12,5 timme...

...körde jag idag också, nu är trött förnamnet. Ska nog somna till en film med min Freia Daim i famnen.

Jobbet gick kanon även om det var ett väldigt långt pass, men jobbar man med rätt kollegor så funkar alla tider. Fick käfta lite med några passagerare idag, men känns bara bra när de förstår att jag faktiskt har RÄTT. Nu har vi även börjat med KLM och Air France så det ska bli spännande även om det kommer dröja innan jag får sitta på den in-checkningen. Imorgon börjar jag 13.00 = sovmorgon! Göttans.

Sen kan jag berätta att jag var och handlade för första gången här i Norge idag, 206 NOK för bananer, sallad,gurka,mjölk,bröd,korv och lite skinka(?) min plånbok blev inte så glad. Sen skulle jag frakta hem maten i en väska som jag hade tagit med och det var kolsvart ute! Såg inte vart jag cyklade förutom när det kom en bil ute på vägen och lyste upp lite. Tappade mina nycklar i backen och min älskade nyckelring som jag köpte i Hollywood gick sönder(!!!!). Så nu måste jag dit snart igen då jag kan köpa en ny.

Nu får jag sluta skriva strunt, ska sova istället!



Nu får det vara nog.

Finns ingen mer ork för idag, bara huvudvärk. Så jäkla glad att jag fick tillbaka min plånbok, jag behöver inte bli av med mer grejer nu. Nu ska jag kolla på Never Back Down... precis... NEVER BACK DOWN tack. Eftersom jag inte kunde handla idag (spärrade mitt bankkort) så ha jag inget gott till filmen får jag nöja mig med lite morötter.

Imorgon jobbar jag "splitt" 05.30-18.00. Nej jag skojar inte, 12,5 timme är det både imorgon och på tisdag. Kommer vara helt slut men den 9/10 får jag mitt pris för allt jobb!


Här är lite prylar som sakta men säkert ska in i min lägenhet:
   
 

1. Klädställning, ja ni har ju sett min fina hemagjorda men den håller inte allt för länge.
2. Matbord, jag sitter och äter vid datorn lite tråkigt att spilla på tangenterna. (blir nog någon form av klappstolar till det)
3. Den där jäkla sittdynan har jag velat ha länge så nu ska jag ha den!
4. Fårskinnet ska vara på sittdynan.
5. Snygg bäddsoffa, så ni kan komma och hälsa på mig!



Ledig stavas SOVA.

Det finns inget som kallas helg för mig. Vissa brukar säga "ny vecka, nya tag" eller att det snart är fredag och helgen och man ska äta god mat. Men det där finns inte för mig, jag missar helgen, jag missar det där med att äta lite godare och finare mat. Som jag skrivit tidigare så har jag ingen koll på dagarna nu när jag jobbar. Men idag fick jag sova 12 timmar (jag skulle helt utan problem kunnat sova ett par timmar till).

Denna dag ska ägnas åt städning av lägenheten, handla mat, fixa bredbandet och träna. Bäst att börja på en gång!



Det händer på flygplatsen.

HAHAHA!

Alltså kvinnan som försökte checka-in hos mig gjorde verkligen min kväll! Hon kom till mig och förklarade att det krånglade när hon försökte checka-in på en utav maskinerna. Hon förklade vart flyget skulle och vilken tid det skulle avgå, men det stämde inte med min flight-lista. När jag fick biljetten behövde jag inte läsa speciellt långt för att se datumet "25 OCTOBER 2009" 

"Ja men du ska ju inte flyga förens om en månad" sa jag och hon gick mumlandes där ifrån.

Min fråga är ju då...hur är detta möjligt? hur kan man ta så fel på ett datum?

Jag kunde fnissa länge åt det alla fall.



Jag...lever?

JOBB, åka buss, stressa, fixa, banken, vara trevlig, öl, pizza, få timmars sömn, nya vänner...osv. så har det sett ut för mig sen jag senast var ledig, i tisdags. Har inte stannat upp en minut! Men jag älskar det. Det är underbart att alltid ha något att göra (även om jag kunde vara lite bättre när det gäller mat och tider). Min helg är imorgon för då är jag LEDIG! vilket betyder sova, handla mat och träna.

Nu kommer jag inte ihåg resten som jag skulle skriva så jag får nog ge mig här.



Det händer på flygplatsen.

Igår checkade vinnaren av eurovision song contest Alexander Rybak in två skranker från mig. Han fick stå och skriva autografer när han stod i kön till säkerhetskontrollen.



Nu måste jag åka till jobbet, imorgon är jag ledig! woho



120km/h.

Jag har inte stannat upp en sekund de senaste dagarna, jobbat, fixat, varit här och där. Har inte tid att sitta här nu heller, får bli ikväll slutar 19.00. Nu måste fixa lite mer innan jobbet.

Någon som har en mobil över? mina gamla har låst sig så nu har jag ingen mobil till mitt norska nummer...



Kärlek.

Har sovit hos min pojkvän de seanste två dagarna, sover bäst bredvid honom. Att ligga där bredvid en varm kropp som andas så lugnt och tryggt att man slappnar av helt och hållet. Eftersom han somnar så fort han lagt huvudet på kudden så brukar jag ligga och kika på han i smyg. Underbara du.

Igår skulle jag kolla på ett avsnitt av True Blood, det slutade med att jag såg tre. Jag kunde inte sluta! men när klockan var 00.49 tvingade jag mig själv att stänga av. Det slutar ju alltid så spännande! Imorgon slutar jag 10.30 då ska jag åka direkt till Elias och kolla på så många avsnitt jag hinner tills han slutar jobbet.

Nu måste jag fixa mig, jobbar 14.00-19.00.



Kommer bli en bra höst.

Loggade in på min myspace (som jag ästan aldrig är inne på), såg att Three Days Grace ÄNTLIGEN släppt ett nytt album! Fucking underbart! Hela hösten kommer vara fylld av underbar ny musik, då flera andra bra band håller på att släppa album. Gud vilken lycka musik kan ge en.





Det händer på flygplatsen.

När ni checkar-in åker ju er väskor iväg på ett band och ner "till underjorden", där hamnar de i olika lådor och åker berg- och dalbana genom hela systemet och tippas sedan ner i rätt "ränna" för rätt flight. Igår hade systemet med lådorna gått sönder... = alla väskor hamnade på ett och samma ställe och stackarna nere på PMZ fick stå och läsa av varje tag och kasta upp väskorna på rätt trallar. Tur att man jobbar på in-checkningen säger jag bara.



Noll koll.



Jag har ingen koll på vad det är för dag, igår på jobbet frågade Erik mig hur min helg varit? Då frågade jag 'vad är det för dag idag?!' haha. Jag har missat helgen helt. Jag har ingen koll på vad som händer i varken Sverige eller världen, har inte läst nyheterna på flera veckor. Det jag vet är att norrmännen har lyckats ta körtkort fast de inte vet hur man använder blinkers(?).

Nu har jag duschat och håller på att fixa mig för snart ska jag åka till pojkvännen och kika på True Blood tills han slutar jobbet. Imorgon är det jobb som gäller igen.

Jag kan ju berätta en annan lite luring som jag har funderat på ett tag, vill verkligen åka på en weekendresa. Får se om jag får med mig Elias på det. London... eller Barcelona kanske? Fast helst skulle jag vilja åka till Nice i Frankrike. Vilken tur att man jobbar på en flygplats alltså!



Det händer på flygplatsen.

Psst! När jag kom till jobbet idag fick jag höra att norska kronprinsessan just flygit därifrån.


Nu måste jag sova innan jag dör, jobb 14.00-22.30 imorgon också.



Nu köööööööööör viiiii!

Ja det är det nästan bara det som står på facebook ikväll. "Nu jävlar kööör vi!" "PARTY" "SKÅÅÅÅÅL" lite avis är jag, skulle sitta fint med en trevlig kväll ute. Själv får jag vänta tills nästa helg, då alla vi som gick den här kursen ska fira att vi klarade det. Dock ska jag upp och jobba dagen efter, 05.00 ungefär så jag får vara den nyktra i sällskapet. Men det ska bli sjukt kul alla fall, hoppas det finns lite bra party-liv här i Jessheim! Annars får vi göra det bra för mina kära vänner.

Nu ska jag lägga mig och börja läsa böckerna som jag köpte idag. Imorgon jobbar jag 14.15-22.30.



Ledig idag.

Sov 12 timmar i natt igen. Skönt som bara den, dessutom var jag ledig idag. Tog min cykel och cyklade till Storsentret för att fösöka få tag på ett busskort, men det gick ju mindre bra. Slutade med att jag hade tre böcker med mig hem istället. Har ju bara läst dem på svenska men jag vill läsa dem på engelska också (det var 3 för 2 så jag var tvungen).



När jag cyklat hem diskade jag och plockade undan lite grejer, gjorde en tillfällig garderob för jag vet inte vart jag ska göra av alla mina saker(!?). Nästa gång mamma kommer hit har hon med sig en kläd-grej från IKEA.



Min kreativa skapelse.

Nu måste jag nog göra något ätbart till min hungriga mage.



20 November.



Min födelsedag kommer vara så jäkla lovely i år. New Moon har premiär och jag kan inte bli besviken, alla bilder och klipp som jag sett hittills har varit precis som jag föreställt mig, eller ännu bättre! Det är helt galet hur man kan älska ett par böcker så mycket som jag gör, jag har både skrattat, gråtit, känt lycka och ångest när jag läst dem. Det finns inga andra böcker som slår dessa, de är bäst föralltid.



Det händer på flygplatsen.

Jag hann knappt kliva innanför dörren till jobbet idag innan jag blev utsatt för ett raggningsförsök av en kollega jag aldrig tidigare träffat.

Lämnade min jacka och följde med Frida ut, när jag kom tillbaka drack jag lite vatten och småpratade med några. Hade sammanlagt varit där i max 10 min, när jag hör "men fråga henne då!". Norsen som jag tidigare pratat med slänger ur sig "ja okej, är du singel?" ehm "nej det är jag inte" förösker jag säga på ett trevligt sätt. Och han förösker inte på något diskret sätt säga det till sin kompis utan säger det till honom mitt framför mig, stackarn. Dessutom var det fullt av andra runt oss. Så det blev en liten jobbig stund där, men han gav inte upp utan började fråga om jag visste vad någon affär ligger. Såklart hade jag ingen aning eftesom jag bara varit här i 3 veckor.

Slutade med att jag tog en flight-lista och gick och satte mig hos Frida i hennes skranke. När jag tänker efter så hälsade jag inte ens på han och sa mitt namn, otrevligt av mig, men jag blev så paff(?).

Tur att jag har min one and only Elias <3




Det sena passet.

Idag jobbade jag det "sena passet", 14.00-22.30. Rullade på bra med både glada och trevliga passagerare och arga. Det bästa är ju att det faktiskt är VI som har rätt och att man kan säga emot en passagerare. Underbart. Efter klockan 19.00 blev det bara mindre och mindre med passagerare och tiden gick mycket saktare, det var riktigt segt de sista två timmarna. Fick gå lite tidigare för att hinna med bussen och för att det inte fanns så mycket annat att göra.



Så här mycket hade vi att göra de sista timmarna...



...det slutade med att jag klottrade på flight-listan.

De sista jag checkade in var två trevliga norrmänn som gick upp på bagagebandet för att väga sig, haha.

Nu ska jag äta lite kvällsmat och för tredje gången försöka läsa min ELLE-tidning (har somnat varje gång).




Det händer på flygplatsen.

Det här skulle man kunna ha under kategorin "dagens dummaste" men eftersom det hände på flygplatsen så får det stanna under denna kategori.

Det kom fram ett helt gäng norrmän som skulle resa till Warszawa, alla hade pass med sig utom en. Norskarna kan resa utan pass till vissa ställen i Europa, det enda de behöver är någon form av legitimation. Till Polen går det bra att resa utan pass men det kan bli väldiga problem med att ta sig hem. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att ta med sig sitt ynka lilla pass när man reser? Mannen som inte hade pass med sig blev tvungen till att springa iväg och skaffa sig ett provisoriskt pass. Vilket slutade med att han fick springa till gaten sen. Så norrmän börja ha pass med er alltid när ni reser till utlandet!



It don't matter if you're black or white.



Laddade upp dagen med té och mackor till frukost, sen en promenad till busshållplatsen för att se när bussen går. Nu ska jag sätta fart och duscha, fixa naglarna, sminka mig sen på med uniformen. Måste fixa matlådan också. Michael Jackson flödar ur högtalarna, mmmmh.

Bjuder på en bild jag slängt ihop.



Det händer på flygplatsen.

Kände att jag var tvungen att lägga till en kategori, just för att jag träffar så mycket olika människor och får uppleva många olika händelser.

Den första "Det händer på flygplatsen" måste nog bli berättelsen om katten som blev skickad på bagagebandet.

När man får ett AVIH (djur i lastrummet) ska man skriva ut tag till buren och kolla så att buren har rätt storlek och att jag det finns mat och vatten till djuret (+ massa annat). Men när man sitter på in-checkningen är det lätt att allting flyter på och att man gör saker automatiskt. Den här gången lyckades en in-checkningsagent skicka iväg en liten bur med en katt i på det vanliga bagagebandet(!). De ska ju normalt levereras på specialbagage. Lådorna på vanliga bagagebandet åker i 60km/h som rena nöjesfältet, så denna stackars katt fick en ordentlig skjuts för att sedan bli nertippad i "rännan" för bagaget till den destinationen. Där rullade buren runt några varv innan den slog till kanten och stannade.

Stackars katt säger jag bara! Jag tycker synd om alla djur som jag ser som ska bli iväg skickade. Dock så hamnar de ju på rätt ställe så det slipper åka i 60km/h, men hur kul är det att vara instängd i ett mörkt lastrum?



All alone.

Sitter själv i lägenheten med öppna kartonger som är halft urplockade. Har varit och fixat bredband och kabel-tv, nu fattas bara tvn (hehe). Jag sov 3,5 timme inatt, 03.15 ringde klockan. Då kan jag lova att jag var trött! Mörkt och iskallt var det när jag åkte till jobbet också. Men imorgon börjar jag 14.00! Ska bli grymt skönt, jag behöver soooooooooova. Vill gå och lägga mig nu men klockan är ju bara 16.00, måste hålla ut ett tag till alla fall.

Ska laga middag och kika på The O.C tror jag. Måste väl plocka upp allt ur lådorna också...
Här kommer lite bilder alla fall.


En del av uniformen: kort skjorta, kjol, väst


Har även fått långa skjortor och byxor, resten av kläderna kommer senare.

(där ser man lite av lägenheten också)



En bild jag tog från ett av rummen som vi hade kurs i. Härlig utsikt alla fall!



Hemma.

Det är så skönt att vara hemma och bli ompysslad. Ikväll ska jag smälla i mig mängder av tacos, har faktiskt gått ner 3 kilo när jag var i Norge.

Mamma har redan skruvat ner det mesta i mitt rum och jag har plockat ihop allt i kartoner, snart är allt klart. Var till vårdcentralen idag och fy vad otrevliga de var, nej usch nu hoppas jag att jag slipper det där stället.



Nu ska jag åka iväg och köpa lite nödvändiga saker till lägenheten. Iiih vad kul det ska bli!



First day @ work.

Första "riktiga" dagen på jobbet idag, hade med mig en tjej som heter Filippa hur snäll och roliga tjej som helst. Jobbet gick fint, har både fått checka-in passagerare, vapen, hundar, barnvagnar och annat. Riktigt kul jobb har jag alla fall! Träffar SÅ många olika människor, idag fick jag skäll av en tant (som sa att jag var dum i huvudet ungefär) som inte ens visste vad hon pratade om, kändes så jäkla bra att jag hade rätt och att hon kom på att hon hade fel sen. 1-0 till mig.

Har även kommit fram till att de har den godaste varma chokladen i personalrummet! 2 kr för en kopp, hur gott som helst! Fick rast vid 09.00 och då åt jag frukost.

Nu ska jag fixa lunch/mellanmål, vila lite kanske också. Har har ont, kissa blod är inte så kul. Men imorgon åker jag hem! ska bli skönt att får träffa familjen igen, tvätta kläder och få riktig mat! Sen så ska jag boka tid för läkarundersökning, måste få ett slut på denna jävliga urinvägsinfektion.




öh, vad nu?

Allt är prima här i Norge, eller va(?). Imorgon börjar jag jobba, börjar 05.00 så klockan ringer 03.30. Men just nu mår jag piss, vad hände? pang så fick jag ont IGEN(!?) helt utan förvarning. Så nu kan jag inte sova, mår sjukt illa för att jag är rädd att jag är drabbad igen. Det kommer förstöra hela första "riktiga" dagen på jobbet! Hjälp.

Kursen tog slut idag och vi hade helt klart den bästa gruppen, har inte skrattat så mycket på väldigt länge. Har fått underbara vänner här somo är guld värda!



Kontraktet är skrivet.

Var och skrev på kontraktet till lägenheten ikväll, på måndag eller tisdag nästa vecka flyttar jag och Isabelle som blir min sambo in! Kommer bli kanon även om vi börjar med varsin säng, en tv-bänk, liten tv och skohylla och hatthylla. Hehe. men det kommer fyllas på allt eftersom.

Har träffat så jäkla bra människor här borta! Alla är så snälla och trevliga. Alla som går kursen är hur trevliga som helst och de anställda på röros är hur glada som helst!

Juste, idag fick jag stå i in-checkningen och göra allt själv! Nervöst som bara den men jag klantade mig inte en enda gång. Det är så sjukt kul och spännande jobb! Har redan träffat irriterade och arga människor men även jätte trevliga och glada passagerare. Jag tror att jag kommer stortrivas.

Börjar dagen i in-checkningen kl.11.00 imorgon (sovmorgon woho!) sen har vi uniformsprovning, äntligen!

Test på fredag, fick en hög papper lika tjock som lagboken nästan som vi ska kunna...



JAG FICK LÄGENHETEN!

Jag måste ju vara bäst i världen, för jag fick lägenheten! Jag är bäst punkt slut. Nu blir det till att spara pengar så man kan ta en sväng på IKEA senare i höst. Min första lägenhet, stolt och nöjd som bara den. Det här kommer bli hur bra som helst! Kära vänner ni får komma och hälsa på mig när jag fått ordning på allt.

Saker och ting börjar falla på plats, nu väntar jag bara på skattekortet och sen kan jag fixa konto på Nordea.

Life is gooooooooooooooood. Och ikväll kommer min pojk så då ska jag ta lite pussar och kramar!



Kunglig frukost.

Är hungrig och frukost hade suttit fint, synd att jag har käkat upp det mesta av min mat som jag hade med mig hit redan. Min kungliga frukost får bli hårdbröd med pålägg och vatten. Egentligen skulle jag vilja ha bollnäsfil och special K flingor men filen är slut. Tur att man har en pojkvän som kommer till Norge idag så han kan köpa med sig mat från Sverige (allt är dyrt här borta).

Tydligen så är allt sängt på söndagar här, men solen skiner för en gångs skull och himlen är blå så jag ska nog ta en riktig långpromenad!



Lägenhet utanför Jessheim.

Nu är jag hemma efter att ha kikat på lägenheten. Den var ännu bättre i verkligheten! Mycket sörre än jag förväntat mig, ååh jag vill verkligen ha den!

Lägenheten ligger i källaren på ett super fint hus en liten bit utanför Jessheim, egen ingång, värme i alla golv, bredband och kabel-tv, hela lägenheten renoverades för något år sedan (badrummet är underbart!). Familjen som bor där är hur trevliga som helst! Blev inbjuden hos dem och vi satt och pratade lite, de sa att jag uppfyllde deras krav och att jag kändes som den säkraste personen som varit intresserad. Hoppas verkligen att de tycker det imorgon också, för då får jag svar. Hoppas hoppas HOPPAS verkligen!

Kände mig väldigt nöjd efteråt alla fall, så jag skulle åka och tanka bilen på Jet men såklart funkade inte mitt bankkort. Det har krånglat här borta i Norge med det. "oläsligt kort" står det. Fick åka till Esso och där fungerade alla fall kortet. Så jäkla trött på att det ska krångla så jag måste till banken och skaffa ett konto och kort på Nordea här. Ska även byta till Nordea i Sverige, Swedbank är sämst.

Nu håller vi tummarna för lägenheten!



She's alive!

Hey jag lever. Ser att inte alla mina uppdateringar från mobilen har kommit fram, tråkigt eftersom det kostar så mycket att skicka sms/ringa härifrån. Så nu slutar jag med det.

Vet inte vart jag ska börja, men just nu sitter jag i soffan med Isabelles dator. Har varit ner till "Storsentret" en sväng för att lokalisera mig. Herregud vad vilse man kan gå där, nästan lite läskigt. Sjukt mycket affärer alla fall så när någon av er kommer och hälsar på mig här ska jag lämna er där så får ni försöka hitta ut själva, haha nej då. Ett par helt runda brun/svarta solbrillor fick följa med mig hem. Finns FÖR mycket snygga grejer där, får verkligen hålla i pengarna.

Annars så kämpar jag på här borta, en vecka av kursen är avklarad. Migrän, nära till kräknngar och extrem trötthet slutade det med. Men även med bara 2 fel på provet i onsdags (fick 97%) och efter ett prov på 6 timmar igår så får jag mitt riktiga ID-kort till flygplatsen!

Den här veckan som kommer blir det mycket praktik vilket ska bli otroligt kul! Har hittat ett par pumps som jag måste köpa till uniformen som jag ska prova på tisdag. Fullfart, blir kanske kvar här över nästa helg. Får se.

Ska kolla på en lägenhet idag kl.17.00! Hoppas den blir bra, skulle verkligen kännas skönt. Just nu bor vi 4 tjejer på 40 kvm... snällt av dem att låta mig sova på deras soffa alla fall! Frida sm bor här har verkligen varit hjälpsam, har varit och fyllt i papper för skattekort och så, måste skaffa mig norskt kontantkort också.

Försöker hålla mig igång med något hela tiden, för så fort jag stannar upp så börjar jag sakna folk något otroligt. Men jag antar att man måste bli vuxen någon gång... allt blir nog lättare om ett tag, när allt är i sin ordning och jag jobbar hela tiden.




Wow vilken dag! Jag är som ett lit

20d470dd6ac4f3df99d0bfa302e458dc.png

Wow vilken dag! Jag är som ett litet barn på julafton! Idag var vi ute marken runt planen, så coolt! Lärde oss viktiga linjer, kikade in i bagageutrymmet på ett av planen som stod där, sen fick vi t.o.m stå inne i "hålet" där hjulen fälls in! Önskar att jag hade fått ta kort för jag har aldrig sett så många kablar i hela mitt liv. När vi stod där kom ett flyg och körde upp bredvid oss och vi fick se hur allt går till när man lastar ur och fyller på bränsle osv (en helt annan grej nu när man vet alla detaljer). Efter det traskade vi runt terminalerna sen gick vi in där bagaget kommer för att sedan skickas ut till planen, rena nöjesfälltet haha. Dagen var underbar! Nu har jag pluggat i 6 timmar utan paus, provet ska klaras imorgon. Nu blir det mat sen sova!


RSS 2.0