att mitt D-nummer inte verkar fungera men han säger att man har samma om man en gång registretat sig. Han skriver ut papper med nummret på. Sen säger han att jag inte kan få nytt skattenummer förens jag har en arbetsgivare. Då har jag väntat och krånglat där i onödan..
Ringer Elina och möts i Sentret för en kaffe. Satt där i flera timmar och babblade om allt. Synd att hon åker till Asien om någon vecka och är borta 2,5 månad! Boooh.
Glömde helt bort tiden och att jag skulle skype:a med G. Kom hem och lagade middag och nu har jag sprungit till Rimi och bantat burkar i två vändor. Tjänade 170:- på grabbarnas cola och ölburkar!

Nu ska jag skicka lite mejl om jobb sen ska jag ta det lite lugnt.

RSS 2.0