Booked a ticket

 
Bra avslut på det här året! Vi har bokat våra flygbiljetter, let the adventure begin!
 
Mindre bra är att jag fick mitt paket med grejerna jag beställde från Nordic Design och lampan hade gått sönder i miljoner bitar under frakten.... Ville lägga mig på golvet och gråta. Fick tag på kundservice och med skakig röst förklarade jag läget. Har skickat en bild till dem också. Hoppas på att få en ny lampa annars får jag tillbaka alla pengar.
 
Nu har jag städat här hemma och sytt och fixat våra kostymer till ikväll. Gott nytt år på er!
 

GP After Hours

 
Idag var ännu en inte så action fylld dag på jobbet. Inte ett telefonsamtal eller mejl på hela dagen. Skönt att få betalt för at göra ingenting, men samtidigt tråkigt. Det känns som att jag inte varit på jobbet på flera veckor just för att det har varit helt dött i två veckor.
På lunchen promenerad jag till Kings Street och KOOKAi, hade en credit note på $130 att spendera och jag hittade två fina klänningar och en sjal på rean. 
När jag kom hem åkte jag med G som skulle ta en sväng och se om det fanns någon surf. Han hoppade i vattnet vid Leighton beach och fick ett par vågor men kom upp efter 15min. Han klagade på att hans bakhuvud gjorde ont och bad mig att titta. Där fanns ett öppet sår stor som en svensk 5-krona (toppen på surfbrädan hade skjutits rakt in i bakhuvudet)! USCH. Massa blod och äckelpäckel. Vi åkte hem och han fick byta om sen bar det iväg till Freo hospital. Akuten var proppfull med folk så vi valde att gå till en läkare runt hörnet och betala för att få hans huvud lagat istället för att sitta och vänta i flera timmar. Efter en väntan på ca.30min fick vi komma in och träffa en sjuksköterska och doktor. Jag hatar sår och sånt äckligt men den där herr-sjuksköterskan skulle prompt visa mig hur man kan laga skallen om nu detta skulle hända om vi är långt från civilicationen (typ Fiji). Kul snubbe alltså!
Lite lim och en spruta senare så var G redo att åka hem igen. Tokstolle.

AQWA

Idag jagade jag upp alla pojkar coh åkte iväg till akvariumet som ligger i Hillarys. Jag har aldrig varit där uppe så jag hoppades på en spännande dag. Tyvärr så var AQWA inget att hurra för: Det var dyrt inträde, litet och inte alls bra organiserat som tex. Sydney Aqarium. Det tog oss max 50 min att ta oss runt alla delar. Men men nu är i alla fall det gjort! Vi traskade runt lite i köpcentret som ligger bredvid och käkade lunch. 
 
När vi kom hem bokade grabbarna biljetter till andra Hobbit filmen, vilket gav mig ca 3 timmar sväng rum att göra vad jag ville. Jag tvättade och låg i soffan och kollade på Paradise Hotell, produktiva val I know. Ibland är det skönt att inte göra någonting.
 
Nu ska jag duscha och göra mig klar för en halvdann jobbvecka.

Juletider

Julafton började på stranden.
Och avslutades med att spela cricket.
Jag har blivit besatt av färska blommor. 
Vi hittade ett nytt café i Freo efter vår shoppingrunda.
 
Ursäkta tystnaden. Det är ju fullt hus här vilket betyder full fart. Vi har haft en bra jul med massa god mat, härligt väder och mycket bad. Vi har fortfarande en del på schemat: Akvariet i Hillarys, Wildlife Park och middag på Jamie's Italian (Jamie Oliver's restaurang) + allt där emellan.
 
Idag hade vi en slapp dag i Freo. Först köpte vi billiga mexikanska hattar, färgglada handdukar och filtar som vi ska klippa i och pistoler. Vi ska på ett nyårspartaj med tema "Mexico" kommer nog bli skitkul! Jag shoppade lite åt lillebror också som fick nya byxor, en t-shirt, flip-flops och en kepa. Så stilig! Min stora lillebror.
 
Just nu håller Anton och Geoff på och kockar i köket. Det blir lax till middag, mums.

Lillebror!


Den långa lillebroren är här! Nu ska vi åka till hamnen och käka fish and chips till middag.

I väntans tider

Har handla klart och städat klart. Nu sitter vi bara och väntar på att klockan blir 18.30 så vi får plocka upp lillebror!
 
Eftersom jag inte har något annat att göra så roade jag mig med att köpa 3 tröjor från Lager 157. Himla smidigt att mamma kommer hit om en månad och kan ta med sig dem. Inte för att det är kallt eller så här, men vi kommer ju gå mot vintern när ni går mot sommarn så lika bra att vara förberedd.
 
Igår åkte vi och provsatt två av sofforna som jag la upp här. Sjukt obekväma båda två, blev lagomt besviken... Det blir en soffa från IKEA istället tror jag. De är alltid bekväma och prisvärda. Det får bli ett senare projekt dock.
 

NORDIC FUSION

Affären jag skulle gå till låg alldeles för långt ner på Hay Street för att jag skulle hinna på min lunchrast. Efter lite googlande fick jag tag på tre helt AMAZING hemsidor (australienska)! Fulla med skandenavisk design och svenskt mat/godis. På en kvart har jag beställt de på bilden (svarta ljusstaken i högra bilden) + en påse kexchoklad och två bilpåsar. Jag blev 2000Kr fattigare men nöjd som tusan! Längtar tills allt kommer. Julklapp till mig själv.
 
Forsättning på valet av soffa. Här om dagen så gjorde jag det här kollaget nedan för att övertala G. Funkade ganska bra, vi måste bara provsitta lite först.
 
 
Nu har vi precis käkat middag och ska kolla på The Hobbit.

HAY

Annu en lugn dag pa jobbet och jag fortsatter stirra mig blind pa inredning. Danska market HAY har synts pa manga bloggar ett bra tag nu, men det brukar ta ett tag innan jag fatnar for nagot,men nu jaklar vill jag ha allt! Eller i alla fall de pa bilden ovanfor. Har hittat ett stalle i Perth som saljer HAY och jag ska nog traska ivag dit pa min lunch.
 

Finns det hjärterum, finns det stjärterum


Bäddat och klart inför lillebrors ankomst. Ut med sybord och alla sy-/pyssel grejer så får man plats med två sovplatser. Temperaturen ute har gått ner till 25 grader, så då hinner jag vädra ur lägenheten till en behaglig temperatur. Nästa vecka går värmen upp igen. 

Sitter på tåget på väg till jobbet nu den här veckan går såååå segt! Vill ju att lillebror ska komma hit nu.

Couch surfing

Sitter pa jobbet och har allt for lite att gora. Da passar det ju utmarkt att leta mobler och inredning. Jag har kommit in i en san fas: jag vill byta ut allt i lagenheten, jag vill bygga, mala, gora om, sy och pyssla. Forst och framst sa vill jag byta ut var gamla soffa...Vi kopte den begagnad, den ar vit (eller var vit) och nersutten, den behover bytas ut helt enkelt. Jag ska inte kopa en vita soffa igen, det har jag lart mig. Ar valdigt sugen pa en gra, sa har ar tre alternativ som jag gillar. De tva forsta fran Freedom Furniture den sista fran IKEA.
 
 

43

Termometern nådde upp till 43 grader idag. Lite galet eftersom vi bara är i början av December. 
Efter en god frukost åkte vi i alla fall till stranden där vi spenderade ett par timmar. Det kändes verkligen inte så vamt då det blåste lite. Det blev många dopp i det svala vattnet men lite nojjig är man nog allt över hajarna. Det var mörka skuggor som rörde sig längre ut och på nyheterna visade dom en skitstor vithaj som hade glidit runt lite längre norrut.
 
När vi kom hem somnade jag i soffan i 2h, så skönt. Sen har jag inte lyft ett finger. Förutom att jag lagade ungsstekt falukorv och mos till middag. Albin och Geoff åkte i väg och fiskade efter det så jag hoppas att de får något. Skulle var gott med fisk till middag imorgon!
 
Nu ska jag duscha, sitter fortfarande i min bikini (det är 28 grader i lägenheten) och jag har inte tvättat håret sen i onsdags (tvättar det max 3 gånger i veckan, helst 2 gånger bara).

Beach day

Härlig lördag! Det var 39 grader i skuggan. Jag och Albin drog till Port Beach och slappade i ett par timmar. Det blåste yttebyttelite vilket gjorde att jag inte kände hur varmt det faktiskt var. Vi käkade glass och badade i vattnet som var helt kristallklart. Vid lunchtid traskade vi in mot Freo och gick förbi ett outlet där jag fick tag på bikinisar från Tigerlily och Albin fick tag på nya t-shirtar. Efter det var vi helt slut, så fort vi kom hem så satte vi oss framför fläkten och har bara slappat. Jag har mått lite illa hela eftermiddagen och kvällen, kan var lite solsting kanske. Imorgon ska det vara 41 grader varmt, SJUKT! 
 

Fiji p.2

 
 
 

Fiji p.1

 

Down South

Har spenderat kvällen åt att fixa alla bilder från Fiji. Tog sisådär två veckor, men äntligen börjar livet lugna ner sig lite. Det har verkligen var fulltös hela våren. I helgen var vi down south på vår vänners bröllop och bodde i ett stort hus med 8 andra vänner. Det bjöds på fest, god mat och andra trevligheter! mycket lyckad helg. 
Nu tänkte jag lägga upp första delen av bilder från Fiji.
 

RSS 2.0