Do you see who it is?


Eftersom jag inte gör någonting speciellt ikväll så fick jag för mig att rita. Någon som kan se vem det är?

Nyår

För ett år sedan rockade jag Sydney med 7 vänner. Det var det bästa nyåret jag någonsin haft! Det blir inte lika spännande i år. Inte all faktiskt. Jag har inga planer. Ligga hemma och kolla på film. Jag får ju ha mitt roliga i Paris och London!

Fick ett telefonsamtal från Australien nyss. G är på paradisön Rottnest Island med sina vänner. JAG ÄR SÅ AVIS. 30+ och små söta quokkas överallt. Här är några bilder från när jag var där:





224 Rue Du Faubourg Saint Denis, 10. Gare du Nord, Paris.

På den spännande adressen ska vi bo på i Paris. Nu har jag bokat hotel i både London och Paris. Flygbiljetten Oslo-Stockholm är också bokad. Vad jag längtar! Har legat och och läst guideböckerna som jag lånat av mamma. Det finns så mycket att se i de här städerna. Jag var 11 år när jag var i Paris sist, så den staden är som ny för mig. London har ALLTID något nytt att bjuda på. Kommer släpa runt stackars G överallt.

I love 'second hand'


Det finns inget bättre än när man hittar guldkorn i ens storlek på second hand-butiker. Jag hittade en kavaj av märket Filippa K som ligger runt 2000:- i vanlig butik. Jag betalade 199:- Den ser helt oanvänd ut. Tröjan kostade 49:-, den tänkte jag ha en vit skjorta under. Kommer bli skitsnyggt! Väskan  är mörkblå och kostade 49:-.

Indiska


Snyggt från INDISKA!

Dags att sova nu innan tröttmössan tar över helt. Måste vila mitt onda huvud. Boka flygbiljetter och kanske hotell ska jag nog göra imorgon.

Family forever

Jag saknar den andra halvan av min familj. Världens bästa familj. Jag får aldrig nog av alla kramp-i-magen-skratt och gruppkramar. Helst vill jag kidnappa dem allihop till en liten ö i karibien eller asien och bara leva. Surfa, fiska, sola, spela strandsporter och läsa bok. De är vad jag vill göra. Men nu måste jag fixa mig för att åka och jobba...

Sun kissed green

Det regnar i december. Kan inte bli med deprimerande. Dessutom blev jag utelåst i regnet. Skaffade i alla fall ett par nya skrikrosa hörlurar till ipoden. 149:- från teknikmagasinet. Efter mycket tejpande, ljud i bara den ena örat, så dog mina helt igår. Känns lite ovant att kunna lyssna på musik utan sprak, försvinnanden och höra i båda öronen. Lyckades springa förbi mellandagsrean helt. Nästan. Köpte ett långt grönt linne för 100kr.

Djup urringning i ryggen. Solblekt grönfärg. När jag skaffat mig en solbränd kropp kommer den här vara perfekt som strandklänning/partyklänning/till-allt-klänning.

H&M spring


Bikinisar kan man aldrig ha för många av! De här 3 fina kommer från H&M's vårkollektion. Jag vill ha dem allihop!

Inspiration

Bethany Hamilton (som filmen Soul Surfer handlar om) med bästa vännen Alana Blanchard. Att få armen avbiten av en haj, behöver inte hindra en från att göra det man vill. Båda är professionella surfare. Så otroligt inspirerande.

Juletider

Jag har haft besök av min fina familj över jul. Min mage är ett svart hål, jag har ätit och ätit. Julgröt, julmat och julgodis i flera dagar. Eftersom jag inte firat "svensk jul" på 3 år, så var det riktigt gott med all mat. Det bästa var att vi inte hade köpt några julklappar. Det är ju allt julen handlar om för folk, de stressar ihjäl sig över julklapparna. Vi har slutat med dem. Otroligt skönt att bara njuta av sällskapet. En av mina bästa jular måste jag säga.

För att hålla mig borta från mellandagsrean har jag tittat på massa surf-filmer. Mina nya favorit är 'Soul Surfer' SE DEN! Love it. Jag vet inte hur många gånger jag varit inne på La Point hemsida det senaste 3 månderna och tittat på surf-resor. JAG MÅSTE LÄRA MIG SURFA!

Havet är det bästa som finns och har en sån otroligt lugnande effekt på mig.

For a pretty face


Syskonen Abrahamsson är i full städ mode. Var till sentret en sväng och skaffade mig nytt smink. Jag insåg att smink som har legat i en kartong på vinden 1 år inte är så bra för hy. Men nu har jag nytt och fräscht.
Make up stores Cover all mix, Make up stores matt foundation och Make up stores blothing powder (istället för vanligt färgat puder så ska jag prova denna som är färglös men "mattar ner" oljig hy och fäster foundation). Ny parfym fick det bli också. En som inte är så söt och fruktig.

Sleepyhead

Igårkväll somnade jag vid 18.00, vaknade 01.00 och somnade 03.00 igen. Sen vaknade jag 12.00, för att sedan börja jobba 13.00. Jag sov 16h totalt. Helt sjukt. Jag antar att jag behövde det. Efter mitt 10h pass på flygplatsen så ska jag nu sova igen. Mmmmh. Är ledig imorgon (pga. massa krångel) och ska julstäda, så det är fint tills min familj kommer hit. Längtar efter att få pussa på dem och äta massa mat!

Försöker förresten få mitt hår att växa. Färgar det inte (har inte gjort det på 5 månder), tvättar det 1 gång i veckan, använder torrshampoo där imellan, och äter "hårtabletter". Nu jäklar hoppas jag att det växer till sig!

Bäst jobb

Gött jobb man har! Jobbade 3h sen kom de andra receptionist-tjejerna över. Vi lyssnade på musik och beställde pizza från peppes. De som sa åt mig när jag flyttade till Norge (2009) hur äcklig pizzan i Norge är, har ju ljugit mig rätt i ansikte. Det var bland det godaste jag ätit!! Oh my god. Dyr var den men värd varje krona. Vi var 4 tjejer som delade på en large pizza för 300nok. Så himla lite att göra idag, eftersom vi stänger hotellet imorgon och öppnar igen den 2 Januari.

Dags att somna nu så jag orkar upp och checka ut de sista imorgon.

Image source

On top of the world

Har läst res-bloggar hela dagen. Från tubingen i Laos, till båtutflykter i Vietnam, till galna nätter i Bangkok, full moon party på koh phangan och surfingen på Bali. Till sydamerikas vackra natur, dansa hela natten lång i Buenos Aires, se vattenfallet Iguassu fall, lära sig spanska och hika i bergen i Chile. Att resa är ta mig fan det bästa med livet. Läääängtar så otroligt mycket efter sol och värme. Men London och Paris får bjuda på bra shopping och gott kaffe så är jag nöjd. För ett tag.

Längtar tills det här är min vardag igen! Australien

U smile, I smile


Älskar låten!

Humörsvägningar x 1000. Glad, ledsen, hata, älska, vinter, sommar, blond, brunett, ful, snygg, resa, jobba, plugga, leva, äta, träna. Jag har hamnat i en berg- och dalbana tror jag. Det går nog över så fort min älskade familj kommer hit till jul. Jag har lite bieberfever för tillfället. Såg hans film 'Never say never' och den var bra! Har sträck-kollat på 'keeping up with the kardashians' också. Skönt att kolla på lite hjärndöd tv. Kollar jag inte på film eller serier så äter jag. Smällde i mig massa på julbordet igår (som för övrig var himla trevligt). Jag kommer rulla fram när julen är över.

Nu får det bli lite mer hjärndöd tv innan jag somnar.

E.L.F

Gjorde min första, någonsin beställning från e.l.f cosmetics. Nästan allt kostar 15kr styck. Lite för bra för att vara sant. Men efter att ha sett och läst många bra omdömen om märket så ville jag nu prova själv! Dessutom var det 30% på det man beställde. Summan blev så lite som 200kr och då beställde jag 9 olika saker. Håller alla tummar och tår att jag hinner få det skickat och leverat innan jul.

Så när du läser det här mamma, var beredd på att hämta ut ett paket åt mig!

Starbucks mocha


yummie!♥

Lite för liten, lite för dyr. Men gud vad jag längtar tills Starbucks öppnar i fabruari på flygplatsen. Jag kommer ju vilja åka dit frivilligt när jag är ledig och köpa kaffe. Jobbar på här borta och på fredag är det julfest. Vi tjejer i receptionen ska träffas lite innan och bara kosa oss. Ni vet, snacka lite skit, dricka lite vin, fnissa och sminka oss.

Annars så kan jag tala om att jag har väckt liv i mitt tumblr konto/blogg! Jag kommer mest reblog:a inspirerande bilder, och när jag skriver texterna så kommer de vara på engelska.
http://sabraslife.tumblr.com/
Får se om jag gillar tumkblr mer än blogg.se. Då kanske jag byter helt!

Annorlunda dag

Jobbade extra på flygplatsen idag. Höll på att slå ihjäl mig på parkeringen som var täckt i blankis och vatten. Kom in på jobbet och fick veta att flygplatsen var "stängd". Inga flyg kunde lyfta eller landa pga av isen och vattnet. Vi fick roa oss med att lyssna på julmusik och packa upp varor. 'DELAYED' och 'CANCELLED' ploppade upp på var och varannat flyg. Inte förens mina sista 2h började flygen sakta komma in.

Nej det här äckliga regnvädret vill vi inte ha! Vill ha minusgrader och snö. Eller sol, 35+ och en sandstrand. ehe.

När jag kom hem blev det middag med bror, sen åt vi kanelbullar och ostkrokar och tittade på film. Jag trodde att 'the exorcism of emily rose' skulle vara en läskig film? Jag somnade som ett barn i min brors säng, mitt i filmen och sov 20min. Missade ingenting känner jag. Filmen var dålig.

Nu ska ajg försöka sova med min överfulla mage.

Cinnamon flavored coffee

Gjorde precis den godaste kaffen med kanelsmak någonsin! Kankse för att det var första gången jag provade det..haha. Sov ut idag med och gud så skönt det var. Sen har jag inte gjort många knop. Skype-date med herr Australien och nu klickar jag runt på sidor med massa inpirationsbilder och skriver ner viktiga affärer och saker som jag vill köpa i London. Den staden blir aldrig tråkig! det finns alltid något nytt att upptäcka.

Cut out



Sov 12h vilket gjorde min kropp väldigt nöjd. Gav mig sedan ut för att krångla mig fram blir julhandlarna. Barnskrik, barnvagnar, BARN, föräldrar. Överallt. Mitt i vägen. Speedade mig fram och fick tag på ett par skor med låg klack till jobbet. Fick även tag på linnet/klänningen och en stickad tröja. Lyckades parata till mig rabatt på grejerna! Haha. Alltid bra att ha användning av sina prutnings erfaranheter från Asien.
Nu sitter jag med mina uggs på, tittat på 'Ullared' och ska fortsätta sticka min halsduk .

Denim


Hade ett par favoritjeans som mamma köpte åt mig när jag skulle börja gymnasiet. Slet dem med kärlek i 3 år sen blev det stulna på Peace & love fesivalen 2009. Kändes som att jorden skulle gå under när jag blev av med dem. MEN för några veckor sedan hittade jag ett par nya perfekta jeans. Love at first sight.

and I'm off!

9 dagras jobb är över. Jag lever. Har bara inte haft tid till att knappt andas. Men istället för att lägga mig ner och hamna i trött-koma när jag kom hem så storstädade jag badrummet och köket, tvättade och sen lagade jag middag. Nu kan jag bara njuta av mina lediga dagar! Det har snart snöat konstant i 3 dagar. Jag har nog aldrig sett så många bilar som kört av vägen på min korta väg till jobbet (det tar 5min med bil). Inte plogar det överallt heller.
Jobbet går bara bra. Jag står mest själv nu. Känns så bra att inte alls vara nervös längre. Sen har vi ju den gudomliga frukostbuffén som kickstartar dagen för en. Fil med flingor, juice, kaffe, två smörgåsar med ost och skinka och ägg på. Det brukar jag trycka i mig vid 10-tiden. Sen vänder jag på papper och säger 'hmm..', läser aftonbladet, svarar i telefon, tittar på kläder på internet, checkar in och ut gäster. Helt perfekt.


Beercall

Lite för många öl och jäger shots på en tisdag. Det är svårt att hålla samma nivå som killkompisarna. Det har snöat konstant i 12h. Helt kaotiskt. Jag snubblade/pulsade fram i snön i mina 13cm klackar. Men det var det värt. Dansade mig svettig och hade skitkul! Nu måste jag sova då jag lovat en vän att komma som väckarklocka imorgon kl.11.00.

God natt!

The only exception


I wear the biggest smile

Idag hade jag tagit på mig ett extra pass på jobbet. Fick ha upplärning med Parisa men jag gjorde i stort sett alltihop själv. Det går bara bättre och bättre för mig! Trivs så himla bra med alla som jobbar där. Skrev upp mig på 'julebordet' som är nästa helg. Vem kan säga nej till gratis mat och vin med trevliga människor? not me.
Jeg håper det blir gøy!

The dark side

Sitter och lyssnar på Oasis och dricker mjölk. Gled mig igenom dagen på jobbet idag också. Sålde mest öl till semesterfirarna. Gjorde massa in-checkningar by myself så det känns bra att jag börjar få lite koll. Sen satt vi och letade efter datorer till mig på nätet. Jag funderar starkt på att gå över till the dark side. Alltså APPLE. En macbook pro lockar verkligen. Men får så mycket blandad respons. Antingen hatar man den eller älskar den. Jag önskar att jag kunde få låna en i 1 vecka och se om jag tycker att det är så svårt att lära sig som många säger.
Ska suga på den godisen ett tag till. Det är ju inte nummer ett på min prioriteringslista just nu.

Alla går ut när jag går in

Kommer aldrig glömma att göra matlåda till 2-vakt på jobbet igen. Matvrak som jag är så klarar man sig inte på 2 riskakor. Därför sitter jag här nu och äter husmanskost deluxe mitt i natten. Såg många partyglada människor vingla in till stan när jag åkte hem. Själv ska jag sova gott. Pratade bort hela arbetspasset med en svensk jämngammal tjej. Synd att hon ska sluta vi passade bra ihop. Hon hade de sjukaste historierna om vad som hänt under det året hon jobbat där. Allt från att ringa polis och ambulans till att ta narkomaner på bargärning som försöker sno kassan till att få information om att självmordsbenägna människor bor på hotellet.
Tur att man inte jobbar natt!

Nu ska jag äta lite mer och sen sova.

Svar på fråga

Fick en fråga här på bloggen av en 'Sara', men eftersom du inte lämnade någon bloggadress eller e-mail så svarar jag på den här. Kanske finns fler som läser som lurar på samma sak.



Efter att du fått jobb (man måste ha jobb innan man kan fixa skattekort) så kan du gå till Skatteetaten (skattekontoret). Jag bor i Jessheim så jag har ingen koll på vart skatteetaten ligger i Olso, men du kan bara googla det så får du nog fram en adress. Skattekortet har alltså ingenting med själva flygplatsen att göra. Du måste kunna fylla i vad du ska jobba med, ungefär hur mycket du kommer tjäna per månad, en adress i Norge osv. KOM IHÅG ATT TA MED DITT PASS! Då de måste registrera det för att kunna ge dig norskt personnummer och skattekort.

Jag hoppas att du fick det svar du behövde. Det är bara att fråga mer saker om du undrar över något.

ARN-LGW-LHR-ORY-CDG-ARN


Ops, brände precis ett hål i mitt visakort. Alla biljetter är bokade och klara nu i alla fall! Gud vad kul det ska bli!!

Friends with benefits


Ligger och kikar på Friends with benefits. Gillar den starkt. Den ligger på min favoritlista och Mila Kunis är ju så snygg! Love her. Tog på mig ett exta pass på hotellet på måndag och insåg precis att jag kommer köra 9 dagar i sträck innan jag är ledig nästa lördag. Men det blir nog bra. Heja heja. Mycket roligt kan man ha för de pengarna!

Jobb

Jobbade extra på taxfree idag, 9h. Måste stupa i säng så jag kan åka på jobb på hotellet imorgon 07.00. Längtar efter frukosten och kaffet. Sitter och smaskar på ett kokt ägg och tänker att jag måste bli snällare. Var himla dryg mot stackars Martin idag. "Va? VA? Alltså.. kan du prata svenska eller, jag förstår inte din värmländska?!" haha man får stå ut med allt möjligt när man är vän med mig.

Nu sova! huj huj.

RSS 2.0