Carrot Pizza

Matbloggen fortsätter. Jag har ju inget annat att ta foton av på vardagarna. Sitter ju bara framför en dataskärm, inne på ett kallt kontor. Idag var det i alla fall riktigt varmt ute när jag gick på lunch, och på lördag ska det bli finväder vilket betyder SOLA OCH BADA.
 
Här har vi i alla fall min morotspizza. Basen är alltså gjord på riven morot, ägg och ost. Gott blev det!
 

Så jag



PLANKSTEK

Vi kör på vegetarisk matsedel denna vecka, förutom idag då. G tog på sig uppgiften att tillaga plankstek. En favorit som han åt i Sverige. Jag har bara provat det en gång och hade en extremt dålig upplevelse, så det för andra gången på 6 år som jag åt planka. G hade direkt översatt Per Morbergs recept, så på svengelska fick han ihop det riktigt gott förutom bearnaisesåsen som fick hällas ut i slasken. Att det ska vara så svårt? Måste ju vara anledningen till att man alltid kör på färdig i burk hemma i Svealand.
 
Jag har förresent funderat lite på vad jag ska köpa till mig själv i födelsedagspresent. Funderar på att köpa en lite kamera med inbyggt WIFI eller köpe en nytt objektiv till kameran jag har...kan inte riktigt bestämma mig. Har ju några veckor till att fundera.

YOCAL

Fick nys om ett cafe i Freo som jag inte hört om tidigare. Drog dit efter lunch idag för en fika. Vilket fantastiskt ställe! Det är ett vanligt bostadshus som är omgjort till ett cafe, med sittplatser i olika rum och runt huset och på baksidan. Allt är såklart i typisk hippie-anda alá Fremantle. Måste dit igen och prova deras mat, allt på menyn lät supergott. Åt i alla fall en underbar glutenfri chokladkaka med hasselnötter.
 

Life

Det här känns som den längsta veckan i mitt liv. Längtar till Måndag så I can start fresh. Efter att ha lättat på tankarna så känns det i alla fall som att saker och ting börjar fall på plats. Stora planer på gång men vågar inte hänga ut livet på world wide web just nu eftersom ingeting är spikat. Det känns i alla fall bra i både hjärta och mage. Är riktigt peppad för denna föränding. HEJA LIVETS BERG- OCH DALBANA!

Just nu


Vad kvällen består av: två olika chokaldsorter, ett glas cider och filmer 'Hundraåringen'. Baserad på boken jag har läst som heter 'Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann'. En skön kväll, behövligt.

Kepler - Eldvittnet


Dags för denna bok. Jag läser på tåget till jobbet, på lunchen, på bussen hem, när jag kommer hem. Det är så kul bara man kommer in i läsa-bok-rutinerna. Dessutom är det skönt att kunna drömma sig bort ibland. 

New things

Här är mitt lilla kollage av saker vi tänkt köpa i slutet av November. Det blir julklappar till oss själva. Allt kommer från Ikea förutom soffbordet, det kommer från Freedom. 
 
Vår vita soffa ska bytas ut mot en grå. Nya köksstolar eftersom vi bara har två + två pallar just nu. Nytt soffbord. NY MADRASS! Den vi har är så dålig, knölig och jag kan känna spiralerna i den. Sen sist men inte minst, en ny byrå då jag lyckats haft sönder den vi har just nu. Jag har tryckt i för mycket kläder i den och botten på två lådor har gått sönder. Vi har försökt att laga den men den fortsätter att gå sönder. Lite pinsamt att jag lyckats ha sönder den pga. för mycket kläder dock... Till mitt försvar så kan jag säga att jag har faktiskt rensat ur flera påsar med kläder förra helgen.

35 grader varmt

Idag var det varmt kan jag lova er. 35 grader för att vara exakt! Synd att man satt instängd på ett kontor med kall AC och frös. Fick mig en liten promenad på lunchen och gud så härligt det är med sol och värme. Man blir lycklig i hela kroppen. Tog mig en sväng inne på Zara som precis har öppnat här i Perth. Det blev inte köp med längtar tills Topshop öppnar precis bredvid. Kul med lite nya butiker! 

På eftermiddagen fick jag ont i huvudet pga. askan som hängde i luften då de höll på med kontrollerade bränder runt Perth (i hopp om att undvika skogsbränder i sommar). Sen var det så himla varmt så istället för att ge mig ut och springa så körde jag träning här hemma. Det var lika svettigt det. Sen blev jag för lat för att laga någon avancerad middag så det fick bli "egg muffins". Typ som omelett bakat i muffinsformar.

Ägg, babyspenat, tomat, bacon. Till det en sallad gjord på babyspenat, gurka, morot, fetaost, nötter och avokado. Rekommendera, det var fantastiskt gott!

Idag beställde jag och Hanna biljetter till Sets In The City som går av stapeln fredagen den 7/11. Det är som en liten kvälls-festival med DJs, mat,öltält precis vid Swan River inne i city, med gångavstånd från vårt jobb. Blir nog en kanonkväll!



Skinny Shrimp Scampi with Zucchini Noodle

Jag ska försöka att inte förvandla det här till en mat/recept-blogg eller träningsblogg. Just nu är jag lite väl insöad på mat och träning. Idag har jag både sprungit 5km, gymmat och gjort yoga. Lär ju sova som en liten grisakulting i alla fall. På tal om yoga, har ni inte provat det så gör det! Helvete vad jobbigt och skönt det är på samma gång, och vilken bra träning för kroppen. Idag köpte jag en ordentlig yogamatta så jag slipper halka runt på heltäckningsmattan.
 
Middagen var alltså rubriken på det här inlägget. Vi skramlade ihop det vi hade hemma. Vilket blev det här:
 
Superenkelt att slänga ihop, gott och nyttigt! Klicka HÄR för recept. Jag slängde i lite bacon också från ett annat liknade recept.

Delfinfamilj i Swan River

Igår hade jag turen att få se en hel delfinfamilj på nära håll. Jag var ute på en promenad i solskenet i hopp om att hittta några blommor att plocka. Gick längst Swan River när jag fick syn på massa rörelse i vattnet. Helt plötsligt dök det upp flera olika fenor och rätt som det var simmade en delfin precis bredvid mig när jag stod vid strandkanten! Det var så häftigt. Jag har aldrig varit så nära vilda delfiner förut. De lekte för fullt och en av den var en liten baby delfin. Och gissa!? Idag när jag var ute och sprang fick jag syn på några fenor guppandes i vattnet. Tyvärr hade jag bara min mobil och var inte snabb nog på att ta några bra bilder, men ser ni lilla baby fenan på tredje bilden?
 

Sukin - Australian Natural Skincare

Eftersom jag håller på med RAW food och allt det där och har jag halkat in på allt annat som är naturligt, organiskt osv. Det är sjukt vilken skillnad det kan göra att byta ut "dålig mat" mot "bra mat", och det samma gäller utsidan på kroppen. Att byta ut "dålig hudvård" mot "bra hudvård" osv.
 
Jag har i alla fall köpte en nattkräm och shampoo av märket Sukin, vilket är helt naturlig fritt från allt. Jag har inte provat shmpoot än med nattkrämen känns superbra på huden! Jag har en känsla att alla deras produkter är fantastiska så jag kommer nog samala på mig mer. 
 
 
 

Missoni For Target

Target brukar göra en kollektion med ett designermärke och denna gång så var det Missoni. Jag älskar Missoni! Speciellt Missoni Home. Jag hade redan planerat vad jag ville ha och sparat till det. Eftersom Perth inte är Australiens modestad precis så var det typ 10 personer utanför Target och inte långa köer med galna kvinnor som i Sydney och Melbourne.
 
Jag fick tag på det jag ville har och är helnöjd!
 
 

RAW mini chocolate/coffee cupcakes

Jag kan ju i alla fall försöka hålla lite liv i den här bloggen. Jag har faktist flyttat alla bilder från vår resa i Europa och börjat gå igenom dem. Bilderna från Amsterdam kommer komma upp snart, kanske hinner jag imorgon.
Efter en rätt hektisk dag på jobbet så kunde jag springa därifrån vid 5pm då vi skulle på "chicken parma night" med några vänner. För $20 så får man alltså en chicken parmigiana med pommes och sallad och en öl. Det här var på vårt lokala hak, Midnight Fox där vi känner managern. Mycket trevligt och gott. 
 
Innan vi blev hämtade av våra vänner så lyckades jag slänga ihop ett par "raw cupcakes". Jag har just provat en och de blev riktigt goda! Jag är nöjd. Älskar att hålla på med raw food, det är så enkelt.
 

Smörgåstårta

I början av veckan fick jag riktiga cravings efter smörgåstårata. Eftersom det inte gav med sig, så bestämde jag mig för att prova att göra en för första gången i mitt liv. Jag fick ett recept från mormor och med hjälp av det så fick jag faktistk ihop en helt fantastisk tårta! Den blev himla populär och riktigt god.
 
Jag tänkte bjuda på ett kort på hur längeheten ser ut nu. Vi har målat klart. Vi tänker låta köket vara vitt just nu så får vi se om vi målar det senare. Nu behöver vi bara byta ut några möbler så är allt tipp topp. Har hittat en grå bäddsoffa för ett rimligt pris som vi ska åka och provsitta. Alltid bra att ha en extra säng för alla besökare som kommer och går.
 

Early morning, sandy toes

Igår vaknade jag av G's alarm kl.06.15, en lördagmorgon. Eftersom jag kunde se blå himmel och sol i springan mellan rullgardinen och fönstret så blev jag klarvaken. Bestämde mig för att följa med han till City Beach där han skulle surfa. Det var nog den bästa morgonen sen vi kom tillbaka till Perth. Vädret var helt underbart, det var varmt, tyst och stilla. Jag njöt verkligen av att ligga i sanden, lyssna på havet (och papegojorna) och dricka kaffe.
 

RSS 2.0