Bu för mig

Alltså va? hur är det möjligt att min necessär väger lika mycket som alla mina kläder tillsammans? jag borde INTE få pris i packning! Jag har hållt på med packningen hela dagen, hela rummet ser ut som en bombnedslag. Ååååh måste packa upp allt IGEN och ta bort fler saker som jag "inte behöver". Det får fixas imorgon för nu ska jag äta massa marängsviss!


Beige





Nu ska jag gå till min lillebrors nya skola och möta honom när han slutar, sen ska vi traska ner på stan. Har börjat packa min ryggsäck och när nästan allt är i den väger den bara 9kg! Jag är bäst, borde få pris i packning. Ska slänga upp en bild på packningen sen.

Nu måste jag springa! (måste ha en karta för att hitta till hans skola och för att hitta hem hahahaha)


Från norsk till svensk

Igår morse startade dagen 06.00 för mig, badrummet skurades upp och ner, jag stod på knä och skrubbade det där jäkla golvet, sen packade vi bilen full och åkte bort till Frida in med grejerna, iväg till jobbet och lämna uniformer och id-kort, tillbaka och flytta mer, städa städa städa. Kl.13.00 (det tar så jäkla mycket tid att flytta och hålla på) kunde vi börjar vår färd hem till Sverige, och både och jag Frida hade glömt att äta frukost, i med en banan sen fick jag börja köra för jag var minst trött. I Torsby sa vi att vi skulle köpa riktig mat på ica, men när vi väl kom in där slog saknaden av svenska sötsaker över oss och istället slutade det med att vi köpte massa munkar, wienerbröd och chokladkakor.

Två timmar efter det var vi framme i Fridas stuga där hon skulle förvara sina saker, så det vara bara att packa ur allt. Kl.20.00 var jag hemma hos världens bästa mamma, då fick jag äntligen smälla i mig lite mat, ta en kokhet dusch och sen stupa i säng. Jag har sovit som en prinsessa.

Idag ska jag ner på stan med min älskade lillebror, sen ska jag börja packa! (hur packar man en ryggsäck för ca.1 år?!)

Sen måste jag säga att jag saknar mina fina vänner i Norge! Ni är sånna som man aldrig vill ska försvinna, ni är så jävla bra. Vilken tur att 5-6 av er kommer till Sydney och firar Nyår med oss! Det kommer bli så hysteriskt kul!

Nu: frukost.


Sista kvällen i Norge

Idag gjorde jag mitt sista pass på flygplatsen, kramade folk hej då, åt mina sista boller och sista Upper Crust macka. Det kändes så konstigt att gå därifrån som vanligt men med tanken att "imorgon kommer jag inte tillbaka för att jobba". Jag har inte fattat att jag ska flytta fån Norge än heller. Men imorgon ringer klockan efter 06.00 då ska min febriga kropp med huvudvärks-huvud gå upp och skura badrummet från golv till tak. Sen ska det köras grejer till min brors lägenhet. Dumpa uniformerna och kort på jobbet, sen...sen ska vi sätta oss i bilen hem...HEM till SVERIGE!

Vi hörs hemma i det blå/gula-landet.

bad day


Förkylning och ont i magen. Men det är ingen som flyttar åt en, så idag har vi packat ner allt i köket och badrummet i lådor. Vi har även lyckats flytta min söta tvättmaskin till min brors nya lägenhet. Nu har jag legat här på luftmadrassen och tittat på Skönheten och odjuret och ska väl gå och försöka spola bort lite sjukdom i duschen.


Förkylnings-skalle

Det kryper i huden, spänner, gör ont, trycket i mitt huvud gör så att det känns som att ögonen ska hoppa ut och det kommer tårar så fort jag böjer mig fram. Snor överallt, jag kan inte tänka ordentligt, snor i hela huvudet. Det var inte lätt att hålla ut på jobbet ikväll, jag fick göra allt två gånger för jag virrade bort mig själv. Uh. Nej nu ska jag SOVA.

Det värsta med att jag har blivit förkyld nu är att jag inte känner smaken av maten!? Jag kommer inte känna smaken av mormors goda pesto-kyckling eller mammas fisk med crabsticks. Jag som har lääääääääängtat så mycket efter massa goda måltider innan jag lämnar landet. Fy så elakt....



Like a dynamite





Snart dansar vi i sanden till låtar som replay, dynamite och club can't handle me. Men först en sväng till Sentret och köpa flyttkartonger.

pic: weheartit

Snorunge

Vad är nu detta? Jag ligger i min säng och snorar!? Inte ok. Jag har mått lite konstigt och det är många på jobbet som är sjuka, men jag har inte tid att vara sjuk. Glöm det. Om 10 dagar ska jag vara redo för mitt asien-äventyr.

Mitt sista kvällspass ikväll! Sen jobbar jag 07-16 på söndag, sen äre gooodbye.


Hold on

Fan så træligt det ær och bara sitta av tiden, har suttit hær sen 16.00 och har ont i ryggen før att jag suttit stilla. Total døtt på jobbet och jag har 2,5h kvar. Men jag får væl tænka att jag kommer ha råd med många "buckets" (ja det ær sant, man får en HINK att blanda sin egna drink i) før 250 bath i Thailand. Det ær ju helt fantastiskt.

Har ju bara 2 pass kvar efter ikvæll.

angels and demons

Jag måste bara lägga upp den här toksnygga bilden som Björn har gjort på mig och Frida! Hur cool är den inte?


Mitt i mellan

En ledig onsdag, en sväng till Sentret med Frida, inköp av en transparent beige topp och en svart, färga Fridas hår, suttit framför datorn, kollat på dålig norsk tv. Inget speciellt alltså, men just nu befinner oss "mitt i mellan" man kan packa ihop lite saker men inget kan flyttas eller verkligen göras förens till helgen.

Då blir det fullfart. På måndag kväll ska jag var hem-flyttad till Sverige, Falun. Låter hur konstigt som helst, men jag har redan sagt "hej då" till en del arbetskamreter och jag har en nervöst-pirr i magen, men jag kan ändå inte förstå vad jag har gett mig in på. Jag ska flytta till andra sidan jorden!? till Australien, kängurur, sol och värme.

Fy fan vad cool jag är!


Enkelt men snyggt



Mary-Kate Olsen, jag dør så enkelt men SÅ SNYGGT!

pic: olsensanonymous

Bondi rescue

Jag har ägnat kvällen åt att dricka té och kollat på Bondi Rescue (det handlar om lifeguards på Bondi beach i Sydney) i fler timmar. Jag längtar så efter värmen, 45 grader varmt here I come. Imorgon ska jag ta min sista spruta vaccin sen ska jag jobba ett dubbelpass.

Allt verkar falla på plats och stressen har lagt sig lite, allt ordnar sig.


cover my eyes.

Min enda lediga dag efter 6 dagars jobb, sov 12 timmar, tvättat i 2 omgångar, packat ner mina sista saker i två väskor, ätit rester från gårdagens tacos, filat mina fötter, fixat ögonbrynen, duschat och tvättat håret, bäddat rent i sängen och legat och tittat på bilder från asien som folk vi träffade där borta har tagit.

Nu är jag fullt redo för mina 5 sista jobbpass. är ledig onsdag och lördag då ska jag fixa det sista innan jag ska flytta hem.


2 veckor.

Här är en klänning som kommer missbrukas i asien. Jag älskar när det är djupt urringat på sidorna. Perfekta strandklänningen.



Imorgon är det bara 2 veckor kvar till vi åker! och jag har 1000 saker att fixa innan dess och 1000 människor som jag vill hinna träffa! Jag känner mig lite stressad, ja.



The hangover.

Igår var det en såndär dag när man vaknar och säger: wow vad hände igår? Vi skulle sitta hemma hos Frida och dricka lite vin, men det blev både det ena och det andra. Det slog snett för alla oss fyra och ingen kan riktigt säga vad som hände, men av det vi kommer ihåg så kunde vi sätta ihop kvällen i vissa bitar och vi hade skitkul! Jag skratta så jag grät när jag pratade med Frida om det igår.


Det var lite som i The Hangover (jag älskar den filmen) vi satt i Fridas soffa och pratade och skrattade. Sen sviker minnet, precis som i filmen.


Så vaknade vi upp ungefär så här. Fast jag hade ingen bäbis i garderoben, tiger i badrummet, snott en polisbil eller gift mig och jag hade alla tänder kvar. Men guuuuuuud vad jag har skrattat åt den kvällen.

Nu ska jag titta på den här filmen.


Hotel room service.

Snart ska jag iväg till Frida aka. min partysvensk för lite alkoholhaltiga drycker, som att säga hej då till Norge. Jag har bara 6 jobbpass kvar, 11 dagar kvar i Norge och 17 dagar kvar till Thailand. Det känns HUR BRA SOM HELST.




Save tonight and fight the break of dawn

Sitter och letar hostels i Australien, ska bli skitkul att prova bo på hostels igen! Det är ju inte första gången jag gör det, har gjort det i New York, Los Angeles, Skottland och när vi bilade ner till Paris. Man träffar så otroligt mycket trevliga och konstiga människor och det gör ingenting för mig att dela rum med främlingar (förutom när de tänder lampan mitt i natten eller snarkar!!!). Stämmningen på hostels är ofta så avslappnat och det är lätt att skaffa vänner. Jag längtar och hoppas att vi slipper bedbugs och folk som snor andras grejer.

Dessutom håller jag på att skriva en packlista till resan, känner att det kan vara bra att ha koll så att man inte glömmer silvertejp, myggnät, bikini och dålig-i-magen-piller.


Bondi beach, Sydney.




Lite sliten

Jag känner att jag jobbar waaaaaay to much, 6 dagar i veckan i flera veckor är mycket, man hinner inte andas eller leva bara sova och jobba. Har 6 dagar nästa vecka också, men det är min sista vecka EVER sen får jag åka hem till Sverige och min underbara mamma. 

Sen ska min sista vecka i Sverige bara bestå av att vara med min familj och äta så mycket god mat jag kan!


Ny mobil

 

Hær ær min nya pærla som ligger och væntar på mig hemma hos min mormor i Stockholm. Tyværr får jag inte se den førens jag ska ut och resa, men jag har ju køpte den infør resan eftersom det ibland inte går att ringa till mobilen jag har nu och dessutom får jag sms mitt i natten som egentligen skickades på dagen.

Den hær ær liten, lætt, platt, får plats øverallt, snygg design, ekel, och det går snabbt att skriva sms. Perfekt!


Bali - Australien.

Sista flygbiljetten är nu bokad. Bali - Australien. Till Perth på västkusten. Hur mycket längtar jag? SÅ JAG SPRICKER SNART!

Matförgiftning.

Jag borde få medalj i att ge mig själv någon form av matförgiftning, för nu har det hänt IGEN. Jag anar att det kan vara löken som jag använda till matlagning igår, för den hade legat ett tag, men jag är en sån som "syns det inte finns det inte" och skar bort det som såg dåligt ut. Nu straffas jag med illamående och springa till toan fram och tillbaka. Känner mig helt lamslagen och ska faktiskt bara ta en dusch och sen gå och lägga mig. 

Skulle ha varit ledig imorgon men eftersom PENGAR ekar i mitt huvud tog jag på mig ett pass, blir alltså 6 dagars jobb den här veckan också. Fy fan vad jag ska dricka öl i asien för min välförtjänta pengar!


Kvällsfunderingar.

Jag ligger i min säng och klickar runt på internet, letar fler äventyr att göra i livet. Jag har kommit fram till att när det blir vinter i down under (alltså när det är sommar här i norden) så ska jag nog söka jobb som skidlärare eller liknande i alperna på Nya Zeeland. Hur fantastiskt låter inte det?


New Zeeland.

Det är helt klart något som jag ska kolla upp.


Far far away.

Jag fick nyss ett sms från min mamma som inhöll havsutsikt från balkongen, 45 grader varmt, sol och bad, Egypten. Det är hon värd flera gånger om. Och när hon kommer hem då vet jag att det är min tur.


Första videoinlägg.



Hahaha herregud jag trodde aldrig att jag skulle börja göra videoinlägg. Men here it is. Jag tänkte att det kunde vara en kul grej när jag åker till asien och göra lite videos där borta. Så här är ett test (jag har gjort en till video som jag kanske slänger upp sen), dock så var det dåligt ljus och camen var skitdålig så jag ska nog börja filma med min HD-kamera istället (när jag fått slädden till den). Jaja, ni kan ju slänga in en kommentar om vad ni tycker om idén med videoinlägg?


Aussie.


Osminkad och nyvaken, men här är i alla fall min bibel.


Har ringat in nästan alla jag ställen jag vill åka till, vi börjar i Perth i delstaten Western Australia (det gula området), vi ska vara i Sydney på nyår sen har vi inga bestämda planer men ställen jag vill åka till är i alla fall : Melbourne, Brisbane, Fraser Island och Cairns, alltså hela östkusten och alla städer där i mellan, Jag vill även besöka Darwin i norr och Alice Springs som ligger mitt i öknen. Sen blir det säkert en mängd fler ställen att besöka.

Idag är det 23 dagar kvar tills vi åker till Thailand. Imorgon åker min mamma och lillebror till Egypten i två veckor, så när de kommer tillbaka har jag jobbat klart här i Norge och får flytta tillbaka till Sverige. Då är det sista veckan innan vi åker! Det kommer gå fort hoppas jag!


Nytt


Rosa linne/korsett, H&M divided.

Ny design...igen

Jag hade tråkigt så jag har suttit och gjort om min blogg, har gjort header i photoscape som jag inte riktigt har lärt mig än, men bloggen blev enkel och snygg i alla fall. Ska finputsa det sista på den bara.

Katastrof!

Sladden till min kamera ligger nerpackad hemma i Sverige!! Åh då kommer jag inte kunna lägga in några bilder förens jag kommer hem... jag som köpte ett jättesött linne och ett par nya sandaler idag, jag får väl slänga upp en sämre cambild på de sen. Jag har dessutom färgat håret en nyans ljusare idag och jag blev sååå nöjd! Nu har jag verkligen den hårfärgen jag vill ha.

Sen kan jag tala om att jag jobbade på in-check i 5 timmar idag, 04.00-09.00. Jag har inte börjat så tidigt på två månader så jag var helt hjärndöd när klockan ringde 02.30, jag minns att jag gick upp och ställde mig i dörröppningen och började skälla till min bror "KLOCKAN HAR RINGT!! KLOCKAN HAR RINGT!!" sen gick jag tillbaka och sov 30min till. Hahahaha.


My love.

Jag är kär. Det gör liksom ont i hjärtat. Bubblar i kroppen. Måste-ha-känsla. Det snyggaste jag sett:



Åååh varför måste denna underbara och perfekta skapelsen kosta närmare 4000:-. Snälla snälla kan den inte bara ramla ner i min brevlåda...

I see the sun.

Jobba, äta, sova. Det är vad jag gör och vad jag kommer göra mina sista veckor. Jag längtar så otroligt mycket efter SOLEN och VÄRMEN, hela min kropp är i behov av den. Eksem-barn som jag är så har mina förbannad eksem börjat jävlas igen! När jag var barn brukade jag klia mig själv med korkar från olika flaskor tills jag blödde. Det ända som verkligen får min hud att må bra utan eksem är solen, så fort jag är ute i solen försvinner dem och jag får mjuk och fin hud.

Så just nu vill jag mest av allt sitta i sanden i Kuta beach och titta på när solen går ned i vattnet och dricka en kall Bir Bintang...


Erik och jag, solnedgången i Kuta beach.


Svettigt på en restaurang.


Feathers.







pics: weheartit

Runaway.

Jag känner inte alls för att jobba imorgon. Jag vill åka hem till mamma i den nya fina lägenheten i Falun. Krypa ner i hennes nya säng med nya sängkläder och kramas med henne.

Men här sitter jag och dricker ryskt té och räknar dagarna i mitt kalla tomma rum. Om 3 veckor så har jag jobbat mitt sista pass på flygplatsen, om 29 dagar flyger jag till Thailand. Sol, värme, sandstrand, hav, snorkling, god mat och ÖL med bästase Frida. Det är jag värd, mest i hela världen.


Back on track.

Jag har inte haft internet på en vecka, ganska skönt. Har varit mitt uppe i ett flyttkaos. Sett på dåliga filmer, träffat min saknade lillasyster, hjälpt mamma flytta från en stad till en annan, lyft tunga kartonger i trapphus utan hiss, sovit på golvet, fick veta att en farmor hade somnat in, och som toppen på allt så sitter vi nu här i Norge med en nyckel till ett rattlås som sitter på en bil hemma i Sverige, som mamma ska använda.

Nu ska jag föröska hitta något att bota min huvudvärk med, mår inte alls bra efter all skräpmat som har ätits. Uäh.


Goodbye shoes.





Så här ser det ut i mitt rum. Ett rum som har varit proppfullt med saker är nu nästan helt tomt. Det känns på riktigt nu när det ekar tomhet. Jag ska bara vara här en månad till. Jag ska verkligen flytta. Till Australien.


RSS 2.0