simple as that.




99:-, svart, fransar, snygg!

I all hets-kastning av grejer så åkte nästan alla mina väskor med och även en gammal sliten skinnväska som jag fått av mormor. Det var den perfekta tvärs-över-kroppen-väska men dragkjedjan strejakde så jag var tvungen att kasta den (den var med till Bali t.o.m). Men nu har jag hittat den här pärlan som får bli ersättare och fara runt med mig i asien och Australien!


TG954 BKK.

Jag sitter på ankomst med bagaget från Bangkok,Thai airways mitt framfør næsan, solbrænda mænniskor som har varit i Thailand. Varje morgon som jag børjar 07.00 så landar det flyget. Som att de måste retas med mig att jag har 1 månad kvar. Men snart så då jæklar ær det min tur!


Fler resemål.

Allt fler resemål bara bubblar upp i mig. När jag är i Australien vill jag hinna till Fiji och Papua New Guinea. Dessutom ska jag hitta en rik australienare som kan ta med mig till Bora Bora, viket drömställe!!! En enkel biljett kostar 30,000:- men det verkar helt sjukt vackert!


Bora Bora, ligger i Söderhavet mellan Sydamerika och Nya Zeeland.

Sen har jag blivit otroligt intresserad av Sydamerika, förut sa jag att jag aldrig ville åka dit men det har helt slagit om. Jag vill åka till Chile, Argentina, Brasilen och upp till Venezuela. Därifrån vill jag åka till Aruba, Costa Rica, Mexico och Cuba. Bara man vill så kan man göra det, så det ska bli så spännande! Jag kanske tar hela den vägen hem den dagen jag bestämmer mig för att lämna Australien, och finns det inte pengar just då så får jag ta det lite senare.


Moooooovienight.

Idag har det varit tråkväder, ösregn hela dagen. Men jag fick massa gjort i alla fall. Vikt tvätt, åkt iväg och fixat med bredbandet, skickat viktiga mejl och tagit en sväng till sentret. Sen har jag tittat på film!

Brokedown Palace: Two women are arrested for smuggling while vacationing in Thailand.

Den här filmen har jag sett förut, den är bra men hemsk och lite otäck. Det känns som att det kan vara lätt att hamna i den fällan.


The Beach: Twenty-something Richard travels to Thailand and finds himself in possession of a strange map. Rumours state that it leads to a solitary beach paradise, a tropical bliss - excited and intrigued, he sets out to find it.

Första gången jag såg den här filmen, jag tycker att den var jättebra! och såklart vara det några svenska med på ett hörn...haha.


Working Holiday Visa.

Min ansökan om visum har blivit godkänd! Nu får jag åka till Australien f.o.m 20 september 2010.


"We hope that you enjoy your stay in Australia.

Yours sincerely
Department of Immigration and Citizenship"

Woohoo vad kul det ska bli!


"Your application has been submitted"

I'm in! Nästan i alla fall. Jag har precis fyllt i allt för mitt Work and Travel-visum och betalat 1500:- för det. Nu ska de bara läsa det och godkänna att jag är svensk och inte är mentalsjuk och har aids (ja, det var fågor man fick svara på). Sen får jag bo i Australien i 12 månader!!!


I will be there veeeeeeery sooooooooon.


HAHAHA.

Norrmännen gör det igen! Hahaha. Jag låg och läste om ett billigt hotel i Phuket och då hittar jag detta:



"Maten var for mye thailandsk", hahaha liksom vad tror att han att de ska servera för mat? pölser? nei.


Fake fake fake.

I'm such a fakerrr.

Jag erkänner jag både sover i den här tröjan och har den på mig på dagarna, men den är ju så skön.

Idag har jag varit ledig och inte gjort något vettigt, har haft hemma-spa och gjort lösnaglar på mig själv tills jag blev helt snurrig i huvudet av alla ångor. Vi får se hur länge de här naglarna sitter på plats med tanke på vilket jobb jag har.

Sen kan jag berätta att jag börjar bli nervös/pirrig, det är snart bara 1 månad kvar tills jag drar med min one-way-ticket! Jag har haft 5 månader att räkna ner med nu är det nära. Det kommer bli bra, det kommer bli SKITBRA!


I wanna runaway.

Känner inte alls för att jobba 11h idag! Jag vill till Thailand NU NU NU. Orkar inte vänta. Åh.


G'nite.






Ey it's time fo' bed maaaates!

Jag har förflyttat mig från skrivbordet och den stationära datorn till luftmadrassen och min mini-pc. Cam bilder is the shit. Eftersom klockan är bara barnet än så blir det några avsnitt 90210, jag måste sova länge imorgon för att orka jobba 15.00-02.00.

Men först ska jag slå ihjäl någt levande som sitter på min vägg.


Blubb blubb blubb.

Eftersom jag har varit upptagen med att äta mat, umgås med min familj och slänga hälften av det jag äger så har jag inte bloggat, så pang på här kommer ett till inlägg. Ni måste ju få se mina fantastiska inköp!


Har äntligen fått en kanonbra snorkel som ska missbrukas på resan! Se upp alla sköldpaddor här kommer jag. Sen har jag även köpt en ryggsäck på 30l som ska vara mitt handbagage, den är av märket Bergans of Norway och har massa bra fack och har samma knäppningar som min stora ryggsäck som jag ska ha.


Jag + den här nya klänningen + min hatt från Bali + en strand + en solnedgång + en öl. Ja, jag kan se det framför mig och nog ska ni få bildbevis på det! (klänningen är i två lager, en tajt under och sen har man den pösiga rosa över)


En ny tjocktröja i fall jag skulle få för mig att frysa någon gång.


Oslo i bilder.

Nu är jag ensam. Övergiven. Nej okej så illa är det inte. Men min andra halva av familjen har varit här på besök, och de tog med sig ett stor flyttlass hem. Nu ekar det nästan i mitt rum, det är kallt och jag sover på en luftmadrass. Men nu är det inte långt kvar!

Jag tänkte bjuda på lite bilder som min lillebror (som inte är så liten längre, han är 13 år och lika lång som mig!!!) tog med min kamera när vi var i Olso:




















See ya!

Världens bästa människa är här. Min mamma, och världens bästa lillebror. Hon har tagit med sig halva Sveriges matutbud och fyllt våra tomma skåp i köket. Jag har ätit världens godaste middag, med kladdkaka till efterrätt och massa godis på det. Det känns som att jag kommer spricka vilken minut som helst.

Imorgon ska vi till Oslo och vara turister, jag ska hämta mitt pass och vi ska äta på Hard Rock Café. Ses om några dagar!


Seconds from disaster.

Jag hatar att jag alltid måste skrämma upp mig själv. Just nu ligger jag och kollar på Seconds from disaster - The Bali bombing, en dokumentär som National Geographic har gjort. Nu kan jag inte sluta heller måste kolla klart.

Dessutom så kanske ni ser att jag har försökt fixa designen till min blogg, men det gick inte så bra så jag gav upp. Det får duga så länge.


49...

...dagar kvar till Thailand.

Idag hittade jag ett kort i brevlådan, det var från ambassaden, mitt passa är färdigt! Vilket betder att jag kan skaffa visum till Australien så fort jag hämtat ut det!




Arlanda, på väg till världens bästa Bali.

Imorgon kommer min andra halva av familjen och hälsar på! Då ska vi turista i Oslo och äta på Hard Rock Café.


Brisbane - Fiji ?

Sitter på jobbet och letar lite flyg från Brisbane till Fiji. 2 veckor med sol och snorkling, hur bra som helst. Jag funderar på att ge mig sjælv den resan i julklapp fast det blir 2 veckor i februari.




11,5h.

Jag har snart varit vaken i 24h. Det började med att jag vaknade upp i Stockholm kl.07.00 och tog en taxi till arlanda, slumrade lite på flyget, donade lite här i lägenheten och sen bar det iväg på jobb kl.16.30. Vi hade hur mycket som helst att göra! bagaget tog alltid slut, det var mängder som skulle registreras och efter varje flyg som landade så kom det bara mer. Frida och jag hinkade kaffe och lyssnade på P3 samtidigt som vi fixade med bagaget. Det blev svettigt att lyfta allt bagage,jag tappade bagage på fötterna och lyckades slå i mig själv tusen gånger när jag skulle flytta på en väska. Så imorgon kommer jag vakna med blåmärken och träningsvärk. Jag fick stanna längst och fortsätta med bagaget men blev inte klar i alla fall.

Vi knäppte kort på allt kaos så det får ni se när jag får bilderna av Frida.

Nu är jag värd att sova bort hela dagen imorgon (tills jag ska iväg och jobba igen).

Godnatt!


Hey hey hey.



Inte så pigg? nöjd i alla fall (och lite brun). Nu ska jag sätta mig på balkongen och dricka en appletini och njuta av natten med mina vänner. Imorgonbitti flyger jag tillbaka till Norge.


Mini-pc.

Nu sitter jag här med min nya lilla mini-pc! Som ska med på rsaen i höst.

Igår låg vi på ett berg mellan västerbron och gamla stan och tittade ut över Stockholm och solade. Det var så vackert och underbart. Jag saknar Sverige, och jag saknar Stockholm.

Nu ska vi äta pannkakor och sen ska vi leta upp en badplats och sola mer!


Phuket - Kuala Lumpur - Bali

Har varit hos Frida och blivit av med liten tusenlappar. För nu har vi bokat fler flygbiljetter!! Vi skulle ju från början flyga från Phuket till Singapore, men nu blev den Kuala Lumpur istället, så det blir riktigt spännande! Vi lämnar i alla fall Thailand den 12 sep och och gör Kuala Lumpur på en dag/natt för att sedan flyga vidare till Bali den 13 sep. Vi har även bokat de två första nätterna på Bali (eftersom det är högsäsong) för att kunna gå runt och leta annat billigt boende. Åååh det är total lycka! Nu ska vi bara boka sista flyget till Perth sen är vi i MÅL!


Här är min fina bild över hur vi ska bo i Kuta på Bali. Nära och bra till nattklubbarna de första två nätterna. Sen ska vi leta boende på älskade backpacker-gatan Poppies lane 1 som ligger närmre stranden.





Hotellet ser väldigt fint ut på bilderna, men jag har inga höga förväntningar alls. Bara vi kan låsa dörren och slipper bedbugs så är jag nöjd haha.


I love shoes.


Här är mitt problem. Jag vill ha alla de här skorna med mig i höst. Jag har lite smått ångest över att jag måste börja fundera på vilka av mina älsklingar som inte får följa med... De längst till vänster på raden i mitten och flip-flopsen är självklara, de tar ju ingen plats i ryggsäcken. Conversen åker också med, för ett par vanliga platta skor med snörnig kommer vara nödvändigt. Men sen vill man ju ha något med klack ifall man skulle hamna på lite finare festligheter. Fast jag tror ju att jag kommer hitta massa snygga skor i de olika länder som jag ska till. Ååh.

Jag har alltid varit den som har packat för mycket och onödiga saker. Mamma har bara suckat åt mig. Men när jag åkte till Bali i våras var jag grym på att packa och mamma var nästan i chock. Min ryggsäck vägde bara 6kg när jag skulle åka iväg! Och då hade jag med mig 3 par skor (andra från vänster på översta raden, ett par flip-flops som gick sönder, de svarta conversen) sen köpte jag de svarta flip-flipsen på bilden när mina gick sönder. Dock så hade jag varit lite väl snål med linnen så jag var tvungen att låna av Frida när jag använt mina ut och in och de var helt svettiga och skitiga (tills vi hittade ett tvätteri). När jag kom hem vägde min ryggsäck 11kg och jag tyckte att den var vråltung att släpa på.

Nu när jag ska iväg så har jag bytt ryggsäck med min storebror, och den är mycket större än min. Jag kommer nog fylla den lite mer nu när jag åker iväg eftersom jag inte vet hur länge jag blir borta. Säkert en 10-15kg. Usch vad jobbigt att släpa på! haha.

Nu ska jag ut och röra på mig, jag måste ju vara redo för beachen 2010 i september!



Love it live it.





Fullfart hela dagen. Ska lägga mig i sängen och kolla på True Blood och 90210 resten av kvällen. Imorgon är jag ledig och på torsdag flyger jag en sväng till Stockholm!


Plugga vs. surfing?

Det verkar som att 80% av mina vänner ska börja plugga till hösten. Idag har alla skrikit ut på facebook att de kom in på den linjen de sökt. De stänger in sig i grå/gula salar och fryser i vinter.

Själv ska jag ägna mig åt stranden, surfing, bungyjump, liftning med främlingar, bada i vattenfall, åka bil i öknen. På andra sidan jorden. Sitta ute på balkongen och lyssna på storstadspulsen från städer som Perth, Melbourne och Sydney.

Nu när ni läser detta så måste ni medge att valet är ganska självklart?



Längtar bort.

Det är helt olidligt vad jag längtar bort. Bort till fantastiska Asien. Det finns inga måsten och knappt några lagar, gör det du känner för, go wild and crazy. Man slipper bry sig hur man ser ut, lockigt saltvattenhår, shorts, linne och flip-flop är det man dansar i. Man kan svettas hejdlöst utan att behöva tänka på något smink som rinner iväg.

Man ligger på standen hela dagen och dricker vatten (kanske en öl om man vill lyxa till det) och äter chips, pratar med lokalbefolkningen och socialiserar sig med andra turister. Sedan går man hem och sätter sig i skuggan på sin hotellbalkong för att sedan gå in och sova några timmar. Efter det kliver man rakt upp från den svettiga sängen (eftersom man inte har råd med ett rum med AC utan har en rostig fläkt istället) och går till ett bra hål-i-väggen och köper middag för 15kr. På vägen hem stannar man hos lite försäljare och pratar och kanske köper något efter prutning. När man kommer hem ställer man sig i den iskalla duschen (man har inte råd med ett rum med varmvatten, dessutom är man så jäkla varm redan) utan duschdraperi och den värdelösa strålen för att spola av sig lite saltvatten från kroppen. Smörjer in solbrännan och inser att man är lika svettig som innan duschen. Så tar man på sig en kjol och linne för att sätta sig på balkongen och lyssna på natten med en bästa vän och en öl. På men flip-flopsen och så traskar man de kolsvarta gatorna, som bara blir upplysta av alla bilar och mopeder, tills man kommer fram till alla nattklubbar där man hamnar mitt i happy hour och står med två drinkar i händerna fram till 03.00 när man dansat sig genomsvettig. Då är det dags att vila upp sig några timmar innan klockan ringer 08.00 för hotellfrukost och en ny dag på stranden!

Snart är jag där igen.




Oshh-lo.

Idag gjorde jag det som jag sagt att jag skulle göra förut. Jag tog mig till svenska ambassaden i Oslo. Nu är mitt passa äntligen fixat, men det sved ordentligt när de slänger ur sig "då blir det 1150:-" (!?!?!?). Vilket pass i världen kostar så mycket? hoppas jag får ett pass i guld eller nåt, nej men nu har jag lärt mig att aldrig fixa pass i annat land.

Jag kilade in på älskade ZARA (där jag alltid lyckas komma när det är rea och alla kläder ligger i högar och det är mest kaos) och där norpade jag åt mig en snygg klänning:



Jag kan inte göra några hastiga rörelser eller böja mig framåt för då visas FÖRmycket. Men att betala 129:- för att stå rakt upp och ner och vara snygg, är det ju lätt värt.


See u down under.

Nu har jag beställt tid för den tredje sprutan vaccin, 24/8 ska jag bli pickad i armen. Jag har även suttit och läst igenom allt om Work and Travel visumet, jag längtar så! Letat lite hotell på Bali har jag gjort också, eftersom det är högsäsong när vi kommer dit så är det smockfullt överallt och det kan vara bra att boka två nätter så kan man gå runt och leta boende för de andra dagarna då. Dessutom så ska vi boka de andra flygbiljetterna snart, Thailand-Singapore, Singapore-Bali, Bali-Australien.

60 dagar kvar nu! Wiiihooo


I'm with the party crew.

Här har jag inte tid att sitta, vädert är underbart! Jag byter uniformen mot bara ben och höga klackar, vattnet mot jordgubbscider och päronvodka. Musiken pumpar ur högtalarna, I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night, ALLA underbara vänner ska ut idag! Det är första tisdagen i månaden och det betyder BEERCALL och nästan olagligt mycket öl bör konsumeras.

Se upp för oss PARTYSVENSKAR ikväll!


Chaffis-Sara.

Jag hade en otroligt bra lördagkväll! glömde kameran hemma tyvärr.

Mötte Erik vid Gastro efter jobbet, där vi satt ute och jag åt en sallad. Borta vid baren Haven spelade ett liveband ute och rätt som det var spelades 'Free fallin' (som australienarna sjöng för mig och Frida). Efter lite glassätande plockade vi upp Mia och åkte till Erik där de skulle ha vin-kväll. Jag var så glammig att jag drack mjölk ur ett vinglas (eftersom jag började jobba 07.00 dagen efter). Caroline kom dit och vi dansade lite till Lady Gaga och provade alla solbrillor som Erik har.
Jag var chaffisen och vi åkte till Fia och fortsatte kvällen där. Vid 24.30 körde jag olagligt många i bilen in till stan, för at sedan ligga i sängen kl.24.45. Jag var inte så pigg när jag var tvungen att gå upp 06.00 men det var det värt!

Imorgon är det Beercall som gäller!



Your call.

Jag hittade likadana skor/sandaler som de från nelly, fast på Storsentret! På rea var dem också, hur bra? jag har en känsla av att de kommer missbrukas för att de är så sköna! Ska försöka spara dem till resan i alla fall.





Sen köpte jag även ett väldigt rosa Hello Kitty nagellack, topplack och en nagelfil.



I was born to tell you I love you.

Filmen var så underbart bra som jag hade hoppats på, t.o.m bättre tror jag. Jag blev kär i kärleken (igen) av att se den. Det är så otroligt fint att älska en annan människa.

I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger,
I may have failed .


Imorgon måste jag träna och köpa hårfärg.


Jacob black min dröm?









Ikväll får jag äntligen se ECLIPSE, den tredje filmen i Twilight sagan! Ooooooom jag längtar!

Sen måste jag berätta lite kort om en dröm jag drömde förra natten. Det var ju så mycket snack om den nya filmen så jag antar att det var därför jag drömde som jag gjorde.

I alla fall så drömde jag att jag var jättekär i Jacob, men Bella var också kär i honom. En dag åkte jag hem till honom när hon var där och så ljög vi att vi skulle gå ut och prata, men så klättrade vi ut genom ett fönster! Vi försökte rymma därifrån men så fick hon syn på oss och blir skitsur, sen vaknade jag.

Jag kunde inte göra annat än att skratt när jag vaknade.


RSS 2.0