Panter

Idag var det sommarväder, nådde ca.20 grader och jag traskade ner på stan överlycklig att få kika i alla butiker jag längtat efter. Men vilken besvikelse. Hittade ingenting snyggt och allt såg precis LIKADANT UT. Skittråkigt. Pillrade på snygga skor i alla fall och panik-köpte en tröja på gina tricot som jag tror jag ska lämna tillbaka.

Istället kan jag visa två helsnygga toppar som jag beställde från Urban Outfitters hemsida. Materialet är helt otroligt! Världens bästa, skönaste och snyggaste.


Go faster!

Igår ägnade jag den soliga dagen bak på min mammas motorcykel. Det är bland det roligaste jag gjort!! Fort som tusan går det också.


Det är inte lätt att försöka se cool ut med solen i ögonen.

Home sweet home

Jag är hemma nu. Tårar och svenskt godis på arlanda. God mat hemma hos mormor och morfar. Skype date med G på andra sidan jorden. Köra mammas nya bil nästan hela vägen hem. Rota igenom alla mina saker och få känslan av julafton. Bortglömda saker får nytt liv.
Tuppade av av trötthet vid 23 bredvid mamma i hennes säng och vaknade strax efter 05.00. What the fuck?
Kroppen känns lite förvirrad.
Sitter vid köksfönstret nu och väntar på att det ska ljusna ute. Hungrig är jag också, ett glas O'boy skulle kittla dödsskönt i kistan. Vill ju äta frukost när alla normala vaknar. Fast... vem sa att man inte kan äta frukost x2?
Ska sluta svamlla nu och dricka O'boy.


Bangkok

Sitter och fryser till dods pa flygplatsen i Bangkok. Det regnar ute och det kanns som att ACn ar pa -20 grader. Flygresan hit var val inte den basta. Planet holl pa att skaka sonder av alla luftgropar, jag satt mitt i en grupp av 10 man fran indien som hade glomt borsta tanderna och duscha och jag vill mest grata hela tiden. Kan inte bestamma mig om jag grater for att jag ar ledsen eller glad. Ledsen for att saga 'see you soon' till Geoff men helt galet lycklig over att fa se min familj! Maten var i alla fall riktigt bra och jag tittade pa tva bra filmer.
Nu ska jag bara halla ut 3h till sen far jag satta mig pa planet, somna och vakna i Sverige!

Halla familjen snart ses vi!!

Gili Trawangan



Som ni ser har jag det hur bra som helst!
Sitter på Sama sama bar och väntar på båten som ska ta oss tillbaka till Bali.

I <3 Bali more than ever

Jag har det för bra här på Bali. Finner inte ord. Party, bintang, surfing, massage och SOL! Jag njuter varje minut. Vinner jag pengar någon gång i mitt liv tänker jag bosätta mig här i 3 månader. MINST.  Idag har vi bara legat på Kuta beach, G hyrde en surfbräda (han är helt sönderbränd på både rygg och mage, haha). Sedan åkte vi hem till en av hans balines kompisar, verkligen en upplevelse i sig. Hur alla bor ihoptryckta i små hus som är byggda av allt man kan hitta, med ett litet rum och en madrass som hela familjen sover på. Och alla barn som springer runt och tycker att det är jättekul att titta på oss vita. Vi satt på deras ihoptejpade golv och blev bjudna på mat ur små plastpåsar (hur gott som helst!) och vi gav dem presenter från Australien. Nu på eftermiddagen har vi fyndat lite solglasögonon och ska strax ut och äta middag.

Imorgon bär det av till Gili!
Jag längtar. Vi stannar där till fredag.
Jag har bara en sak att säga: Love life!

Last day

Sista dagen i mitt underbara land Australien, för den här gången. Jag packade den där förbannade väskan i 4h!!! Jag har gett bort 3 stora påsar med kläder/väskor/skor. Jag lämnar kvar 1 låda med kläder och fortfarande väger väskan runt 17kg! Jag var nära på att sätta eld på allt. Kära G får ta med sig alla mina sommarkläder tillbaka till Australien efter Bali, då jag inte har någon nytta av dem hemma i snön.
Tur är väl att man lär sig av sina misstag. Jag kommer aldrig släpa/köpa så mycket onödig skit igen. Total waste of money.

Jag tror jag har fått lite resfeber i alla fall, även om jag vill lägga mig ner och gråta ena stunden och får ångest av bara tanken på Sverige. Men nu ska jag njuta av mitt paradis!! Vi hörs kanske på Bali.




2 days left

Kan. Inte. Fatta. Det. Än.
Last minute girl, det är jag. Jag väntar alltid till sista stund. Sista dagen, sista timmarna. Då slänger jag ihop allt och åker, allt går så fort att jag liksom inte hinner känna efter eller reagera. Springa ifrån känslorna är jag duktig på.
Igår njöt jag av god cider och italian pork pizza på LC med det härliga gänget. Skrattade åt knäppa historier och åkte till skateparken brevid tågstationen. Jag gick balansgång på räcket och killarna ramlade på sina skateboards. Jag försökte säga åt dem att skateboard + ett par öl inte var en bra kombo.
Kramades hej då. Åh satan vad jag kommer sakna dem!
Nu vill jag bara att det ska bli lördag kl.13.20. Då sitter jag på planet till mitt paradis!

3 days left


Ikväll ska jag tillbringa kvällen på Little Creatures med ett gäng vänner, dricka pipsqueak cider och äta pizza. Lite som en hej-då-middag. Var till jobbet idag och lämnade tillbaka kläderna och köpte små nödvändigheter till Bali. Målade naglarna neongula och hittade en Levi's linne för $5!
Nu måste jag powernapa lite så jag inte är så trött ikväll.

5 inch and up

Har hittat en grym inspirationsblogg, av en tjej från Finland men hon är bosatt i London och studerar mode.





Här är hennes blogg: http://5inchandup.blogspot.com/

Modekungen


Snyggt från modekungen!

Candy


Den första äffaren jag ska anfalla när jag kommer hem är Ica maxi. Polly, lösgodis och ostkrokar är viktigast.
Efter det kommer H&M. Haha.

Last week in Aussie

På nyheterna rullar bilder och filmer av Kyle. Känns helkonstigt att kille som älskade att jag var svensk som alltid sa "bara för att jag tycker om dig". Den där spralliga och glada filuren som jag dansade med på Clubba, inte kommer tillbaka.

Mitt i alltihop så håller jag på att tvätta och fixa eftersom jag bara har några dagar kvar här i Australien! Har gjort en lista på saker: måste väga min väska innan, gå till banken, få papper från jobbet, köpa små flaskor med shampoo och balsam, solkräm osv. Jag har någonslags nervös känsla i kroppen, vet inte varför. Kommer nog bli bra så fort jag kommer till mitt kära Bali. Sen får jag ju se min älskade familj! Åh vad jag längtar efter er!

Här kommer några bilder från helgen.

Ida tog premiär-dopp i poolen.

Ja ni ser ju på mig hur kallt det var! Jag badade inte.




Vila i frid.

11 September. 10 år sedan terrorattackerna i USA. Solen skiner och det är 25 grader varmt, istället för att sitta hemma och titta på alla fruktansvärda klipp på tvn så skulle jag få en dröm att gå i uppfyllelse. Vi skulle till en wildlife park och jag skulle få hålla i en koala. Min dröm, jag var så glad.
Istället kommer det där smset. Med ordet död, kl.23.00 igår slutade han andas. En vän/en pojkvän/en son/en fotbollsspelare från G's fotbollslag. Han råkade bli nockad i huvudet och ramlade ihop medvetslös på fotbollsplan. Det var deras finalmatch, allt var en fest, de vann och idag har de hyrt en stor båt som alla ska ut med. Ingen trodde att det skulle sluta såhär. Nu sitter jag och tröstar en gråtandes pojkvän, med tårar i ögonen själv.
Kyle blev bara 25 år. Så jävla orättvist, jag hatar döden.
Vila i frid.

Fashiontoast

Kolla vem som har de snygga byxorna från ZARA på sig! Åh jag vill också ha dem.


NU: solning!

Endast 48 mil!

Här kommer en helomvändning från mitt förra inlägg.
Eftersom G kommer till Sverige 1 månad i januari-februari, så sitter jag och slökikar efter stugor runt Vemdalen på blocket. Då dök den här annonsen upp:


ENDAST 48 mil från Stcokholm, som att de försöker locka med att det inte skulle vara långt alls. Haha.
Hittade massa söta små stugor, tyvärr börjar många bli bokade redan men så fort jag kommer hem ska jag se till att haffa en.

8


8 dagar kvar... tills jag får rulla runt i sanden på Kuta beach, dricka bintang och försöka stå upp på en surfbräda. LÄNGTAR!

Zara

En bra grej med att komma hem är ju att jag får shoppa på ZARA!
De stickadetröjorna och byxorna ropar 'köp mig!'

Dåliga drömmar

De senste veckorna har jag sovit sååååå himla dåligt. Jag drömmer bara oroliga drömmar och jag antar att det har att göra med att jag ska åka hem från Australien. Inatt drömde jag att jag landade i ett grått Sverige och min familj var inte där, jag fick ta mig hem själv och jag bara grinade och saknade allt. uh.

Sunny day



Min dag: Solning och korsord.

Today I don't feel like doing anything


Min drömbostad!


Idag har jag inte gjort någonting. Ida och jag har legat utsträckta på varsina solbäddar bredvid hennes pool och stekt. Småslumrat och lyssnat på musik. Så förbannt skönt. Kommer troligtvis fortsätta på samma spår ett par dagar framåt då det ska vara finväder. Jag älskar sol och värme! Love life.

Landet i väst

ALLTSÅ, jag trodde ALDRIG att jag skulle säga det här....men... Jag saknar Norge! Haha. Kanske inte när det är som kallast på vintern eller norrmännen som inte kan köra bil eller att det är så satans dyrt, men jag längtar efter att få komma tillbaka och jobba tills jag nästan kolar. Pumpa in storkovan på mitt norska konto som legat dött i 1 år. Pengar, pengar, pengar.
Skulle ju vara trevligt om jag kunde skämma bort mig själv med en Macbook Air när jag fyller år!

Your flight has been cancelled

Japp, fick sms/mejl av Airasia som ska ta oss från Perth till Bali att vårat flyg har blivit inställt, och vi har flyttats till ett flyg 12h senare. Jag är så glad för det! Vi skulle ha flugit mitt i natten 01.45-05.00, vi skulle alltså behöva vara på flygplatsen mellan 23.00-24.00 och det skulle betyda dåligt med sömn och vi får inte checka in förens kl.13.00 på hotellet. Nu flyger vi istället 13.30-17.00, så då kan vi sova gott hela natten och när vi kommer fram på Bali kan vi checka in på en gång.

Detta måste vara enda gången man kan bli glad av ett inställt flyg!

UGGS

Efter mycket om och men så blev de mina! Gick till en annan affär som också hade rea och där kostade de $127 istället så då blev det mina. Den här modellen säljs inte i Europa sa de, och efter mina efterforskningar så kan jag inte hitta dem att köpa online. Liknade skor kostar mellan 2000-3000kr där hemma.
Det konstiga är att de i båda affärerna babblade om att man ska vara barfota för "direkt kontakt med ullen håller dig varmare". Båda gångerna har jag förklarat att jag kommer från Sverige, det är -30 och snö men dem ger sig inte! Var så nära att slänga ur mig "men har du någonsin varit i ett land med snö eller?!" haha.



Dessa skor har en gummisula istället för de "vanliga" uggsen som har en papperssula, så de kommer räcka i flera år.

6/9 2010 - 6/9 2011

Idag är det exakt 1 år sedan jag lämnade Sverige! Jag kan knappt fatta det själv, det har gått så fort men samtidigt känns det som jag inte sett mina nära och kära på 1000 år. Jag pussade och kramade mamma hejdå kl 05.00 på morgonen, sen skjutsade mormor och morfar mig till Arlanda där jag klev på planet till Thailand. Aldrig trodde jag att jag skulle vara borta så här länge! Jag har gjort så mycket och sett så himla mycket! Skulle vilja göra om hela året en gång till. Nu har jag bara 1,5 vecka kvar i Australien, sen ska jag njuta på mitt underbara Bali en gång till. SEN kommer jag hem! 1 år och 22 dagar senare.

Thailand




Malaysia





Bali







Australien







Shark attack


Det här känns inte helt ok. SKITLÄSKIGT JU! Speciellt eftersom de tror att det är en vithaj. Dessutom är det i "våra trakter" när vi är down south. Man är så omedveten när man guppar där ute på vattnet och sen på ett ögonblick så kan allt slå om till en mardröm. Chocken och paniken att dra upp en halväten vän på stranden. Nej det är inget jag vill uppleva. Annars kan jag tala om att bodyboarding är svinkul!

Don't stop the party



Hade en riktigt trevlig kväll igår. Först hemma hos mig och jag provade Passion pop (någong billig champange typ) för första gången! Alla säger att det är "billig skit" så därför har det inte blivit av. Men det var hur gott som helst! Smakade bara frukt och bär och en flaska kostar $6. Billigt och gott. Sen bar det av till Clubba och Kiri lyckades tappa sin mobil i taxin. Det kom vi fram till när taxin var borta (som förövrigt tog mer pengar av mig än det stod på mätaren, kommer inte åka med det taxibolaget igen). Stackarn åkte hem istället och jag förstår henne precis eftersom jag själv tappat en mobil förut. Sen dansade jag med Ida i flera timmar och det var skitkul. Efter det blev det en taxi hem och på vägen hem provar vi att ringa Kiris mobil igen och taxigubben i förra taxin svarar! Jag lyckas ordna så jag får mobilen hemkörd till min adress. Sån himla TUR man kan ha. Att ingen annan passagerare har tagit den eller taxigubben själv. Det är liksom en iphone 4. Sen smsade jag hennes mamma så de kan plocka upp den här idag. Vilken snäll vän jag är! 

Ocean


Port beach och Leighton beach som fortsätter bort till Cottesloe.


En drös med surfare som försöker fånga bästa vågen.

Imorse följde jag med G då han ville surfa. Det tar 2 min med bil till stranden från där vi bor. Tyvärr var det packat med folk på de bästa platserna så vi njöt lite av vädret och utsikten bara. Snart ska vi iväg på farsdag-fika (här i Australien är det farsdag idag), sen ikväll blir det lite festligheter med Ida och Kiri.

Under construction

Som ni ser håller jag på att kasta om min blogg helt och hållet. Det är så himla krångligt när man är van vid en 'stilmall' för att sedan byta till en helt annan med konstiga koder osv.

Solbränd


klia, klia, KLIA! Jag är solbränd överallt, det kliar överallt. Sitter och tittar på mitt favorit program 'The voice' och väntar på att G ska komma hem med mat från Nando's! MUMS. Sen måste jag berätta att jag lagade den japanska maträtten 'Tori no kara-age' (även kallat 'kara chicken' som är min favorit) igår. Man marinerar kycklingbitar i soja, ingefära och vitlök och som man rullar i panko för att sedan fritera dem och servera med ris, japansk majonnäs och sallad. Det blev så sjukt gott! Jag är bäst.

1st day of spring

Idag är första dagen på den Australienska våren, och om den har levererat! Ida och jag började dagen inne i city med en kaffe på 'tiger, tiger'. Efter det power-shoppade vi, eller jag tittade mest (fick med mig två saker från REAn) och var smakråd åt Ida. Snabbt in och snabbt ut ur affärerna. Vid 12 kände vi oss redan klara och tog bilen hem till förorten. Solen stekte så vi tog på oss bikinis och la oss på varsina solbädd på Idas bakgård. Det var så himla skönt att ligga där och svettas! Vi båda sa "tänk ångesten när vi kommer hem till kalla Sverige...". Det är såna här dagar man vill stanna tiden.


Mina fynd. En stickad tröja och ett par skinnshorts.

RSS 2.0