HAPPY NEW YEARS

Bilder: tumblr/weheartit.
 
Gott nytt år då! Har varit iväg och köpt några goa päroncider och chips till ikväll. Vi har inga bestämda planer förutom att två vänner kommer hit och sen ska vi cykla in till Freo och se vad som händer.
Just nu så sitter jag och virkar och kikar på videos på youtube. Temperaturen ligger på 40 grader ute så det är tur att jag har min vän fläkten. Efter en kort sväng till freo så fick vi tag på ett cricket spel till G's playstation, så nu är han fastklistrad i soffan. Det måste ju vara universums tråkigaste sport? Seriöst dödstråkigt att kolla på. Hur mycket jag än försöker förstå det så går det inte.

GIFT CARD SHOPPING SPREE

Eftersom det var 41 grader varmt idag så tyckte vi att det passade bra att hålla sig inne på olika varuhus med AC. Vi började på Spotlight där jag hade presentkort. Jag köpte massa grejer jag har velat ha hur länge som helst! Sen direkt upp till IKEA där vi hade ett annat presentkort. Halva Perth tyckte att det var en perfekt dag att gömma sig från solen där. Packat med folk, men vi fick tag i det vi ville ha och nu har jag ett litet "kontor/studio" i gästrummet!
Nu jäklar ska det bli fart i fabriken!
Åkte till IKEA utan en lista och det slutade så här. Restaurangen var smockad av barnfamiljer så det fick bli svensk varmkorv och julmust i kiosken på väg ut.
Sen jag fått min symaskin har folk gett mig allt i tygväg och det har skapat totlat KAOS i vår lilla lägenhet. Sängen fick åka ut, den används ju inte och tar upp halva rummet. (Oroa dig inte mamma, vi ska skaffa en sån där gästsäng som man viker ihop tills du kommer hit! Annars sa G att du får sova i sängen med mig och han på soffan. Det låter ganska bra tycker jag! haha)
SE SÅ FINT DET BLEV! Sitter här i skrivande stund och lyssnar på Swedish house mafia och virkar på en mössa i den neongula färgen som ni ser på bilden. Har dörren öppen och fönstret öppet och det blåser skönt rakt igenom lägenheten. Så länge det blåser lite på kvällarna så är det inte så illa med 40+ om dagarna.

OCEAN AIR, SALTY HAIR

Ännu en varm dag. Vi åkte till Freo och drack iskaffe på Two rubens espresso och köpte av en ny digital fläkt till lägenheten. En sväng till havet gjorde vi också för att kyla ner oss. Nu har jag precis beställt 2000 pärlor på eBay för 13kr! Hur bra!? Ska använde dem som detaljer på allt jag virkar.
 

PARADISE

Idag var det 41 grader och havet har aldrig varit skönare!

BOXING DAY SALES

Idag var det boxing day, och alla affärer hade sjuka reor! Har aldrig sett så långa köer i mitt liv. Vissa butiker hade säkerhetsvaker som fick släppa in lite folk i taget och i vissa butiker kom man ingenstans. Att folk orkar. Jag fick panik och G blev irriterad på alla männsikor så vi åkte till en sportaffär där jag fick tag på på shorten på bilden. Se åkte vi hem och åt lite julmat till lunch och G åkte iväg och fixade lite saker och jag tog en sväng till i Garden city och folk hade lugnat ner sig lite. Fick tag på topparna för $15 styck och sandalerna som jag är SÅÅÅ nöjd med! Bästa kapet, äkta läder sandaler för $25 styck. Fick också tag på Katy Perry lösögonfransarna som jag ska ha på Nyår.
 
Imorgon ska jag ligga på stranden så länge jag orkar. Det ska bli 40-42 grader varmt i en vecka nu. ASVARMT.

JULAFTON

På julafton var det 40 gradera varmt och jag höll på att smälta bort. Åt riktigt god julmat och fick fina julklappar!

24/12

Vi spenderade christmas eve på stranden med kalla öl och bra sällskap:

SENASTE VECKAN

Här komme ren drös med bilder från vad jag har haft för mig den senaste veckan när jag var internetlös.
Bakat lussebullar och klätt gran.
Kollat till våra vindurvsväxter och det är fullt av dem!
Druckit go kaffe.
Varit på luciafirande med svenska klubben i WA.
Virkat flera snygga väskor.
Varit på IKEA och spenderat mer pengar i matbutiken än inne på själva varuhuset.
Legat på stranden och göttat mig.
På julafton kommer vi ha 20 grader på natten och 40 på dagen. Svettigt.
Virkade lite mer. den här gången blev det "kläder" till två glasburkar.
 
Nu tänkte jag ställa mig och baka marknadsnougat/julgodis så det är klart. Min del av jul-lunchen är också att baka lussebullar, göra köttbullar och rödbetssallad. Får baka lussebullar imorgon, köttbullar och rödbetssallad på morgonen den 24 för resten av den dagen är det 'christmas eve' party hemma hos Anna och Adam.
Så himla trött på att läsa om folk som är SÅÅÅÅÅÅÅ stressade inför julen. Oh my god, som att den dagen inte är sker varje jäkla år?! Jag har aldrig stressat och inte gör jag det nu heller. Det hjälper ingen eller inget att freak ut och bli arg/irriterad. Nästa år tänker jag befinna mig i asien tror jag bestämt. Eller hemma hos mamma där ingen köpte julklappar förra året och några år tidigare så åt vi inte ens julmat på julen. Jag gillar inte ens julen, haha. Som min pappa sa när jag var liten "Varför ska man köpa en massa saker bara för att, det är bättre att köpa något när personen faktiskt behöver det"
 
Vill tacka mormor för julkorten!!! De har kommit fram till alla (även om jag gav fel nummer på en adress, men det var G fel) och de blev överraskade och glada.

SHARK FEEDING FRENZY

Igår var det 13 tigerhajar samlade bara 30m utanför Trigg beach, så stränderna var stängda. Hua. De käkade gott på en död delfin tydligen. Jag ska i alla fall ta cykeln till stranden och götta mig i den 34 graders värmen. På julafton (den 25:e här) ska det bli 40 grader! Hur mycket jag än försöker så har jag ingen julkänsla, de måste sluta spela låtar som "a white christmas" för det låter bara fel.

INTERNETLÖS

Jag har inte gått under jorden. Internet la av för 6 dagar sen, men nu har vi krånglat tillbaka det! Ska till IKEA idag och köpa lingonsylt och annat nödvändigt till julen.

LUSSEBULLAR

HITTADE RIKTIGT JÄST! Det finns en hälsobutik i garden city som säljer det. Nu kan jag börja baka ordentligt.
Väntar just nu på att lussedegen ska jäsa, är så sugen på deg! Kommer ha ont i magen senare.
Eftersom jag hatar russin så ska jag ha lite pärlsocker på mina lussekringlor.

CROCHET BAG

Idag virkade jag världens finaste väska. Jag är så stolt! Ska göra flera sånna med olika detaljer osv. Mönstret har jag kommit på själv.
Annars så har det varit riktigt skitväder och jag har inte kunnat gå någonstans pga ösregn. Det började inatt, lägenheten förvandlades till ett discotek av blixtar och högljudd åska. Sen har det hållt i sig och det regnar fortfarande! 

BEAUTY PRODUCTS

Måste tipsa om dessa gobitar!
 
Har sett Avène produkten runt om kring på bloggar osv men inte hört något speciellt om dem. Kände bara för att testa och redan efter att ha sprejat det över hela kroppen för första gången så kände jag skillnad! Huden blir otroligt mjuk, återfuktad och len på en gång. Jag är helt såld!
Thermal Spring water kan användas efter rakning (både på man/kvinna), röda och irriterade bäbisrumpor, solbränna, rödhet, utslag, sår, efter träning och under flygplansresor för att fräscha till sig. Jag sprejar den över hela kroppen och låter det torka i 2-3min. Produkten är helt luktfri.
 
Den andra produkten är från Schwarzkopf, en "leave-in conditioner" för mitt hår. Solen och saltvattnet sliter så på håret och den här produkten är grym! Bara att spreja i håret efter tvätt eller när det är torrt och håret blir mjuk och blankt. Håret blir superfräscht!

SOLSTING

Cyklade till Freo och letade efter små julklappar. När jag kom hem gav jag mig ut på en 10km promenad och efter 3km var jag dyngsvett och skittrött, kolla temperaturen som låg på 32 grader!! Tog mig igenom hela promenixen, men det var första och sista gången jag motionerar i den värmen. Väldigt påfrestande för kroppen och jag är allt för dålig när det gäller att dricka tillräckligt med vatten, igår mådde jag riktigt dåligt när jag skulle sova och jag känner mig lite konstig idag också. En släng solsting skulle jag gissa på. Nu har jag precis ätit tonfisksallad till middag och ska äta lite marabou mjölkchoklad och virka!
Bilder från min promenad.

NEW YEARS DRESS

Letar klänningar till nyår. Blir nog en av de här 4 från Ally, snygga och prisvänliga ($20-$30). Det är första gången jag firar nyår med Geoff faktiskt. Vi har varit på olika håll i 2 år.

Det blir en dag på stranden

Det blev en dag på straden med Adam och Anna idag! Var mer i vattnet än i sanden den här gången. Mitt nya namn är 'delfinen' haha. Efter det åkte vi till Left Bank och käka lunch och njöt av en kall cider. Nu ligger herrn däckad i sängen och jag försöker att inte somna. Vill sova gott i natt istället.
Klippte mitt hår igår förresten. Val är grym på att klippa så hon klippte bort mina slitna toppar. Nu är mitt hår fräscht igen!

GODIS

Hittade ett paket utanför dörren från Sverige! Min lillasyster Isabell hade skickat godis i massor till mig!! Blev så himla glad! Tusen mijloner tack, love you♥

FRIDAY FREE RUN

Tog den här bilden när jag PW/sprang 6km längst floden. SÅ HIMLA FINT.
Tog cykeln in till Freo imorse, åkte aldrig dit tidigare i veckan och har inte varit där på länge och det märktes verkligen. Nya caféer (hur många kan få plats egentligen!?) och nyasfalterade vägar. Fick tag på lite smått och gott som jag behövde. Bästa kapet var det gamla shorts- och tröjmönstret från 80-talet för $1!! Tänkte slänga mig på symaskinen när jag kom hem men jag är så trött. G är på BBQ hos några vänner och jag beställde hem pizza och drack vin till middag. Imorgon har ajg lunch-date med Val och på söndag ska vi hänga på stranden med Adam och Anna.
 
Nu ska kika på Sagan om ringen som går på channel 9! Helt klart en av det bästa filmerna i hela världen.

BRANDY MELVILLE

Helt fel säsong för byxor, men jag vill väldigt gärna ha de här två paren. Måste rättare sagt ha dem.

MORNING BIKE RIDE

Gick upp 05.45 för att återigen trampa iväg på cykeln. Det blev 11km, nästan hela vägen fram till Cottesloe och tillbaka. Svetten rann när jag kom hem. Tur att det var molnigt idag och bara 26 grader på morgonkvisten. Känns bra att träna på morgonen, även om jag är världens morgontröttaste människa så släpar jag mig upp för jag vet hur bra det kommer kännas efteråt.
Nu ska jag duscha och ta mig en sväng in till Freo för lite ärenden.

LIFE IN A SWAG

Här kommer bilder från campingturen i Margaret River. Livskvalité på hög nivå. Troligtvis den bästa platsen på jorden, jag älskar älskar ÄLSKAR stället! Sov i en så kallad 'swag' för försa gången i mitt liv och kunde kika på stjärnorna när jag skulle sova, hade kängurus som sällskap vid frukosten och såg flera grupper av delfiner på de olika surfstränderna.

06.15am

Idag gick vi upp 06.15 för att få lite morogn-motion. Vi trampade i väg på varsin cykel till Port Beach, det ar ca.5km fram och tillbaka (jag trampade på tung växel och var helt skakis efter). G doppade sig i havet, folk hade simlektioner och gjorde yoga på stranden. Nästa gång vill jag cykla till Cottesloe och tillbaka (tar ca.1h). 
 
Det är 37 grader utanför fönstret, så himla varmt. Skulle till stranden igen men jag har lite sy-idéér som jag vill prova. Tur att man har tillgång till strålande sol när som helst här.
Har skapat en blogg på worldpress och funderar på att flytta den här bloggen när jag fått ordning på designen där. Någon som är kunnig i worldpress??
 
Ska ladda över bilderna från helgens campingtur senare idag.
 

RSS 2.0