skavsår och grekisk dans

Ja första kvällen på jobbet blev minst sagt galen, alla tyckte synd om oss som fick börja en sån hektisk kväll. Jag skulle ha gått med en tjej på uppläring, men det sluta med att jag fick hjälpa att plocka bort alla disk på borden (eftersom den här restaurangen har buffé så tar folk nya tallrikar hela tiden), hjälpa baren att hämta frukt till olika drinkar och torka vinglas. Samtidigt som folk vid olika bord bad mig om vatten eller öl hela tiden. Även om jag bara var där i 4,5 timme så var det mycket för lilla mig som aldrig gjort något sånt här förut. Kvällen bjöd i alla fall på grekisk dans och när vi jobbat klart så fick vi äta hur mycket vi ville av maten!

Nu ska jag tejpa mina skavsår och göra mig klar för att jobba lunch, det är förhoppningsvis mycket lugnare så jag kan försöka lära mig lite.


Jobb!

Hahahaha, livet i Australien är bara för fantastiskt! Allt har slagit om helt sen jag skrev förra inlägget. Drog med mig Frida ut och vi promenerade mellan de fina husen som ligger här, vi gick ner till restaurangen Eat Greek där Geoffs morfar hade sett/hört att de sökte personal. Restaurangen ligger precis vid Swan River vid en yacht club där det är fullt med fina båtar, och på andra sidan vattnet ligger massa dyra hus. Vi bara traska in och sa att vi ville ha jobb, och vi fick sätta oss ner och snacka med chefen. Han var hur glad och trevlig som helst och väldigt glad över att vi var svenskar (det är tur att vi har sånt bra jobb rykte över hela världen), han förklarade hur allt gick till och vi ska dit imorgon 17.30 och prova att servera. Det är en väldigt populär restaurang och det är väldigt stressigt, men vi ska nog klara det bra!

Så det firar vi med en låda cider!


Här ska jag jobba!

14.00

Har inte rört mig en meter idag, solen lyser ute men det blåser så förbannat, så inte blev det någon sväng till stranden (jag kommer ju blekna bort om jag inte tar mig till stranden snart igen). Måste komma på något att göra, något måste hända, kan ju inte bara ligga och glo i taket när jag faktiskt är i AUSTRALIEN. Jag ligger ju bara och saknar min kära man och vill att han ska komma hem från jobbet så jag kan pussa på han. Haha vad löjlig jag är, nej nu ska jag försöka dra med Frida på en långpromenad.

Please be mine!



Jag blir ju nästan gråtfärdig av att titta på den. HUR SNYGG!? Kom till Sara. Dumt att den finns hemma i Sverige och jag befinner mig så långt bort man kan komma. Jag funderar på att bli professionell väsk-samlare, för det är ett jobb som jag skulle kunna sköta utmärkt!

We R who we R

Sitter vid köksbordet och lyssnar på Ke$ha i bara underkläderna och dricker three oaks cider med Frida, bara för att jag kan.







Vi har varit inne på en restaurang nere vid hamnen och skrivit i en ansökan om att få jobba där, vi ska komma tillbaka dit om 2 veckor, vilket blir perfekt eftersom vi ska åka till Geoffs farbrors farm nästa helg. Nu ska här spelas musik och dansas i lägenheten, snart kommer Geoff hem och han har nog Adam med sig, haha, då får de se vilka knäppa svenskor de har fått tag på.


Du, jag, vi

Det är ganska omöjligt att somna om när man blir väckt klockan 07.00 på morgonen av någon som säger att han tänkt på det här länge och undrar om han får kalla mig flickvän. Och inte är jag den som säger nej för herregud vad jag tycker om han.




Jobb jobb jobb jobb jobb

Jag har inte flyttat mig 1 meter sen jag satte mig vid bordet och åt frukost i morse. Jag hittade 7605 jobb i vårt område som jag gav mig in på att leta igenom, har bara tagit mig igenom 1000 efter si så där 4 timmar. Men jag har i alla fall skrapat ihop några sparade jobb som jag ska undersöka, dessutom funderar jag på att ta en RSA (Responsible service of alcohol)-kurs, för att få jobba i bar.

Nu ska jag faktiskt förflytta mig in till duschen och försöka tina upp (ja ni läste rätt, den här lägenheten är iskall och jag känns mer som en isbit just nu). Sen kanske en promenad ute i solen.


I miss southeast asia!

All the crazy shit I did tonight,
Those would be the best memories:



























Frozen yoghurt och sushi

Sovmorgon till 10 sen traskade vi in till Freo i hopp att ett jobb skulle ramla in i oss. Istället gick vi och åt frozen yoghurt på mitt favorit ställe, den här gången provade jag yoghurt med banansmak med bitar av jordgubb och blåbär som topping. Det gjorde nästan ont i hjärtat vad gott det var. Gick lite till i hopp om jobb, men det var ju inte precis så att vi överansträngde oss. Råkade istället ramla in i lite butiker och jag jag köpte lite behövligt på Target. Dagen fick avslutas på favorit sushi-stället i hela världen.




Mina livsfarliga klackar som jag ramlade runt i när vi var ute i Perth City och festade för några helger sen. Ja i bakrunden kan ni skåda hur någon på något jäkla vis har de lyckats odla en djungel i detta torra klimat och det måste såklart vara utanför mitt sovrumsfönster. Jag vaknar klockan 05 varje morgon av alla möjliga konstiga läten!

Juste, hittade mig själv på en video från Thailändsk TV idag, ni vet den där tävlingen jag var med i med livvakterna från Australien? Det filmades och visades på TV, så nu är jag kändis, nästan.


Solen skiner även på söndagar

Idag har det inte gjorts någonting. Blev en sväng till stranden med Geoffs hund Sid (tokigare och lyckligare hund får man leta efter). Jag älskar att det blir varmare och varmare här för var dag som går.




Jag bjuder på några bilder på mig, tagna precis nu i min säng, haha.

Nu börjar det lukta middag från köket, nom nom.

mobilt bredband <3



Ja men se vad jag har lyckats med! Jag tog min hostiga hals och traskade in till Freo i det fina vädret. Köpte mig ett mobilt bredband och universums snyggaste väska (som jag skrev i det förra inlägget), jag måste definitivt visa en bild på den snygga saken.

Ska bli mycket bättre bloggning nu när jag har internet till min egnea dator! Nu ska jag gå och pussa på Geoff som håller på att laga middag.


1 vecka....

... med en blandning av svininfluensan/sars/galna kosjukan och doden. Ja de har da kants som att jag har haft allt det dar for jag har aldrig varit sa sjuk i hela mitt liv. Men nu ar jag pa benen igen och stackars Frida ligger hemma och ar nara doden sjuk istallet. Vadret ar fantastiskt och vi narmar oss sommaren varje dag.

Nu ska jag ga och kopa mig universums snyggaste vaska (eftersom jag fatt tillbaka pengar pa den norskaskatten, sa firar vi det med att handla upp en del av den), sen ska jag traska hemat och vanta pa att min man kommer hem fran sin lilla kompis-trip. Jag ar kar.


7 veckor lathet, 2 dagars jobb



Här är en bild till Jenny och mamma så ni kan se hur fin min tatuering är!

Är hemma hos Geoff och har ätit middag och tvättat, dags att åka tillbaka till lägenheten, skulle bara säga hej. Juste, jobbade idag också, öppnade brev i 9 timmar, haha helt underbart! Tillbaka till det imorgon, hejs.

Nytatuerad

Ja det stammer, haha. Vad i hela varlden gor australien med mig!? men nu sitter den dar, tva ord inristade i handleden!! Snyggt som bara den och jag ar mycket nojd. Ar lite radd for att en tatueringshets ska starta, da det inte gjorde sa ont. Eftersom jag la matpengarna pa en tatuering far jag nu leva pa nudlar och leksands knackebrod (kopt pa IKEA) ett par veckor fram.

Just nu ar vi inne i Perth city pa ett backpacker-jobb-stalle, vi ska fa lite hjalp att soka jobb (ja ni horde ratt, efter nastan 3 veckor av glassande pa stranden sa ska svenskarna rora pa sina arslen) for igar fick vi vara taxfile nr. Solen stralar som vanligt men det blaser lite kallt.

Efter jobbsokandet blir det en god kaffe och sen ska vi skaffa oss en bank sa vi kan fa ett australienskt VISA, sen ska vi ta oss till King's Park MED KARTA denna gang!


Headache....

Som jag skrev igar sa var vi pa stranden hela dagen och jag hade bara en lite vattenflaska med mig pa hela dagen. Resultatet av det var att jag fick varldnes migran och spydde, pallarade mig ut med Frida och Geoff och forsokte mig pa ett glas vin men det gick bara inte. Hem och sova blev det och jag vaknade sa fint med bade huvudvark och feber! Slangde i mig tva alvedon vid frukosten och nu sitter jag och svettas som en gris, men jag tycker att vi ar varda en applad da vi faktiskt har skickat ivag vara ansokningar om taxfile nr (efter att ha glassat runt i 1,5 vecka har i Aussieland).

Jag borjar undra om jag blir dalig av kranvattnet har, vara kara pojkar med familjer sa at oss att det var helt okej att dricka det vattnet, men det smakar som att dricka vattnet i en pool! Och det tycker att de ar gott(!?), jag onskar att de kunde fa smaka riktigt vatten fran Sverige.

Idag har vi inga planer alls, jag ska forsoka bli battre, onskar att bade jag och Frida fick bli helt friska nagon gang. Vi har varit sjuka pa nagot satt i 1 manad nu.

Vilse i Perth

Efter 1 vecka i en av fororterna till Perth sa kande vi att det var dags att vara lite sjalvstandiga och ta taget in till The City. Det gick hur smidigt som helst, och vi hittade direkt till alla affarer och sma grander och det blev nagra sma kop hem. Basta affarerna har ar helt klart Target och Valleygirl, jag kopte brutalt hoga klackar for 30 dollar och en blommig topp.

Efter shoppingen skulle vi ta oss till den kanda parken King's Park men da kom vi fram till att vi hade glomt kartorna hemma... men vi borjade traska at de hallet vi fick for oss att det var. I 2 timmar gick vi och gick i stekande sol, och den har parken ligger verkligen inte langt ifran stan. Vi gav upp och siktade in oss pa skyskraporna och borjade ga in mot Perth igen. Trotta som vi var tog vi taget tillbaka ut till Freo och tittade pa kartan och insag att vi gatt helt at helvete rent ut sagt. Jag aker aldrig mer in till city utan karta!

Idag har vi bara legat pa stranden och lapat sol, det ar sa varmt och skont och jag alskar det, och det ar bara var har an! Tank nar det blir sommar och 40 grader!

Pa sondag far vi flytta in i laganheten som vi fatt! Den ligger hur bra som helst och pa mandag ska vi ta en svang till IKEA, jag aker mest dit for att fa kopa lite svenska godis haha.

Puss fran solen!

RSS 2.0