Audrina


Älskar Audrinas stil. Det är tur att hon nu har sin egna tv-show, jag som var helt besatt av The Hills.

Elen är tillbaka så nu kan jag titta bröllopet. Blir många timmar pga tidsskillnaden.

EL

Elektrisiteten i lägenheten dog för 25min, gick till grannen och hon sa att hela huset hade slagits ut.
Nu kan jag inte göra någonting! Hade TVn på för att kolla på bröllopet (eller förberedelserna) som börjar sändas kl 14.00 australiensk tid. Men nu fungerar ingenting!! Värst är väl att frys och kyl inte fungerar nu.
Jag hoppas verkligen att det fixas snabbt!

Perth Zoo








Mitt favorit djur:


De är ju så söta så jag dör!!






Den här söta lilla apan ville jag bara ta med mig hem!




Nu har jag lagt upp 70% av alla djur som finns på Perth Zoo, haha.

Regn

Ja, regnet VRÄKER ner här i Perth och jag har ont i huvudet idag igen.
Åh jag orkar inte! Jag vill inte vara en av dem som lider av migrän, hade det aldrig hemma men här nere har jag det titt som tätt. Det spelar ingen roll om jag dricker ordentligt med vatten.
Jag vaknar med lite huvudvärk, får sedan ont i ögongloberna, det spänner i huvudet, dunkar, jag måste ha ner persijenerna(stavas?) för det gör ondare när det är ljust, jag kan inte ens resa mig upp ur soffan då det känns som att hela huvudet ska explodera, sen händer det att jag kräks någon gång.
Det är det värsta, att kräkas. Trycket i huvudet blir så mycket att man svimmar nästan.
Nej usch, nu ska jag leta upp alla tips på hur man kan motverka migrän!


Migrän och Zoo

Vaknade med huvudvärk som utvecklades till migrän. Vilken tajming, skulle ju äntligen till Perth Zoo så det var bara att härda ut. Det var verkligen ett stort Zoo och massa massa djur, allihopa hade det hur kul som helst. Blev lite jobbigt i slutet då jag bara ville kräkas av huvudvärk. Lägger upp alla bilder imorgon!

Inspiration






Grym brud, men grym stil!!!

Feather love


Har ägnat massa tid till att busa och pussa på lilla 2-åriga Zeke. Himla kul, men jag vill verkligen inte ha barn förens jag är närmare 30. Jag är så upptagen med mig själv (haha), därför är det skönt att man kan låna barn och lämna tillbaka dem när dagen är slut!

Skulle egentligen ha varit på Adams birthday drinks just nu, han fyller 25 idag. Känner dock att jag troligtvis skulle vara ensam tjej, och jag skulle inte klara allt brutalt snack om tjejer och fotboll så min kära pojkvän fick åka dit själv. Har lite dåligt samvete dock, Adam var den som lät oss bo hos honom de första dagarna i Australien. Aja.

Imorgon ska jag i alla fall till Perth Zoo med med pojkvän + familj. Jag har bott här sen september men har fortfarande inte varit där, men nu ska det bli av. Kycklingmackor och isté ska packas med.


Spetsigt


Jag gillar verkligen de spetsiga skorna som är inne nu. Skulle själv vilja ha dessa snyggingar från Zara.

Rödvin

Måste bara föreviga dagen då jag lärt mig dricka RÖDVIN! Den 23 april 2011. Jag är så stolt över mig själv, hur vuxen är jag inte? Sitter här och smuttar på lite shiraz 08 och tittar på Bangkok dangerous. Utan att vilja kräkas, man ska inte låta dumma tonårs försök hindra en.
En applåd till mig!

Påsk

Mötte Jonna inne i stan vid 10 och gick ut och in i affärer och pillade på olika saker. Slog på stort och köpte varsin bit prinsesstårta från det svenska caféet Miss Maud (inte så svenskt egentligen, dalhästarna och de svenska flaggorna är okej men kostymerna de har på sig när de jobbar!? Så himla pinsamt, folk tror att vi går runt i världens 1800-tals folkdräkter! HAHA). Det var riktigt varmt och gött idag, en del folk i stan också, en man gick klädd i en tight blå dräkt med svans precis som att det skulle vara helt normalt. Helt plötsligt hör jag massa röster och där kommer en blodig man utklädd till Jesus gåendes, bärandes på ett stort kors och två utklädda personer som låtsas piska honom. Haha man får se så mycket kostigt. Men det mest spännande missade vi ju, såg det precis på nyheterna. Hela Northbridge var avstängt och poliser överallt, insatsstyrkan osv. Hängde inte med riktigt men slutade med att pistol-mannen hade skjutit sig själv tror jag? ehe.



Mjöl i håret

Innan jag lägger mig i sängen tänkte jag berätta om ett grymt tips. Jag har den senaste tiden fått så himla fett hår, vilket gjort att jag tvättat det mycket, vilket gör det fetare (och så går det runt i en ond cirkel). Funderade på att skaffa mig ett torrshampoo som man sprayar i hårrötterna för att fräscha upp håret.
MEN istället provade jag något som jag läste om på internet, att ha i lite mjöl i håret istället (eftersom mjölet suger åt sig fettet).
Det funkade hur jäkla bra som helst!!! Mitt hår ser nytvättat ut och känns fräscht. Detta funkar ju dock bara på personer med BLONT hår eftersom mjölet är vitt. Nu ska jag försöka börja tvätta håret bara 2 gånger i veckan, och använda lite mjöl i mellan. Billigt och bra!


Good friday

Idag är det good friday/långfredagen så allt har varit stängt och det har varit helt dött på vägarna. Hade påsk-fika med Gs familj och jag fick ett stort påskägg i vit choklad av min fina. Annars har vi inte gjort mycket, jag har gosat med Gs hund Sid och nu har vi tittat på en helknasig film med lite för mycket blod i och både en naken Jessica Alba och Lindsay Lohan. Hahaha. Nu ska jag mumsa i mig mer choklad.


Kornblå


Zara.

Jag har inte shoppat på hur länge som helst, därför sitter jag och "fönstershoppar" på internet. Det liksom stillar mitt behov lite av att titta på allt snyggt och skriva upp det för framtida köp eller bara drömköp.

Urban O



Så sjukt snygga grejer. Kom-till-Sara.

Ska gå till affären och köpa lite nödvändigheter. Kanske bakar mig en kladdkaka eller så köper jag en vitchocklad att smälla i mig också.

Fix you

Vaknade på fel sida i dag i alla fall. Attans. Lyssnar på Coldplay och försöker pigga upp mig själv genom att skriva listor på saker jag vill göra/uppleva. En nykomling på min lista ser ni här:


Jag ska åka till Zimbabwe för en organisation och jobba som volontär med lejon (2 eller 4 veckor).

"Gå tillsammans med lejonen och känn spänningen när du är med i de unga lejonens jakt och upplärning av att förfölja sitt byte.
Mata lejonungar med nappflaska och var med och ta hand om den dagliga vården.
Upplev den Afrikanska bushen på ett annorlunda sätt och upptäck savannen ridandes på häst eller på en elefant.
Träffa andra deltagare från hela världen och få vänner för livet."

Jag är såld.


When you're at the end of the road and you lost all sense of control


Tur att det finns bra musik. Har släpat runt datorn i hela lägenheten för att kunna lyssna på Green Day. När jag provade att göra en sminkning, när jag duschade, diskade, låg gömd under en filt, överallt. Har varit en riktigt dålig dag. Usch. Hoppas att jag vaknar på en bättre sida imorgon.

Saknad

Det är nå fruktansvärt vad jag saknar min familj. Kan inte ens svara på min mammas mejl utan fälla monstertårar. Kan man skylla på att man är för liten? För liten för att befinna sig på andra sidan jorden.

Födelsedagsmiddag



Är redo för Dougs(Gs morfar) 81-års middag. Har målat läpparna i mitt älskade MAC läppglans, men sen vet jag inte varför jag ser helt lila ut runt ögonen. Har ingen ögonskugga alls, aja.
Jag hörde något om laxpizza? MUMS!

Topshop


Bild: ulrikkelund.com

HUR SNYGG!? Jag satte nästan kaffet i helsen. Världens finaste tröja från Topshop, men kan inte hitta den på hemsidan. Clutchen skulle inte sitta fel den heller, från Asos.

Centralamerika

Ja nu har jag suttit och planerat en resa till!
(jag kommer ha hela världen planerad, så när jag jobbat ihop pengar kan jag bara åka, haha)
Har i alla fall pusslat ihop en resa till centralamerika med dessa stop:
Bahamas
Cuba
Jamaica
Anguilla (Sint Maarten)
(jag tror att ön tillhör Puerto Rico?)
Barbados
Aruba
Panama
Costa Rica
Cancun (Mexico)



Lär ta ca 3-4månader kanske. Det är så satans roligt att resa, jag vill åka NU.

Michael Kors


perfekt och dösnygg!

Let's go crazy

Fotboll, hot dog och glass. Fick en fin solbränna denna gång också. På väg hem fick G för sig att köpa en flaska svart sambuca. Väl hemma blev det smirnoff drinkar och sambuca shotts. En tjej som heter Alex som jag träffat på fotbollen bjöd in oss till en fest på East End bar, med gratis inträde. Direkt när jag kliver in på stället hittar jag $20, köpte en drink och dansade i timmar med Alex. Jag gillar när man går + istället för att göra av med massa pengar.


Bild: weheartit

Helvete!!!!

Precis när jag skulle sova fick jag syn på den. Där på väggen.
En kackerlacka. Jag som har STORSTÄDAT, men lik farbannat kommer dem tillbaka.
Jag vill bara grina. Ni förstår inte hur mycket jag hatar dessa kryp! Jag börjar skaka och blir tårögd.
Så jävla äckliga. Jag känner mig helt värdelös hur mycket jag än städar. Lägenheten är dessutom nyrenoverad, fast det spelar ingen roll i det här klimatet. Alla äckliga saker hittar små krypin i alla fall.

Tog hårsprayen till försvar och spruta på den, paniken utbryter och dem är ju så satans snabba. Nu vet jag inte var den är. Någonstans vid byrån bland Gs grejer försvann den. Förhoppningsvis stelnar den av hårsprayen och dör. Råkade väcka G också under tiden jag höll på med mitt morduppdrag, han blev skitarg eftersom han har match imorgon. Bara för att han inte är rädd och tar dem med handen!? Jag är inte van sånt här, och inte ville han hjälpa mig heller...tänk om den kryper på mig när jag sover? tänk om jag hittar den bland mina saker? alla bakterier de drar med sig?

Sånt här får mig att bara vilja åka hem till Sverige. Dessutom har jag snart varit vaken i 24h men nu vill jag inte släcka lampan. Men imorgon tänker jag gå och köpa 5-6 "morteinbomber" och ställa ut i hela lägenheten (har bara haft vanlig spray innan) det tränger in i alla vrår och är jättestarkt så man får inte vara hemma under några timmar.

Haha vilka problem jag har, och vilket långt inlägg det blev om ett liten 2cm kryp.

Never back down

Som ni ser (i alla fall ni som har varit här förut) så har jag ändrat designen.
Behövde lite nytt och fräscht.
Annars så har jag ägnat ett par timmar åt att titta på en av mina favoritfilmer.
Never Back Down.
Den är några år gammal nu, men jag har sett den 1000 gånger och bara älskar den. Blir så peppad varje gång.
Slutade med att jag wrestlades med G och stod och slog på en kudde som han höll upp. Haha.


Blir att titta på fotboll hela dagen imorgon!


tops and bags


by me

Pink


Älskar att sitta och pillra ihop olika outfits. Hade ju mer än gärna sett ut så här idag. Ursäkta suddigheten på bilden.
Ska bli 30+ idag, det ser jag fram emot. Imorgon ska det bli 34 grader och jag ska titta på fotboll hela dagen. Men jag litar inte på vädret här längre, hatar att frysa och jag lyckas göra det varje dag.
Här har jag suttit och saknat snö och nu får jag ångest och fryser när det är 20+? Hatar kyla. Eller okej, snö 1 vecka hade varit okej om man hade rätt kläder.

Mitt i natten

Ja, här sitter jag (nu ljög jag, jag ligger utsträckt i sängen) mitt i natten klockan är ganska exakt 02.00.
Kan inte sova.
Har letat skolor och utbildningar. Nu är det banne mig dags att "bli något" så man kan bli rik efter det, så jag kan shoppa gärnet. Jag ska bli professionell shoppare. Eller, det är jag nog redan. Hehe.

Men i alla fall.
Dessa fyra skolor har det jag vill ha:
Berghs school of communication (Stockholm)
Södertörns högskola Huddinge (Stockholm)
Murdoch University (Perth)
Curtin University (Perth)

Så nu kan ni ju lura lite på vad jag är intresserad av.
Skulle ju glida på ett bananskal om jag tog någon av skolorna i Stockholm, men varför göra livet så lätt för sig? Pluggar jag här kommer jag smiska (som min storebror skulle säga) alla med min engelska efter de 3åren.
Får väl se hur det här slutar. Måste nog resa lite mer först innan jag biter mig fast i något, det är ju faktiskt roligare än att sitta i ett gult klassrum.


Start på dagen

Sitter och går igenom alla 100 bloggar som jag läser. Det är min start på dagen, varje dag. Om man inte låter mig göra det kan man bli riktigt ovän med mig. Jag måste få dricka mitt kaffe och läsa och bli inspirerad för att få en bra start på dagen. Idag ska bilder laddas över på ett minneskort, kanske printas ut och göra tavlor av några  som en surprise och ta bussen till Garden City och leta jobbskor. Därifrån blir det bil till familjemiddag hemma hos Kim. 



Vitt



Sportsgirl och Rubi shoes. Dyrt och billigt. En bra blandning.

Nu: spagetti bolognese, mycket ost, vitlöksbröd och vin.

The sky is blue



apelsin


Topshop £70.00

Mondaaaay


Bild: sofis snapshots

Ägnade lördagen åt att titta på fotboll och skaffa mig en redig bränna på ryggen. Åt chips och drack cider för att hålla mig varm, men frös mest i 5 timmar. Hängde med laget till en pub där det bjöds på gratis middag och mer fotbollsprat. Söndagen tillbringades i en bubbelpool, bastu och ångbastu. Fick även massage som tog bort min dryga huvudvärk. Idag har herrn provkört en ny bil och efter det tog vi en sväng till Cottesloe och Leighton Beach i hopp om att herrn skulle få lite vågor att surfa i, men det blev en promenad på stranden istället. För att sedan äta fiskpinnar (lycka!) när vi kom hem!

Man tager vad man haver




Med stora ritpapper och silvertejp lyckades jag göra en prototyp av min idé. Det är så himla kul att pyssla med grejer, det var väldigt pilligt men jag är nöjd. Fast ni får inte se något av det än!

Friday

Jag har letat i 20min i vårt lilla kök efter det andra filtret till vår kaffemaskin!
Hittar det verkligen inte, och G svarar inte på mobilen.
Jag har alltså inte fått något kaffe idag och jag blir så irriterad när jag inte hittar saker.
I ren protest tänker jag äta upp chili con carnen.

Sen ska jag fortsätta mitt lilla projekt som ploppade upp i huvudet igår när jag låg och läste Australienska Vogue.
Det finns en liten designer kvar på insidan av mig och jag blev så inspirerad av tidningen.


Kallt som bara den



Jaha vädret gick från 30+ till precis över 20+ stäcket. Mellan regnskurarna vågade jag mig ut för att möta Ida, men jäklar vad jag frös! Mina små tår var iskalla. Jag har varken långbyxor eller skor. Short och sandaler är det jag har. Får lite ångest av kylan och att Australiensarna skriver på facebook "första regnaskuren...jag saknar redan sommaren", jag måste alltså acceptera att hösten är här. Usch.

Såg precis på nyheterna att befolkningen i Perth trodde att det hade varit en jordbävning här idag. Mina sovrumsfönster went crazy och skakade och gjorde ljud mitt på dagen idag, men det var tydligen pga en militärövning.

Svensk sommar


Jag hittade en gammal bild på Victorias blogg. Hur härligt ser det inte ut?
Guuuuuuuuuuuuuud vad jag saknar svensk sommar! Även om jag har det hur varmt och gött som helst här (förutom idag då det ösregnar) så är det så speciellt med sommaren hemma.
- Det är ljust nästan dygnet runt (här blir det mörkt mellan 19-20 på kvällen)
- Det är grönt och luktar klippt gräs (här är det torrt och gräset är dött)
- GRILLNING på någons baksida (här orkar man inte grilla för att det är så varmt ute)
- Bada i sötvatten sjöar (man slipper få ont i ögonen och behöver inte vara rädd att bli käkad av en haj)
- Segla med mormor och morfar

Så typiskt att man saknar det man inte har. Skulle jag vara hemma i Sverige skulle jag sakna Australien.
Nu kommer jag ju missa den svenska sommaren, MEN nästa år då vill jag njuta av den!

Regn!?

Det är grått, molnigt, blåser och himlen kissar regn ner på Perth idag. Har inget paraply så jag kan inte gå utanför dörren....försöker vädret säga att det är höst nu? Nej usch det vill vi inte ha. Blir säkert 30+ imorgon, får hoppas på det i alla fall!


A.W



Åh han gör så mycket snygga grejer! Jag vill ha allt. Ska bara gå och bli en rich bitch först!

Sunlight


Iskaffe♥ och nyhetsmorgon. Det är en bra start på dagen.
Som vanligt så ska det bli 30+ ute idag så jag bör gå ut och njuta av värmen lite. När man bor i värmen blir man van vid den och orkar inte bry sig om att gå ut. Jag försöker tänka på min hemska vinter hemma förra året ibland för att förstå hur bra jag har det. Jag har ju levt i shorts och linne och blivit bortskämd med denna värme i snart 8 månader!

Jag ska nog ta en sväng till Garden City och leta skor också som jag kan ha när jag börjar jobba. Jag har ju bara sandaler.

Strandhäng

Kan mormor eller mamma ringa till min mobil när ni ser det här!


Har hängt på stranden med Ida sen tidigt imorse. Nu luktar jag solbränd hud och solkräm och har sand överallt. Himla trevlig dag, men man blir ju så trött av solen så nu orkar jag inte göra någonting. Borde spola av mig sanden och tvätta barret på huvudet.

Sen ska jag gå igenom min väska som jag köpte på Sportsgirl förra veckan, för den startar ALLTID larmet i dörren på affärer när man går ut!! Så otroligt irriterande! Alla stannar upp och tror att jag snott något och så får jag gå och visa upp mitt innehåll.


All night long

Herre.gud.
Jag skulle ju följa med G och titta på hans fotbollsmatch, det slutade med att vi var där i 12h.
Brände hela vänstersidan av min kropp i solen. På kvällen blev det presentationer och priser, öl och cider flödade och jag fick dra min historia om vart jag kommer ifrån och hur jag träffade G hur många gånger som helst. Sedan har dessa killar en grej för sig, de köper alla en jättesöt cider och så tävlar de vem som kan dricka upp den först (det gör ont i halsen att dricka så fort och så mycket för att den är så söt).
Sen skulle det köras hem. Ja för i Australien får man köra bil på en mycket högre promille (köra full skulle jag säga). Såklart hamnar vi i världens polis-alkohol-test på väg hem som visar positivt precis över gränsen när G blåser. Great. Polisen tar körkortet och vi får sitta och vänta. G får blåsa igen lite senare och polisen snackar med honom sedan får vi åka vidare. Vilken tur. Somnade som en stock när jag kom hem, antar att det var solen som tagit all min energi.

Nu dricker jag isté och äter cheese & bacon balls, mm vilken frukost.


Dröm

HAHAHA.

Jag drömde att jag var på semester med Prins Harry i Thailand.  Vi var jättekära i varandra. Nu sitter jag här och tycker att han är lite söt. Vi skulle få världens snyggaste och sötaste barn. Haha.


En gammal bild på Harry.


RSS 2.0