Workie workie

Jobbar på, imorgon och fredag kvar sen får jag vila mina fötter.  Har ju även en middag, öl-häng och glida runt bland alla-de-bästa-gömda-barerna-mitt-inne-i-city inplanerat också. Lovar att dokumentera allt galenskap.


O Fox






Sara hjärtar norska skattepengar

Mobilen ringde imorse, det var natt i Sverige och när jag läste "mamma hem" hann jag tänka 1000 olika saker om vad som hänt. Men istället var det en glad nyhet. Skattepengarna från Norge har kommit! JAG HÖLL PÅ ATT SMÄLLA AV och mamma med för den delen. Jag trodde inte att jag skulle ha pengar till det, men nu jäklar blir det av! Jag ska göra ett stopp på väg hem till Sverige. Nämligen Bangkok, tänkte 1v men kanske ska lägga på en till och ta mig någon tur ut till någon ö. Kommer vara där helt själv, vilket känns otroligt spännande! Klarar jag av Bangkok själv kan jag klara mig var som helst i världen känns det som.

Det kommer bli grymt!

15.50

Jobbade morgon igår, sen iväg till fotbollen resten av dagen, satt med Alex och drack vin och tjooade när det blev mål, planerade att gå ut men väl hemma var jag så övertrött att jag inte kunde sluta skratta, somnade framför tvn innan nio, släpade mig till sängen och vaknade nio imorse. Åt lång frukost med G, kikade på fotboll på tvn (jag längtar tills jag ska gå och sen en match på riktigt! Med Fremantle dockers eller West coast eagels!), målade naglarna, tittade på serier och nu väntar jag på att få glass och chips leverat! Sen blir det nog film igen. Imorgon börjar jag jobba kl.07.30.

Första dagen

Jag ligger med fötterna i högläge och äter glass. Har ju stått upp sen klockan 06.00 imorse, så fötterna gör ont och är svullna så glass förtjänar  jag. Första dagen på jobbet gick hur bra som helst, det kom in många nyfikna kunder och jag gjorde allt från kaffe och té till mackor och wraps. Det kan vara lite svårt att höra vad de säger ibland pga allt ljud från kaffemaskinen, kyldiskarna som låter och allt babbel runt om i köpcentret. Men alla är glada och trevliga.

Imorgon ska jag jobba extra åt dem på morgonen mellan 07.30-11.00, då kommer jag mest hjälpa till att lägga upp/fram allt och göra i ordning färdiga wraps och mackor. Sen blir det fotboll resten va dagen!




Ont i bollen

Jag visste att jag skulle vakan med migrän, jag kunde liksom känna att det började när jag gick och la mig igår. Pep som en liten fågelunge ifrån sängen imorse men det fanns vaken en fågelmamma eller pojkvän som kunde tycka synd om mig. Har proppat i mig migräntabletter och vanliga nurofen, måste vara i form för jobbet imorgon. Känns mindre kul att jag måste befinna mig på ett kalas för en blivande 3-åring om några timmar. Med mitt värkande huvud så hatar jag barn just nu. Slå, banka, skrika och trycka på saker. TYST SÄGER JAG BARA.

Lär ju klä på mig och göra mig 'vettig', gå i regnet till bussen och sen när jag möter pojkvännen så ska jag tvinga honom att massera min nacke så värken försvinner!

Busy


Helt plötsligt finns det ingen tid kvar till någonting? Jag tror jag glömt hur lite tid man får över när man jobbar.
Idag var jag och tränade att göra kaffe och hjälpte till med lite allt möjligt. Det uppskattades otroligt mycket. Något annat som jag fick beröm för var mitt kaffe, både byggarbetare, manager och ägare och Geoff och hans chef var mycket nöjda. Fick kommentaren 'den bästa kaffe han smakat'. Det känns bra jag känner mig redo nu, hit me liksom. Imorgon måste det sista förberedas så vi får öppna på fredag.

Jag har stått upp hela dagen, jag satte mig ner nyss för att äta middag. Tvätta, diska, laga middag, hänga tvätt, tvätta mera, städa lite i sovrummet, prova min nya jacka (JA! Jag har köpt mig en jacka, jag slipper frysa nu) och diska mera och nu ska jag baka kladdkaka som herrn ska ta med till jobbet.

Måste sätta fart med den där kakan nu, det tar ju över 1h i den där förbaskade gasugnen....

Upplärning

Oh herregud, jag vet inte vart jag ska börja och mitt huvud håller på att explodera. För mycket information på en gång. Vi höll på 6h i sträck. 3h ägnades åt att bara lära sig kaffemaskinen (tur att jag har en grund från vår maskin här hemma) med en utbildad barista. Vi gjorde alla tänkbara kaffes (säger man så?), varmchoklad, iskaffe, ischoklad, egenpressad juice, smoothies och allt fick vi prova eller dricka upp om vi ville. Vi gjorde även mackor och gick igenom menyn. Slutade med att jag lyckades trycka i mig en specialgjord macka, en cappuccino, en latté, en iskaffe och juice. Blev liite för mycket kaffe känner jag. Vi försökte lära oss kassan och vart allt finns och i vilka skåp osv. Det är så himla mycket nytt att lära sig så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Fast det ska bli kul och jag längar efter den dagen när jag kan göra riktigt gott kaffe!

Imorgon har vi chansen att åka dit och träna på allt innan vi öppnar på torsdag, men ingen verkade vilja ta sin tid och göra det förutom jag. Det gör mig ingenting, både chefen och ägarna kommer vara där och fixa det sista. Då kan jag träna att göra kaffe till dem och byggarbetarna, dessutom kan jag lära mig kassan och ställa alla frågor jag vill. Sen ska jag vara med och öppna kl.07.30 på torsdag.

Fick min 'uniform' idag också. En tröja, ett förkläde och ett pannband. Jag lovar att bjuda på en bild senare.


Imorgon gäller det

Jag gillar när man börjar se ljuset i tunneln. Imorgon är det upplärning kl.10.00. Jag kommer vara så sjukt nervös, då har man ett jobb med ansvar igen. Denna gången handlar det i alla fall inte om att du kan orsaka en flygkatastrof (som när jag jobbade på flygplatsen), men att inte göra äckligt kaffe, hantera en annan valuta (Australien har så många olika sedlar och kronor) och prata ett annat språk utan att låta helt handikappad (har ju pratat engelska nästan varje dag i 9 månader nu så får hoppas att jag är tillräckligt grym).

Sunday

Igår blev det filmkväll med Ida, vi lyckades smälla i oss nästan två påsar chips och titta på en dålig dansk/svensk skräckfilm och en dålig engelsk skräckfilm.

Nu har jag slösurfat lite efter lonely planet reseböcker, jag undrar om det är normalt att bli lika exalterad över en resebok som man blir över nya kläder eller skor? Jag bara hoppar upp och ner av deras tjocka böcker om sydamerika och asien!

Har även kikat runt lite på jobb och annat i Norge, eftersom jag kommer hem i augusti/september då mitt visum går ut. Måste till Norge och råna dem på lite mer pengar så jag kan resa och göra mer roliga saker!

I wish

What's in my bag


Så här vill jag bo

Nu har jag överlevt mexican friday (höll på att äta ihjäl mig som vanligt), Harry Potter och fången från Azkaban (lite småläskig) och en hoppa-upp-ur-soffan-skräckfilm (tjuvkikade lite på datorn för att slippa bli rädd). Så nu säger jag god natt med dessa bilder på min dröm-inredning.

Bilderna hittade jag hos Oracle Fox men huset finns tyligen i Sverige och ägs av en svensk designer!

Acne love

Acne love

Säger god natt med denna bild. Både skor från Acne och väska från Miu Miu står på min lista, jackan från Acne skulle jag gjort vad som helst för. Den är ju så förbaskat dyr dock...

Sushi master

Jag är grym! Kolla vad jag har gjort för första gången:



Sushi! Det blev hela 9 stora rullar vilke betyder ca. 90 bitar haha. De blev hur bra som helst. Nu väntar jag bara på G så vi får äta lite till middag. Jag är grymt stolt över mig själv!

The best...

The hero

designer in the world.

Mamma-saknad

Idag har det regnat hela dagen. Lyckades smita iväg till Café 58 med Ida när det var ett litet uppehåll. Hade två tröjor och en sportjacka på mig men lyckades frysa i alla fall. Fan, inte visste jag att det kunde blir så jäkla kallt här. Sen såg jag ut som en dränkt katt när jag kom hem då regnet bestämde sig för att ösa ner just när jag skulle gå hem.

Har fått en släng av mamma-saknad också (igen)!♥

13.24

Cosy

Med tanke på vädret ute så ser jag mest ut så här idag. Ligger och slötittar på serier i soffan.

The weekend

I lördags hade jag Ida här på filmkväll och sleepover, vi tittade på Due date och Blonde & blonder. Igår var vi två soffpotatisar tills vi fick för oss att gå ner till Leftbank, så Valery kom över och vi drack lite vin och åt knäckebröd.

Himla mycket hår har jag fått, långt är det också!


It's back!

First
JA! Nu fungerar allt igen, har haft lite smått panik i en vecka över att jag inte kunnat pillra med nya outfits. Googlade mig till att prova att ladda hem mozilla firefox istället och nu fungerar allt utmärkt. Det är lika roligt att leka med det här programet som det var att leka med barbie när man var liten.

19.56

Inget roligt att berätta. Sitter mest och filurar om dagarna, tittar i taket, FRYSER och dricker varm choklad. Ska strax ta mina (pojkvännens) öl, möta Ida och sedan gå till Valery och hennes lyxvilla och småprata lite. Hon bor i världens snyggaste hus.

Annars så tycker jag att någon måste börja mata stackars Kate Middleton!? Såg henne precis på nyheterna och hon blir bara magrare och magrare.

Udda

På önskelistan:

Udda och speciella skor. Varför inte ett par rosa leopard eller ett par med klackar i plexiglas?

Favorit

En av mina favorit bloggare är Livingdoll från Norge. Jag skulle vilja kopiera allt hon har i sin garderob rakt av.

IKEA och sockerchock

Vi hade bestämt oss för att åka till IKEA idag och G vill åka dit så vi var där när de öppnade ungefär. Dum idé. Vi hamnade mitt i morgonruchen. Folk kör som idioter i storastäder alltså, speciellt när de har bråttom till jobbet. Det tog oss över 1h att komma fram (med lite felkörningar dessutom). Med presentkortet köpte vi lite köksgrejor och jag handlade knäckebröd, dammsugare, ahlgrens bilar, marabou daimchoklad, tunnbröd och kanelbullar. Åt varmkorv med bröd i kiosken också. Dessutom spelade de svensk musik, allt fick mig att längta hem otroligt mycket. Fantiserade lite om att jag egentligen var på IKEA i kungens kurva.
Har smällt i mig allt för mycket av det goda så nu har jag ont i magen av allt socker. Men en bit knäckebröd kan ju inte skada!


Swedish midsummer party


Ida, Jonna och jag och kransar hade vi såklart! Deras var av riktiga blommor, min var en slinga med plastblommor som jag köpte och gjorde till en krans.

Majstången var på plats!

Det fanns drinkar med snaps i att köpa.

Hade en jäkla otursdag igår. Men för att göra det kort så:
1. Jag fick nagellim (köpte ett set för att göra acrylnaglar hemma) på läppen och jag fick inte bort det. Efter mycket slit/filande fick jag bort det, men nu har jag ingen känsel i läppen istället.
2. Jag måste sluta gå ut i shorts!! Det är vinter Sara, det är kallt. Det där med 'vill man vara fin får man lida pin' funkar inte. Jag frös så jag var blå innan vi åkte hem igår.

The love of my life



14 år eller inte. Då hittade jag dem för första gången och jag blir lika lycklig av dem 6 år senare. All kärlek till er mina fantastiska kanadensare! Den 21/6 kommer jag stå och banka på dörren till skivaffären. Sen är det bara att vänta på att få träffa och se er igen.

Dreamin'


Det här vill jag ha, året om. Sommar och sol. GE MIG VÄRME! Fryser ju ihjäl här nere, ibland, känns det som.
JAG HATAR ATT FRYSA, på riktigt. Hatar.

Nu kom min kära pojkvän hem också, han har blivit slagen i ansiktet. Hans läpp är lila/blå. Kul sport han håller på med.

P.S Det gick hur bra som helst att beställa pizza online, jag smällde i mig hela nästan!

Lazy

Det är jobbigt att vara lat. Jag är inte bara lat, jag är EXTREMT lat.
Är hemma själv hela kvällen då G måste jobba i baren på sin fotbollsklubb.
Jag tänkte ta mig friheten att vara onyttig nu när den nyttiga i huset inte är hemma!
Har drömt om Domino's pizza, double beef and bacon hela dagen.
Dominos ligger nedanför backen och runt hörnet.
Nej, vad jobbigt och jag blandar alltid ihop min beställning när jag ska beställa (för man kan välja bland 10 olika bottnar osv).
Jag kanske kan gå till affären då? Den ligger nedanför backen. Jag kan ju köpa kako och ägg så kan jag leva på kladdkaka hela kvällen! Fast då kommer jag bara må illa. Godis då? Då får jag bara ont i magen och dessutom så finns det inget gott godis i det här landet.
Om jag äter nudlar behöver jag bara gå till köket! Men vad äckligt och tråkigt en lördag.
upptäckte jag att jag kan beställa Domino's pizza online!!! Så behöver man bara gå dit och plocka upp den. Istället för att stå i den typiska det-är-lördag-och-alla-beställer-pizza-kön och göra alla australienare irriterade för att jag inte kan bestämma alla detaljer på pizzan. Visst skulle jag kunna beställa att få den hemkörd också, men hur pinsamt skulle inte det vara när jag bor runt hörnet!?
Problemet nu är att det är kolsvart ute... och jag är mörkrädd. Men jag tror tjockisen i mig kommer vinna över fegisen!

Do you remember?

ÅH! KOMMER NI IHÅG DE HÄR!!!!??:

Så satans GODA! Det kostade 50öre till 1kr (beroende på vart man köpte dem), jag brukade köpa 20st. Någon som vet om de säljs fortfarande? MUMS.


Tacoburgare

Ikväll har vi haft mexican friday som vi så fint kallar det i det här huset. Jag gjorde tacoburgare som uppskattades nå otroligt. Matkoma deluxe med extra allt. Det är troligtvis därför jag ligger nerbäddad innan kl 22, G sover redan. Ändå inget bra på tvn. Ska istället titta på den mest hjärndöda tv-showen någonsin, Jersey Shore. Jag förstår inte hur en show där de bara svär och bråkar i kan vara så beroendeframkallande. De är verkligen helt galna i säsong 3.


Gilla läget

Kvinnan (med extrem Stockholmsdialekt) på ambassaden hade ju noll vettigt att säga i alla fall. Ringde ett till samtal till andra sidan landet, nämligen immigration blablabla i Melbourne. Då vart det plötsligt svårt att hänga med i vad de sa istället. Men nu vet jag hur det ligger till med allt. Lösgodis, hushållsost, leverpastej, messmör, korv och bollnäsfil se upp snart kommer jag!
Först så får jag nöja mig med det svenska jag kan få här nere:
1. Midsommarfest på Ilama bar i Subicao på lördag.
2. IKEA på tisdag (Åh dammsugare, hårdbröd och kanelbullar!)

Ibland vill jag bara åka hem NU, ibland får jag sån ångest över bara tanken. Haha. Det blir nog bra, hur den än slutar.

Embassy of Sweden

Alltså vad är det här. Det går inte att ringa svenska konsulatet i Perth och när jag ringer svenska ambassaden i Canberra är det ingen som lyfter på luren, jag blir kopplad till ruta 1 igen. Skulle kunna gissa på att pga tidsskillnaden så är väl alla på lunch där på andra sidan Australien, men att nummret till konsulatet i Perth inte fungerar är ju irriterande. Jag kommer till en telefonsvarare med en person som bryter på fransk/engelska och som pratar så tyst att jag inte ens hör vad hon säger när jag har högtalaren på.

Får helt enkelt lugna mig lite och ringa om någon timme och hoppas på att de svarar på ambassaden.

The hangover: Part II


Det har spöregnat hela dagen idag och jag hade en sjuk pojkvän hemma. Vi klädde på oss varmt och tog oss till biografen för att se The hangover 2. Den är helt klart godkänd, men det går inte att slå 1:an. Jag älskar det där gänget i alla fall, helt hysteriskt roliga. Efter det gick vi runt i olika asiatbutiker (finns massor av dem här), jag köpte sushiris så imorgon ska jag göra min egna sushi! Fick låna ett kit av G's mamma, med rullmattor och hela köret. G köpte någon curry till kycklingen vi ska äta nu, allt stod på chingchong språk och jag tror att det kommer vara så stark att jag kommer bli tårögd. Haha mums.

Annars så har jag fixat mitt simkort så nu kan ni få tag på mig igen om ni vill! Tänker inte skriva ut numret här men vill ni ha det så säg till.

RSS 2.0