Studs


New phone


Min nya vän, som gick lös på ynka $99. Duger helt ok för mig som inte kräver mer än att man kan ringa och smsa. Dock så gav smartskaftet som sålde mobilen till mig FEL simkort...hon gav mig Lycamobile och jag skulle ha Lebara. Skickade röksignaler (facebook) till min pojkvän och bad honom fixa ett nytt simkort till mig. Har ju $10 voucher till Lebara, så jag får vänta lite till innan jag kan börja mobilnörda mig. Kan hända att jag så hålla mig till imorgon.

1. Jag har inte Å,Ä och Ö som jag hade hoppats på. (Får hoppas att ni där hemma förstår mina sms i alla fall)
2. Den nya luren är 'made in china' skulle jag gissa, man kan bara välja engelska eller kinesiska.
3. Jag kan ha 2 simkort i den samtidigt!! Ska prova att sätta i mitt svenska (om jag kan hitta det) i 'SIM2'-hålet och se vad som händer.

It's gonna be ok

Det är tur att man har en pojkvän som tar med en och bjuder på Nando's till middag.
Det gjorde mig lite gladare. Jag fattar inte hur jag kan vara så klumpig och tappa min mobil, jag som alltid är rädd för att bli av med saker. Men men what to do. Har i alla fall kikat på mobiler under $100 så får väl bli ett köp imorgon.

Kolla vilken ful bränna jag fick av att titta på fotbollen i lördags. två raka streck ovanför fotknölarna.

Stupid

1. Jag hatar alkohol
2. Jag hatar alkohol
3. Jag hatar alkohol
4. Jag vaknade med gräs i håret
5. Jag har blåmärken överallt
6. JAG HAR TAPPAT MIN MOBIL!!!!!!

Helvete alltså. Jag har letat efter den i snart 3h. Gått och letat efter vägarna mellan där jag bor och Karls hus där vi var igår. Ingenting. Inte var den hos Karl heller. Försökte att ringa och lyssna mig fram till den också. Men inte ett pip.

Det går fram signaler som vanligt så jag tror ju att den ligger någonstans, får hoppas att någon vänlig själ hittar den och ringer till G's mobil. Vill ni ha tag på mig får ni väl göra röksignaler eller mejla.

Life

Gillar inte alls alla motgångar jag har just nu. Allt från hemlängtan, nytt visum till jobb. Fick ett mejl idag som hällde lite mer salt i såren. Skjuter allt vidare tills imorgon, hoppas på att kladdkakan som är i ugnen ska hjälpa. Var beredd på att en big surprise kan ske. Kanske landar på svenks mark när ni minst anar det. Eller inte. Man vet aldrig.

Wedges


Dricker kaffe och ska nog gå ut och sätta mig i solen, hoppas det inte blåser kallt dock. Skulle inte tacka nej till denna outfit ovan. Lite varmare grader hade ju varit trevligt också. Saknar den australienska sommaren med 40 grader. När det var så varmt att man inte kunde andas nästan. Jag undrar om jag kan hitta ett land som ständigt är varmt året om? Hittar jag det, kommer jag nog bosätta mig där. Jag älskar sol och värme.

Ont

Sen igår kväll har jag haft ont i huvudet, det utvecklade sig till migrän när jag skulle gå och lägga mig. Inte blev det bättre av att jag vaknar av brandlarmet kl.06.00! Kan lugna er med att det inte brann i lägenheten, har faktiskt ingen aning om varför den startade. Har legat med huvudvärk hela morgonen men när det lugnat sig lite, gick jag ner till det lilla apoteket som ligger här. Hade 0 tabletter hemma. De var i alla fall super duktiga och trevliga. Om jag fortsätter att ha ont så sa de åt mig att jag måste gå till doktorn, mest för att kolla så att det inte är något allvarligt.

11.38


Sydamerika och centralamerika

Nu har jag fyllt ett helt A3-papper med allt jag vill uppleva och göra i sydamerika och centralamerika. När det gäller sydamerika är jag mest intresserad av Chile och Peru, de länderna verkar helt otroliga! Ska jag erkänna är jag lite rädd för Brasilien, har läst så himla mycket dåligt. Först hade jag tänkt resa själv till Rio de Janeiro, med buss vidare till Buenos Aires (Agentina), flyg till Santiago (Chile), buss HELA vägen till La Paz (Bolivia), buss till Lima (Peru), flyg till lilla ön Aruba, flyg till Panama, buss genom Costa Rica, Nicaragua, Honduras och sista stopp Cancun (Mexico). Ska helt klart genomföra detta, men jag hoppas att jag kan få någon att hänga med. Jag vet att man inte ska läsa för mycket om länderna man vill till, det finns ju alltid baksidor på allt.

Sydamerika/centralamerika har den störta rån-, mord- och kidnappningsstatistiken. Jag vet folk som har blivit pistolhotade på allt de ägde när de var i sydamerika. Jag läser olika forum och såklart är det tjejer som varnas mest. Prata inte med någon, dela inte taxi med någon, gå inte själv, var inte ute när det är mörkt, gå ALDRIG själv om du har blont hår osv. Kommentarerna växlar varandra med "ÅK INTE SJÄLV SOM TJEJ!" "Gör inte motstånd om du blir rånad, ge dem bara pengar då är allt över på 2 sekunder och du har livet i behåll. Kom ihåg att aldrig ta med dig mer än 200-300kr när du går ut" "Jag åkte själv och jag hade den bästa resan i mitt liv!! ÅK" "Allt handlar om sunt förnuft och hur du för dig" (jag håller helt med sista kommentaren). Jag har ju flängt runt i asien och ibland kan jag sitta och tänka på saker jag gjort och hur illa jag kunde ha råkat ut, men jag gjorde inte det. Man kan ju inte sitta hemma för att man "inte vågar", man kan ju lika gärna bli påkörd eller rånad av att gå till den lokala mataffären hemma.

Animal print

Ligger helt apatisk i soffan med en värmekudde på magen och tittar på 'a princess diaries'. Det känns som att någon har stuckit två knivar i mina äggstockar och det enda jag vill göra är att äta choklad och chips. Haha. Har alltså inget spännande att berätta.

Mest av allt skulle jag vilja ha den här blazern:



Givenchy couture ombre leopard blazer från höstkollektionen 2007.


T.J

Någon som ser vart jag fick inspiration ifrån till outfiten under det här inlägget?


Saknar alla mina kläder, smycken, skor, väskor och smink såååååååååå myyyyyyyccckkkeeet! (Saknar min fina familj också såklart!) När jag åkte iväg tog jag bara med mig slappa kläder, två par till örhängen, sandaler och två väskor. Nog för att jag har hunnit skaffa mig några fler saker på vägen...MEN hemma (eller när jag bodde i Norge) kunde jag ibland bara sitta och prova alla mina olika skor och väskor, matcha dem med kläder och springa runt i min lilla lägenhet och titta på mig själv i spegeln. De mesta av kläderna jag har här har varit med mig från Sverige (sen september 2010) och de har blivit slitna, noppriga, solblekta och tappat formen. Inte speciellt snyggt.

Jag vet i alla fall en tjej här nere som håller på att rensa sin garderob och hon ska packa allt fräscht och snyggt i påsar så ska jag få gå igenom dem och ta det jag vill ha! Hur bra som helst, för ingen säger väl nej till så gott som nya käder som är gratis? Får hoppas att jag hittar några godbitar i alla fall så jag kan slänga lite av mina käder som sjunger på sista versen.

I'm singing in the rain


Det har kräk-regnat HELA dagen. Folk krockar, det blir små översvämmningar och det rinner in i källare på husen. Tur att man bor på en kulle och på andra våningen.

Hade mer än gärna sett ut så där som på bilden idag! To-die-for. (Bilden blev skitsuddig för att jag ändrade storleken men jag orkar inte ändra tillbaka) 

New category


Eftersom jag älskar att pussla ihop olika outfits så har jag skapat en ny kategori för de inläggen. Nu ska jag försöka ladda hem 'Style A to ZOE' (i e-book format) av Rachel Zoe så jag har något att läsa. Sen är det dax att börja pillra med middagen som blir kött med svampsås, med en sallad till. Måste bara vänta på herrn så jag slipper hålla på med köttet, uhk.

Denmark & Albany





Vi åkte till ett ställe som tillverkar cider, där fick man cidern serverad i ett glas med vaniljglass. Det var ingen hit om ni frågar mig.

Fick se en fin solnedgång.

Fick hugga ved i mörkret för att kunna grilla och hålla värmekaminen inne igång.



Frukost lagades på gasolgrillen/plattan inne. Det bjöds på ägg och bacon.
Här ser ni lite hur enkelt byggd stugan var. De är bara en stomme med ett lager plåt eller trä. Nog hade vi besök av ett par stora håriga spindlar allt.



Sovrum med värmekamin. Även fast jag sov precis bredvid kaminen så hade jag strumpor, legging, linne, tröja, en till tröja och mössa på mig när jag låg i sovsäcken.

Vi bodde 14km utan för den lilla byn Denmark.

När  vi åkte runt för att leta vägar att åka longboard på åkte vi förbi den här lilla familjen. Jag blev helt till mig, har ju aldrig varit så här nära vilda kängurus!


Medans jag sitter och åhjar mig över hur söt den här lilla är ropar Glen från den andra bilen "tar du kort på maten eller!". Jag har provat att äta känguru men tycker inte alls om det, det har samma effekt på mig som om jag skulle försöka äta hästkött. Jag gillar djuren för mycket för att kunna äta dem.

 
Toaletten var placerad ute i det fria, spola kunde man sen fick man fylla på vattnet.

Det här var utsikten när man satt på toan!

Ett badkar fanns placerat i närheten såklart! Man fyllde badkaret med vatten sedan eldade man under det tills vattnet var varmt nog sen hoppade man i.

Att fånga delfiner på bild är ju inte det lättaste.

Den här klippan kallades för "Blow holes"... någonting. När vi gick på stigen ner satt det varningsskyltar överallt om dödsolyckor och om de s.k blow holesen. Ingen av oss orkade läsa vad det handlade om utan gick ut på klippan i alla fall. Där satt det livbojar, men inte kunde vi se något farligt. Vi fick syn på en springa som leder efter långsidan (det satt även skyltar där) och smög oss fram till den i tro om att man kunde se rakt ner i havet men det är världens smalaste springa, tråkigt tänkte vi och klev över springan. Nu stod vi alltså på klippbiten närmast havet. Helt plötsligt hör vi världens muller, hela klippan skakade och alla blev skiträdda och kryper ihop men sen är det över efter några sekunder. Ett nervöst skrattanfall utbryter och alla kliver över springan för att hålla sig längre in. Bestämmer oss för att läsa skyltarna där det står att "klippbiten" närmas havet är ihålig vilket gör att de stora vågorna slår in under den (därför började det skaka). Ibland slår vågorna så högt att vattnet pressas upp ur springan vilket gör att folk spolas ner i havet. Dessutom händer det här:


De gånger det inte kommer upp vatten så pressas det upp luft i ett väldigt tryck. Är man av manligt kön så kommer man antaligen aldrig växa ifrån "jag ska bara" eller göra saker som är farligt.

Hade i alla fall hur kul som helst de här 3 dagarna!

Skulle kunna leva på....

Mexikans mat - Det finns inget stopp, jag kan äta det varje dag utan att bli trött på det. Det är det bästa som finns och en gång åt jag det 4 dagar i rad när jag bodde själv i Norge och blev sjuk (haha).

Fisk - Jag har blivit överkänslig när det gäller kött och fågel (1. jag kan inte ta i rått kött eller fågel utan att få kväljningar. 2. Minsta lilla motstånd när jag tuggar ger mig kväljningar), men fisk kan jag äta hur mycket som helst. Speciellt lax såklart, ibland köper jag rökt lax som lördagsgodis.

Pommes frites - Vem älskar inte det? Eftersom jag lärt mig äta ketchup nu så kan jag äta hejdlöst mycket pommes med ketchup eller mjonnäs.

Rocky road - Jag älskar choklad och jag älskar marshmallows så det finns inget bättre än rocky road. MUMS!

Breakfast

Började dagen på fel jävla sida kan jag tala om. Jag blir väckt kl.05.00 av att min telefon ringer!!! Personen råka ringa av misstag 2 gånger... Jaha kul. Kunde inte somna om efter det. Är det något jag hatar så är det att bli väckt i min nattsömn. Det var fortfarande mörkt ute så jag låg och filosoferade 1h för att sedan gå upp och äta ägg och dricka juice.

Det positiva med det här är att jag nu kan äta pommes (jag älskar det) kl.09.00 på morgonen. Glammig värre. Har ju ätit frukost en gång imorse, men nu är jag hungrig igen. Kommer äta hela dagen!

Jaja, ska ta tag i bilderna från helgen också!



Världens finaste land


Albany, Western Australia. Me, Geoff, Cody and Glen
Photo: Gerard McCarthy

Sitter och dricker vin i min ensamhet, mannen i huset är på middag med sin fotbollsklubb. Tittar igenom alla bilder jag har från Australien, blir nästan tårögd och får ont i hjärtat. Lite för rörd pga av vinet, men gud vad jag älskar det här landet. Det är så himla bra, prefekt och underbart. Jag tittar på bilder från festivaler, road trips down south, kängurus, Sydney och östkusten. Jag älskar dig Australien!

Tillbaka

Kom hem igår efter 3 GRYMMA dagar nere i Denmark (ja det hette så) och Albany. Det har bjudit på surfing, skateboardåkning, grillning, vin och andra tokigheter. Har massa bilder att bjuda på men här kommer en video så länge som jag har satt ihop (det tog mig 3-4 timmar), allt har jag filmat.


Åker iväg


Åker bort ett par dagar, utan dator och utan mobil! Vill ni mig något min kära familj så får ni ringa till Geoffs mobil.

Står och äter ett kokt ägg och dricker ett glas juice så här kl.04.00 på natten/morgonen, ska packa in i bilen sen bär det av!
Puss!

Friday the 13th

Började med lite otur. Hade skitont i nacken, fick knäcka den rätt, massera, mådde illa för att det gjorde ont, tog en alvedon, masserade mera och nu är det bra. Får hoppas att resten av dagen blir bra i alla fall. Ska till Little Creatures ikväll med ett helt gäng och imorgon kl.06.00 flyr jag down south!

Snö

Jo men visst, snön har nått Australien. Både i delstaten Victoria och New South Wales faller snön. På nyheterna ser man kängurus som hoppar runt i några cm snö, det känns väldigt fel.

Här är två bilder från nyheterna idag:



Ni kan ju förstå vilket KAOS det skapar i trafiken. Alla bilar och lastbilar bara glider iväg.
Eftersom jag befinner mig i öken-delstaten så finns det ingen större risk för att jag kommer få någon snö, men kallt har jag det. Så förbannat kallt. Jag trodde nästan att jag skulle frysa ihjäl av att bara gå från affären till bilen när solen hade gått ner. Det funkar inte, JAG fungerar inte när det är kallt, hatar det.

Grattis storebror!

Det är kul att även fast Albin fyller 22 år idag och jag fyller 21 i år, så lyckas vi använda både bajs och apa i våra sms. Haha.

Jag, lillebror Anton och storebror Albin ute och seglar.

L.O.V.E

Idag när jag var i Freo så fick jag för mig att gå in på MYER, det är som Åhléns fast dyrare (designer grejer blandat med vanliga märken) och med bättre kvalité. Det finns kläder, skor, väskor, smink, böcker, leksaker osv.
I alla fall, jag brukar inte gå in där för jag har fått för mig att det är jättedyrt där inne. Gick in där idag och möttes av två olika märken som föll mig i smaken på en gång. GUD VILKA SNYGGA KLÄDER! och jag hittade den älskade tröjan jag letat efter i över 1 år!! Jag är i helt extas, måste ha den sen.

Den kanske inte ser då speciell ut här (får ta en bättre bild någon gång när jag provar den), men det är den perfekta stickningen och axlarna är puffade precis som jag vill ha det. Åh den är så snygg!! $70 (ca.500kr) går den på.

Sen hittade jag den här snygga jackan av samma märke. Den är en blandning mellan bomull och skinndetaljer. $130 (ca.1000kr tror jag) går den på.


3

Hittade tre bilder på min mobil från i lördags, rikitgt dåliga men i alla fall:


Leon, Cody & Geoff

Jag hittade en drink/shot (eller vad det nu var) som hette 'Sweden'

Helgen

Jag gjorde en riktigt mumsig banana smoothie idag. Du mixar 1 banan, honung, vaniljglass, kakao och mjölk! SÅ GOTT!  alla borde prova det. Nu har jag precis gjort spegetti med en pastasås alá Sara, men mitt sällskap har inte kommit hem än så jag får vara hungrig en liten stund till.
Det låter som att jag bara äter, haha. Men har haft mina tankar på annat håll efter händelsen igår.

Synd att jag glömde kameran hemma både lördag och söndag. Kan i alla fall berätta om de dagarna.
Lördag: Började kvällen hemma hos det 25-åriga födelsedagsbarnet, med plockmat och vin. Hade vilda disskutioner med de andra tjejerna om allt mellan himmel och jord. Efter det åkte vi in till Perth city till en bar i retro stil, det var så häftigt. Alla bra barer ligger gömda i gränder. Traskade vidare till en nattklubb men hamnade hemma hos födelsedagsbarnet vid 03.00 igen för att äta natchos med ostdipp och titta på surfing. Tur att vi hade sovplats där då jag somnade som en stock.

Söndag: Började med morsdag-fika med hela G's familj här i lägenheten, sedan fix och trix och åka hem till The Shermans. Jays lillasyster Tahni hade födelsedagsdrinkar hemma hos dem. Drack öl och spelade billjard. Fortsatte kvällen med att plocka upp Ida och Valery. Så mötte vi Jonna och en killkompis till henne på stranden i Cottesloe. Satt på stranden och drack öl och bara babblade (det var så himla trevligt att vi måste göra om det snart). Gick upp till OBH och kvällen slutade som den gjorde...

Förutom händelsen igår så har jag haft en riktigt bra helg!


"Man dead after Cottesloe pub plunge"

Igår var jag på plats när det hände en fruktansvärd olycka, och jag önskar verkligen att jag hade sluppit se det.

"An Aubin Grove man has died after being pushed from the second storey of a beachfront hotel at Cottesloe last night. The 29-year-old man plunged about eight metres after smashed through a glass window pane at the Ocean Beach Hotel about 8.45pm. He was taken to Sir Charles Gairdner Hospital with critical head and spinal injuries but died this morning. Police are investigating. It is understood they have identified a suspect after viewing CCTV footage of the incident. Witnesses said two nurses who had been inside the hotel at the time performed CPR on the man as he lay in a pool of blood and smashed glass on the footpath.For more than an hour last night, the scene outside the OBH was chaotic. Pubgoers who had parked vehicles close to the hotel were unable to leave from within police crime scene tape and witnesses gave accounts to police. Shattered glass, a thong and a black cap surrounded a pool of blood on the footpath. One woman, who did not want her name published, said it sounded like somebody “had dropped a tray of glasses” when the man went through the window.
“The music was really loud. Then there was some nurses who ran to do first aid and then a guy took over,” the woman said. “I didn’t see his friends around or anything. Just a lot of blood.”


Här är en bild efter händelsen. Han föll alltså från andra våningen. Jag var där när mannen låg helt blodig och livlös och de försökte gör hjärt- och lungräddning. De är så sjukt, man tror verkligen inte att man aldrig kommer vara med om saker som detta och så händer det.

Versage


Omg, I die. Sitter och klickar runt på Seconds.se (en sida där man kan sälja kläder och grejer). Hittade det här guldkornet från Versage och önskar att jag var hemma i Sverige så jag kunde klicka hem den! Jag älskar designer vintage♥

Känner mig inte alls på socialt humör idag, men födelsedagsfest it is. Orkade inte ens följa med och titta när G spelade fotboll idag. Får hoppas att bara jag fixar till mig lite så kanske det blir bättre. Har precis drickut mitt hemmagjorda isté med smak av citrus-grönt té, väldigt gott måste jag säga!

Thank god it's friday

Har inte skrivit på ett tag. Har inte varit helt pigg men nu känns det lite bättre. Det är sån tur att man har en sån fin familj♥ hemma i Sverige. Ni är det bästa som finns.
Har x2 födelsedagar att fira i helgen, en imorgon (om jag känner för att följa med) och en på söndag. Sen nästa helg kanske jag följer med grabbarna down south, de ska ännu längre ner än vi varit förut och surfa så det hade varit kul att följa med. Får se hur det blir, ska ju börja jobba där omkring också.

Nu ska jag i alla fall SOVA, så god natt på er!

Inspiration: Nicole Richie

Löjligt

Sitter och skrattar åt den europeiska fotbollen, en sport jag verkligen gillar.
Men efter att ha bott i Australien i 7 månader så tycker jag bara att det är löjligt. De behöver knappt nudda varandra så ligger de i fortserställning och gnyr om hur ont de har. Sen ställer de sig upp igen så fort de fått frispark eller liknande.
Här spelar de fotboll med 90% kroppskontakt, inga skydd förutom munnskydd. Man ställer sig upp så fort man ramlar och man kliver inte av planen om man inte blöder kraftigt, har brutit något eller om man knockas ut medvetslös.
I lördags när jag var och tittade på Gs fotbollslag var den en kille som knockades ut medvetslös. Hans axel, skulderblad och nyckelben hade hoppat ur led.

Jag tycker att det är lite väl "hårt" ibland dock. De skulle ju kunna vara liiite snällare mot varnadra.


Något jag hatar

Är mataffärerna här nere. De får mig att vilja lägga mig på golvet och skrika,sparka och gråta.
Jag saknar Ica Maxi.
Jag gör en plan över om jag behöver köpa något under dagen, går till affären på eftermiddagen. Foodworks (en mindre mataffär) har ALDRIG det jag behöver, igår tex. då var all form av creme fraiche eller liknande slut. Coles/Woolworth är så stora att jag ALDRIG hittar sakerna jag ska ha, jaha nämen varför tänkte jag inte att tonfisken såklar är på hyllan bredvid bakgrejerna! Helidiotiskt.
Jag letar efter något att ersätta det som var slut eller jag inte hittade, läser på etiketterna, förstår inte helt vad grejerna är men ungefär. Slutar med att det inte alls liknar/smakar som det jag skulle ha från början!
Sån jäkla waste of money.


Jag får helt enkelt bli rik så jag kan shoppa roligheter istället. Skor, kläder och väskar förvinner ju inte på en gång. Så kan jag ha en egen kock eller äta ute istället! Haha.


United Nude



Alltså hur snygga!? MUMS! 6000:- respektive 2000:- får man punga ut för dessa godingar.

Karma is a bitch...

...Bin Laden. World trade center 2001, Bali bombningarna 2002/2005 och London tunnelbanebombningar 2005 bland annat. Usa firar med att sjunga patriotiska sånger och dricka champange på gatorna, men frågan är om detta kommer stoppa terrorismen eller göra den värre? Jag tror att vi kommer drabbas av en slap in the face, hårt. Pajkastning med blodigt slut.

Annars så har jag städat och tvättat som en galning, legat inlindad i en filt med fötterna mot ett portabelt element. Jag hatar att jag fryser så fort jag inte är i solen. Tofflor står högt på min lista, efter ett par jeans. Drömmer om små paradisöar i asien, saknar Bali IGEN. Jag får inte nog av den lilla ön, det är mitt paradis FOREVER. Känner ett sug för att segla i Thailand också. Leva livet kalls det.


Ladies day


¨

Fina Alex och jag.

Det var ladies day igår medans killarna spelade fotboll. Alla tjejer fick gratis champange och vin och det fanns pastasallad och baugetter att äta. På kvällen var temat "royal" och jag var en prinsessa med en rosa klänning och en liten tiara. Alla är så himla snälla och trevliga här nere. Skäms nästan lite över att jag längtar hem när jag har det så förbannat bra här nere. För någon natt sedan drömde jag att jag var hemma i ett kallt Sverige och jag hade sån ångest "hur kunde jag lämna varma Australien!?" och jag vet att jag kommer ångra mig och ha lite ångest om jag åker hem. Man kommer alltid vilja ha det man inte har. Ibland önskar jag att Sverige och Nya Zeeland kunde byta plats, så man hade lite närmare hem. Inte 30h flygtid.

The royal wedding



Satt bänkad i 7h och såg hela bröllopet. Så jäkla vackert en riktig fairytale. Kate hade världens finaste Alexander McQueen klänning. Jag vill också gifta mig när jag blir stor och mitt princess moment. Hehe.

RSS 2.0