Söndagsmys

Började dagen med att åka in till Freo och gå till en speciell affär, för att köpa något till min lillebror. Nu har jag verkligen skämt bort honom kan jag tala om. Jag har en känsla av att han kommer bli överlycklig i alla fall så det är ju bra! Synd att han måste vänta ett par veckor till innnan han får det.

Efter det gick jag och G till marknaden och i lite andra butiker för att leta efter uggs, finns verkligen hur många olika modeller som helst här. Ska åka till "ullbutiken" och kolla också någon dag. Jag vet inte ens om jag har plats för ett par att ta med mig hem, haha.

Efter det gick vi till bion och såg Bad Teacher. Själva handlingen i filmen var väl ingen höjdare men alla kommentarer de slängde ur sig var hystiriska. Cameron Diaz är grym!
Jag höll nästan på att kissa på mig av skratt här:
Justin Timberlakes karaktär Scott kommer gåendes:
Lynn (lärarkollega): "I love how he's eyes sparkle when he smiles"
Elizabeth (Cameron Diaz): "I want to sit on his face!"



Efter det tog G med mig till ett choklad café där vi beställde 'chocolate fondue' och det är det godaste jag gjort i hela mitt liv!! SÅ GOTT. Tyvärr så glömde jag kameran hemma men försökte ta en bild med min dåliga mobilkamera:

Vi hade marshmallows, jordgubbar, banan, nötter, brownies, popcorn med honung och krispiga munk-pinnar (de smakade precis som munkar) att doppa i den smälta chokladen! MUMS,

Football

Morgon-kaffe med G och sedan spenderades hela dagen på fotbollsklubben, i ösregn. Jag ville nästan döda mig själv. Hade ju inte tänkt följa med först eftersom vädret har varit så dåligt de senaste dagarna, men solen sken så optimisten Sara tar på sig shorts med ett par tunna strumpbyxor under. Sen kom ösregnet efter 1 timma, då frös jag ganska duktigt resten av tiden. Efter det blev det mat och en power nap på 1h hemma hos G's mamma, sen tillbaka till klubben där min pojkvän vann pris. Duktig är han.

Nu har jag smällt i mig glass och fått en förvånande samtal (eller egentligen inte jag bara väntade på att det skulle ringa någon dag). IN YOUR FACE! säger jag bara. Jag är så jävla bra och jag älskar när folk inser hur bra jag är så de ångrar vad det kastat i ansiktet på mig tidigare. HAH!

ph: http://imfancy.blogg.se/

Souvenir-shopping!

Jag hatar vädret, kan inte solen och värmen komma tillbaka nu? Jag höll på att blåsa bort när jag skulle ta mig in till stan. I alla fall.. så har jag gått på souvenir-shopping! Jag ska ju faktiskt åka hem snart och lite roliga saker måste jag ha med mig hem till familjen. Det blir varken stora eller mycket saker eftersom jag ska försöka få med mig hem mina egna saker och dessutom ska jag till Bali. Det är tur att Thaiairways låter mig ha 23kg, för det kommer jag ha.

Köpte en koala till mig själv och ett skydd till mitt pass, resten är till familjen men det kan jag ju inte visa här det blir en överraskning!


Nu ska jag städa lägenheten och rensa bland mina kläder (för allt kommer jag inte få med mig hem).
Förresten, kan ni se den nya designen på headern som jag la till för några dagar sen? Den syns inte i firefox men i explorer ska den synas.

Blixtar och dunder

Inatt tror jag helvetet bröt ordentligt ordentligt. Jag vaknade med ett ryck mitt i natten. Det började egnetligen tidigare på kvällen när jag låg i bubbelpoolen för att vila upp min kropp och jag såg världens blixt utanför fönstret och det dundrade till ordentligt. Sen var det tyst. När vi kom hem började det spöregna och då menar jag verkligen spöregna, jag trodde det skulle regna hål i taket. Det blixtra lite och blåste som tusan. Sen mitt inatten då började det blixtra och dundra så mycket så jag vaknade. Allt hände otroligt nära och där låg jag vaken i flera timmar då det var omöjligt att somna i oljudet. Idag såg jag på tv att hus hade slitits sönder av stormen och det ska tydligen komma tillbaka ikväll. Får hoppas på att jag får sova bättre ikväll.

Done!

Blev lite förskjutet med bokningarna, men nu är alla biljetter bokade och klara. Till Bali 11 dagar, sen Bali-Bankgkok-Stockholm bokade jag förut och hotell på Bali de 3 första nätterna har vi också.

Så här ser hotellet ut:




dance dance dance


Sitter och tittar igenom bilderna från i lördags, haha kul hade vi. Synd att vi alla blev sjuka efter det dock. Jag mår bättre idag i alla fall, så ska pallra mig iväg och möta Geoff och bada bastu/ångbastu och bubbbelpool eftersom det hjälper när man har ont i kroppen. Tänkte ta en snabb titt efter en ny bikini också. Jag har haft en från surfmärket Roxy men de slits så otroligt fort här nere på sommarn så behöver en ny tills vi åker till Bali.

Funderar på att köpa denna från Tigerlily:

Tankar

Igår låg jag och läste blogginlägg från de som överlevde massakern på Utöya, sedan kunde jag inte sluta tänka på det. Hur en hade lagt sig ner och spelat död medans den där äckliga människan sköt alla runt och två skadade tjejer som försökte hitta skydd och hjälpa en liten 8-åring. De beskriver den starka lukten av blod och döda människor överallt. Ett annat inlägg är skrivet av en mamma till en av flickorna som överlevde. Hur otroligt glad hon är att hennes dotter är hemma, men att det är en lång väg tillbaka till ett normalt liv.
Usch, det är så jäkla hemskt jag finner inte ord.

Eftersom jag fortfarande ligger sjuk som bara den tänkte jag titta på något roligare istället för att läsa om tråkigheter. Jag ska titta på en av mina favorit filmer The Beach, och hoppas att jag också kan hitta en ö som den. Skulle vara såååå skönt att bara leva livet på en öde ö.

Sjuk

Jag känner mig som Oslo på insidan. Bombad. Har legat helt orörlig i ett dygn. När jag blir sjuk då blir jag verkligen sjuk. Allt snurrar, kroppen sväller upp, min hud gör ont, tryck i huvudet, dålig hörsel och sen ska vi inte tala om halsen. Den gör så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen igår! Jag kan inte prata idag för det gör bara ont. Usch. Tur att jag får hemleverans på halstabletter senare idag, dessutom regnar det så jag tänker inte röra mig ur fläcken.

Bokat och klart

Här går det undan. Jag bokar allt baklänges som vanilgt, haha.
- Hotell på Bali är bokat för de 3 första nätterna, stannar totalt i 11 dagar.
- Flygbiljett hem till kalla sverige är också bokat! Jag flyger med Thaiairways från Bali med mellanlandning i Bangkok till Stockholm. Onsdagen den 28 September ställer jag mina fötter på svensk mark igen.

Har faktiskt lite ont i magen med tanken på att jag ska åka hem, känns så konstigt. Imorgon bokar vi i alla fall flygbiljetterna till Bali också! Sol, Bintang, Gili, Surf... jag längtar!

Nu ska jag ta hand om min sjukling.

Flygbiljetter

Har suttit och letat flygbiljetter. Just nu ser det ut som att det blir ett stopp på Bali innan jag åker hem (istället för Bangkok), jag hade hoppats på 2v men G kan inte vara borta så länge så blir kanske 1v. Har hittat en billig biljett med Qatar airways hela vägen hem till Stockholm från Bali, så den kommer jag boka så fort jag vet hur det blir. Kommer komma hem i slutet på september eller början av oktober...usch vad hemskt. Kommer vara kallt och mörkt. Men jäklar vad länge jag har varit borta! Fast jag vill nog inte vara hemma så länge, kommer försöka åka iväg i Januari igen. Hehe.

Sunday night

Har precis tittat på avsnittet om Thailands full moon party (eftersom jag missade det igår). Jag vill fortfarande åka dit och kommer att göra det. Jag blir inte skämd eftersom jag rest i asien tidigare, jag känner att jag vet vart gränsen går när man är där och vad man måste tänka på. Båtolyckan i avsnittet är otroligt ledsam, de har riktigt otur. Standarden och säkerheten är mycket dåligare där, man prutar till sig de billigaste biljetterna och att åka båt mitt i natten är väl inget jag skulle göra. Det andra som jag aldrig heller skulle göra är väl att hoppa över ett brinnande hopprep!? Hur idiotiskt är inte det, klart som fan at folk bränner sig.

Men som sagt de 4 tjejerna som de följer i avsnitett har hur kul som helst!

Här är avsnittet så ni kan kika på det om ni vill:

Söndag

Alltså vad hände här? Jag skulle ha en slapp söndag hemma, men det slutade med ett par cider, jag hamnade på en hemmafest med G's fotbollsklubb (utan honom!? då han skulle iväg med några andra vänner), rökte vattenpipa och fick reda på att en av killarnas mamma är svensk. Sedan bar det iväg i en taxi in till city. Köade ett bra tag sedan dansade jag och Alex oss svettiga på Clubba i Claremont. Hon och jag är grymma tillsammans. Ännu bättre är ju att jag klagade över att jag måste upp vid 6, men kollade precis schemat för den här veckan och jag jobbar inte imorgon!! Mohaha, men nu måste jag sova i alla fall klockan är ju 1 på natten här.

Bowling

Herregud vilken bra kväll jag hade igår! Jag var inte alls sugen på att bowla men jag hade ju inte sett Jay, Adam och Danny på skitlänge. Senast jag bowlade var med dem på Bali. Discobowling och rom/cola (okej så stenhård är jag inte, jag drack söta drinkar istället medans killarna höll sig till det där äckliga), jag förlorade med pinsamt lite poäng. Skyller på att jag anväde en bowlingkula på 7-8kg medans de kastade 14kg. Dessutom fuskade de. Efteråt klämde vi in oss i bilen, och är man minst får man minsta platsen. Jag satt verkligen ingjuten mellan Adam och Jay i baksätet. Vi hamnade tillslut på en tha-resturang på south st. Rent lycka då jag varit sugen på thaimat i över en vecka. Matkoma och babbel om minnen från Bali fick oss att gapskratta. Det där killarna tar priset i galenskap kan jag lova.
Landade i sängen strax före tolv och somande direkt!

Här är dem allihopa:

Thailands 'Full moon Party'

Det är vilda diskutioner här i Australien om Full moon partyt som arrangeras en gång i månaden på ön Koh Phangan, på Thailnds östkust. Tusentals backpackers samlas på den lilla ön varje månad för att dricka buckets på stranden och festar natten lång. Jag har alltid velat åka dit och jag har vänner som har varit där.

"No parents, no rules, no authorities, no police. No limits." står det i tidningen. Varje gång blir folk för fulla, somnar på stranden, blir rånade, våltagna, drogade, skadade eller dör osv. Tidningarna och TV här nere bara kastar ut skit om hur dåligt det är. För mig låter det som när jag var på Peace & love festivalen i Borlänge för två år sedan. Det är precis lika illa där som i Thailand.

Allt handlar ju om att ha lite vett i skallen!! Jag har sett både det ena och det andra när jag rest i asien. Folk har däckat efter för mycket alkohol och folk har tagit droger mitt framför ögonen på mig, det finns ingen som bryr sig och du får göra vad du vill (precis som på P&L där arrangörerna inte gör någoting). Men bara för att du får det behöver det inte mena att du ska eller måste göra det. Nej, tänk er för lite, vart ni än är i världen för det är ju inte bara i asien sånt här kan hända det kan hända överallt.

Ingen av min vänner som har varit där har råkat illa ut, de har haft den roligaste tiden i deras liv, träffat nya vänner och haft det helt underbart. Jag vill fortfarande åka dit.


Det här ska jag se på söndag:


Jag ska försöka länka avsnittet sen om det går, så att ni som vill se kan se det.

Det är mitt i vintern...


...men Australien bjuder på sol, klarblå himmel och 25 grader varmt. DET kallar jag skön vinter. Bilden tog jag idag när efter jobbet vid 16-tiden då jag satt i linne och svettades i väntan på bussen. Jag hoppas inte att de där 3-gradiga mornarna kommer tillbaka, för det var bara kallt och jävligt. Det luktar vår ute och jag hoppas på mer och mer värme!

Leather & suede


Snyggt från Zara.

Ligger i sängen, dags att sova. Hoppas på bra väder imorgon, för idag när jag gick till bussen kändes det som vår och jag ville bara skrika av lycka. Jag satt i linne och njöt i solen i väntan på bussen hem också. SOLEN OCH VÄRMEN JAG ÄLSKAR ER!

Nytt;

De senaste dagarna har jag skaffat mig två nya saker, två saker man inte köper allt för ofta. Då de räcker länge:

Min älskade Guess perfym som jag köpte i november, tappade jag i golvet för några månader sen. Ena hörnet gick av och en spricka runt hel flaskan har gjort att den sakta läckt parfym. Igår köpte jag en ny Vera Vang Preppy Princess som luktar sommar och sött.

De här fick följa med mig hem idag. Köpte ett par likadana i London i februari 2010, i fel storlek alltså för små. Hur mycket jag än gick i dem i hopp om att töja dem så slutade det bara med att jag började blöda om fötterna. Nu har jag nya i rätt storlek.

Ezra Pound och Pretty Woman

Okej jag har rotat fram min lilla kamera, så nu tänkte jag bjuda på lite bilder.

G fyllde år och innerstaden bjöd oss på en helmysig kväll på denna underara bar Ezra Pound, som hade svensk äppelcider.



Sen fick jag för mig att klippa av mig håret och skaffa ett par skor som extraskinn.

Kort och snelugg. Sen ska vi inte gnälla på blekheten för 1. Det är vinter här 2. Kamerablixten 3. Jag har inget smink på mig.

Högt, blankt och snyggt. Jag bara väntar på att få dansa runt i dem.

Resor

Jag har hittat två nya resemål som jag har skrivit upp på min lista:

Tel Aviv, Israel.

Tittade på Amazing Race Australia igår och deras destionation var Tel Aviv. Det såg SÅÅÅÅÅÅ häftigt ut, jag måste måste dit.

Sri Lanka.

Sol och bad tackar man ju inte nej till, sen kan téälskaren i mig njuta av allt té som odlas där.

So live your life

Jag saknar den australienska sommaren sååååååå mycket! Man lever i en +40 gradig dröm i flera månader. Fulla av fest, surfing/camping resor och loangboarding. Jag får ångest av att jag måste åka hem till hösten i Sverige. Har starka funderingar på att åka tillbaka hit i början på Januari, då har jag träffat min älskade familj ett par månader och kan bosätta mig här ett tag till. Jag pratade precis med G om att åka över till Queensland ett par veckor då (jag missade nästan hela den delen pga av översvämmningarna). Surfingen är grym där och stämningen är så skön och avslappnad.

Här är några bilder som beskriver Australien på bästa sätt:






En kväll på sjukhus

Ja min lördag kunde ju ha slutat bättre. Jag hade ju planer på att gå ut på kvällen med tjejerna. Istället tillbringade jag timmar på sjukhus.

Dagen började bra med kaffe och fotboll och solsken. I slutet på tredjeperioden blev G slagen hårt i bakhuvudet och föll ner på knä men stod upp igen och började springa så ingen trodde att något var fel. Sista perioden fick han sitta och vila då han började bete sig konstigt. Han brukar alltid komma fram till mig efter han duschat men det gick nästan 40min innan ha tillslut ringer mig och frågar vart jag är, jag förklarar att jag sitter på samma pats som jag suttit hel tiden. Han ber mig komma till honom, han frågar efter hans nycklar om och om igen och jag förklara att jag har dem i min väska. Han kan inte fokusera blicken, tittar åt olika håll, beter sig som att han var full. Klagar på att han har ont i huvudet. Josh kör oss hem i G's bil. Jag ringer G's mamma som är påväg för att ta honom till sjukhus. När vi kommer in i lägenheten frågar han "vart är min bil? hur kom vi hem?" och då började jag förstå att något är väldigt fel. Sen börjar frågorna komma om och om igen, samma frågor och jag svarar samma svar ändå kommer samma frågor. Tillslut började jag gråta. G's mamma kommer och vi tar honom till ett mindre läkare som inte kunde hjälpa oss alls. Vi åker till akuten på Murdoch hospital och han ställer fortfarande samma frågor om och om igen. Vi väntar någon timme men får veta att väntan kommer bli lååååååååååångt. Vi bestämmer oss för att åka till Fremantle hospital istället. I bilen klagar han på huvudsmärtor som blir värre och att han mår illa. I Freo blir vi mottagna på en gång. Han läggs på en bädd, nackskydd på, blodprover, tester och sen körs han iväg för att rönka hjärnan, nacke och någonting mer. Han kommer tillbaka, börjar fråga samma frågor igen. Doktorn (som var skitbra och rolig) kom tillbaka och sa att allt såg helt normalt ut. En sjuksköterska ger honom smärtstillande och han blir helt lullig. När vi kommer hem frågar han fortfrande samma frågor, jag lagar mat och vi tittar lite på en film. Sedan går vi och lägger oss och jag vaknar flera gånger under natten för att kolla så han är okej.

Nu vaknade han precis, får hoppas han är okej idag så jag slipper svara på samma frågor igen, haha.

Lårhögt

Idag fick jag LÖN, det var ju ett tag sen det hände. Det firade jag såklart med att köpa något, hehe. På REA då, orginalpris $100 nu $50. Tänk Pretty Woman, svarta, lårhöga skor som ett extraskinn. Det fanns ett par kvar och de var i min storlek. Jag ålade i mina ben i dem och fick kommentarer från alla håll om hur snygga ben jag har och "wow". Jag hoppas på att kunna inviga dem imorgonkväll. Då bjuder jag på bilder av dem och mitt nya hår också, för just nu sitter jag i myskläder med fett hår och ska hoppa in i duschen och sen smälla i mig tacos.

Every day

Every day
Jobbar lunch imorgon, sen ka jag kika efter min favorit tröja fast i svart, om jag inte köper en likadan i grått igen bara för att den är bäst och skönast.

Cut cut cut


Tog den här bilden till frisören och klippte mig, lite sådär spontant. Äckligt slitet hår vilket resulterade i att 5cm tussar föll till golvet. Har inte haft snelugg på 3 år men nu hänger den där. Känns helskumt men okej. Jag får bara acceptera att om man har solat och badat i 6 månader så går det inte att försöka spara ut håret ner till rumpan samtidigt.

Helgen

Fredagen: Pizza och öl på LC med 10 pers, mycket skratt och tankar om hur jag önskar att det här var mitt hem från första början. Kulturen är så underbar och jag älskar människorna. Med lite för mycket mat i magen rullade vi hem i regnet.

Lördag: Frös som en gris på fotbollen och sedan lurade någon i mig finsk vodka (kan ha gått med på det frivilligt) och jag åkte baklänges i en taxi in bland skyskraporna i city. Hittade en sönderklottrad gränd, en dörr till höger och där...där inne en gömd och varm bar med gamla tegelstensväggar, mysljus och svensk rekordelig äppelcider, där ölflaskorna serverades i bruna papperspåsar och man kunde inte annat än älska livet.

Söndag: Ägnades till att se Transformers: Dark of the moon i 3D.

Jobbade idag men imorgon är jag ledig och då måste jag tvätta och städa och göra andra tråkigheter.

RSS 2.0