Tillbaka till verkligheten

Jag är hemma igen. Efter att ha levt en vecka med trassligt hår, solbränd och saltvattnig kropp och sand överallt. Jag har varit på vingårdar (11 flaskor köpte vi, man ska alltid ha dubbelt av samma sort så man kan dricka en flaska och spara en), klappat och matat en känguru, fiskat, sett den störta stingray i hela mitt liv, klättrat på stenar vid havet och skrikit i panik när de stora krabborna försökte nypa mig i tårna. Åkt från surfbryt till surfbryt och sett helt otroliga stränder och nybyggda miljardvillor. Förudrats över hur inbrottstjuven (jag har en känsla av att de var de två 9-åriga pojkarna i grannstugan) bestämde sig för att sno våran kortlek istället för TVn eller våra iPODs, jag letade i 3 timmar efter den där kortleken innan jag insåg att någon faktiskt hade gått in genom bakdörren som inte var låst. Firade Australia Day på stranden och på solstolarna utanför våran stuga, alltid med en kall öl och bra musik ur radion. Låste in bilnycklarna i bilen och fick hjälp av några surfare att bryta av handtaget på dörren och lirka upp låset.

Har massor med bilder att bjuda på men hela dagen har jag varit svullen som en boll med världens mensvärk och huvudvärk, så nu ska jag laga middag och inte röra mig en meter. Bilderna får komma imorgon!

Söderut

Idag bär det av söderut, äntligen! Har massa att fixa och packa. Får inte glömma lakan, kaffe, té, mat, laddare, solkräm och sånt där annat viktigt. Ska ju bo i en lägenhetshotell typ, så måste ta med allt. Måste kila ner till supermarket här nere och skaffa lite alvedon och halstabletter till min man som faktiskt är sjuk på riktigt. Så dålig tajming, kunde han inte bli det när vi kommer tillbaka istället. Nu ska jag storstäda lägenheten, allt ska vara rent och snyggt när vi ska åka.


Yallingup, där vi ska tillbringa en vecka och fira Australian day.

Lämnar datorn här hemma. Så vi hörs nästa helg!


Psykiskt trauma

Herregud. Jag har precis dödat 5 (FATTAR NI ELLER!? FEEEEEEEEEM!?) kackerlackor i MITT EGNA KÖK!? Min värsta mardröm är va de är. Där stod jag med tårar i ögonen och panik i hela kroppen, med en sjuk pojkvän som ligger i soffan och blir irriterad på mig för att jag hoppar runt med bugspray. Jag är så äcklad men samtidigt tacksam att de bara är mellan 1,5 till 2cm stora (men dem är ju så jäkla snabba!!). Tänk om de hade varit lika stora som dem som finns ute på gatorna(!?). Fy fan jag som inte vågar gå till affären när det blir mörkt för att det springer kackerlackor överallt. Får panik i sängen ibland för att jag tror att jag har kackerlackor där, fast det bara är lakanet som vikt sig. Kackerlackorna får mig verkligen att vilja åka hem till Sverige ibland!

Dessutom drömmer jag mardrömmar om översvämmningarna i Brisbane. Att jag förlorar allt jag äger och värst av allt att jag förlorar mitt pass, gör illa mig och blöder och ingen vill hjälpa mig. Det är konstigt att det tar så hårt på mig, för det var ju inte "så illa" när jag var där.

TACKA GUD för att vi åker bort en vecka imorgon! Jag har nu sprayat ner hela köket med bugspray (jag har dessutom hittat var de där viriga krypen kommer ifrån och det hålet ska stängas). Sen har jag matat min pojkvän, serverat honom té och massa vatten för det är ju så synd om män när de blir sjuka. Ni vet de är ju nära döden när de får lite huvudvärk.

Okej nu ska jag försöka lugna ner mig.

Kvällen


Så här ser det ut hemma hos mig just nu. Vin, lax och vattenmelon. Tjuvstartade lite på efterrätten (vattenmelonen) medans jag lagar middgaen. Blir en ensam middag idag då min pojkvän bara svängde förbi för att byta om sen gick han och en kompis iväg till ett hotell runt hörnet för att dricka öl. Jag kommer bjuda in mig själv under kvällen för vi har biljetter till ett event dom börjar 21.30. Drar väl på mig leopardkjolen som förra helgen och dricker ett par öl jag med.


Jag saknar dig falukorven och bregottsmöret!


Igår solades det på Cottesloe beach med Sofie,Elina och Björn som var tillbaka från deras raod trip söderut. Vi målade svenska flaggan på våra kroppar med ett gult och ett blått solstifft, åt dyr glass och drack blaskig latte. På kvällen drack vi hej då-öl på Little Creatures för idag flyger de till Sydney och vidare till Nya Zeeland imorgon.

Just nu sitter jag och klurar ut vad jag ska äta, är hungrig men väldigt less på maten i detta land. Jag drömmer om svenskmat. Skogaholmslimpa, hushållsost, leverpastej, falukorv, bregottsmör, messmör, tunnbröd, o'boy, god mjölk, bollnäsfil, våfflor osv. Det är nästan plågsamt att tänka på allt gott. Jag måste nästan åka hem och hälsa på till den svenska sommaren och bara äta och äta och äta! ÅH GE MIG LITE GOD MAT NU. (Kommer sluta med att jag lagar tacos eller quesadillas, för det tröttnar jag aldrig på.)

Just nu känner jag för att slå huvudet i väggen också, för jag kommer verkligen inte få tillbaka mina 5000Kr. Buhuhu! Sen saknar jag min familj också. Buhuhu! Får trösta mig med att äta lite hemodlade vindruvor (plockade dirket från bakgården).

Mother monster



GAGA♥
pic; weheartit

Ett slag i ansiktet

I helgen har jag hängt på stranden med min man, letat efter den perfekta snäckan som jag vill göra halsband av men får vänta tills på söndag då vi packar in oss i bilen och åker söderut en vecka för vinprovning och vitastränder (där jag förhoppnigsvis hittar en stor snäcka).

För några dagar sen var det reklam på tv om en utomhusbio och jag sa att jag så gärna skulle vilja gå på en sån, och imorse fick jag sms om att min man hade fixat biljetter till filmen The Tourist (med Johnny Depp och Angelina Jolie) på en utomhusbio i Kings Park den 12 februari! Hur snäll är han inte? Det ska bli som himla kul.

Det tredja jag ska berätta är att jag fått svar på det där jävla skit-backpacker-resebyrån Wicked Travel, och jag är så arg att jag bara vill åka tillbaka till Sydney och slå den där vidriga bruden rakt i ansiktet. De har verkligen inte hjälpt oss ett skit, när vi stod stilla med bussen norr om Brisbane och berättade att vi var fast pga översvämmningarna så gav de oss en e-mailadress dit vi fick mejla angående refund och mer kunde de inte hjälpa oss, sen slänger de ur sig att vattnet kommer nog vara borta om 12h(!?). Idioter. Det värsta är att den där idiot bruden vet att de är översvämmningar men ändå försöker hon lura på oss ett paket för 12,000kr. När vi ursäktar oss och säger att vi vill tänka på saken så säger hon "alla platsen kommer bli fulla, jag låter er tänka och parta ihop er lite själva en stund, ni kan låna datorn om ni vill". Och efter att ha matat samma mening om och om igen i hennes ansikte så fattade hon att vi inte ville slänga ut 12,000kr vardera. Men 5000kr per skalle blev vi av med. Svaret jag fick från den där e-mailadressen var "du får ta kontakt med ditt reseförsäkringsbolag". Jag har aldrig bokat genom ett resebyrå förut och det här var första och sista gången. Jag blir så arg att jag tänker lägga mig på sandlådenivå och kast så mycket skit jag kan på Wicked Travel.


New in

Hängde inne i Perth city igår, och hade med mig mitt presentkort på Sportsgirl. Gick länge och tog på alla plagg, väskor och smycken. Provade och funderade. Blev den här guldbiten för 89 dollar. En tunn tjocktröja(?) som är lång bak med knappar och kort fram.



Rottnest Island

När jag ändå är igång så kan jag slänga upp bilderna från Rottnest Island, där vi var i förrgår. Precis när vi klivit på båten simmar/hoppar två delfiner förbi, dock så fick jag ingen bild på dem.







Quokkas, någon blandning mellan liten känguru och råtta. Så förbannat söt och orädd.

Man får inte mata dem, men det står inget om man får ge dem vatten eller ej, så det gjorde vi. I en kork.


Avslutade den dagen med att sitta på stranden i solnedgången och åt klubbor och drack öl (inte jag då, eftersom jag måste var rädd om min mage). Sedan gick båten hem vid 21.00.

Pictures from the east coast

Tog väldigt snålt med bilder den sista tiden på östkusten. Man hade ingen lust att dra fram kameran när regnet stod som spön i backen. Här kommer en blandning av det som fastnade på bild i alla fall.


Taget från Sydney Tower

De största fladdermössen jag sett i hela mitt liv!


Mitt älskade Byron Bay!


Sofie och Elina bygger sandslott.

Vårt boende i Surfers Paradise (lilla Miami)



Blue bottle, gör svinont och man är tvungen att hälla sötvatten där man är bränd.

Lilla Miami

Brisbane, här har ni oss sova på gatan, mitt i natten. Det här är sista bilden jag tagit för efter detta var det bara krångel och tårar. Jag hoppas att jag får en bättre upplevelse av östkusten nästa gång.


Tur i oturen?

Sitter och äter vaniljyoughurt med banan och taost med avocado och lax till frukost. I ett soligt och varmt Perth. På tv ser jag hur översvämmningarna sväljer Brisbane, staden jag nyss vara i. Folk dör, blir av med hus och bilar och är utan mat. Jag är så himla glad att jag tog mig därifrån när jag gjorde det.

Tar lite tid innan alla bilder kommer upp, har så många och igår åkte vi ut till Rottnest Island. Världens paradisö, solning och snorkling. När vi var mitt på ön hittade vi en liten Quokkas (liten känguru blandat med råtta typ), SÅ SÖT jag ville ta med den hem! den var helt orädd och vi gav den lite vatten i en kork som den blev mycket glad över.

Idag ska jag hänga inne i Perth city med Sofie, Elina och Björn. Sen är jag medbjuden på födelsedagsfester och evenemang i helgen, ska försöka rensa och få upp lite bilder också.


Bild från igår, Rottnest Island.

Världens bästa!

Jag är hemma i underbara Perth där solen alltid strålar och ligger på 35+. Möttes av världens lyckligaste pojkvän på flygplatsen och fick pussar över hela mig. Jag älskar den här platsen och vill stanna här föralltid. Det torra klimatet, sand och nästan outhärdlig värme. Jag blir lycklig i hela kroppen. Ska fixa lite bilder från östkusten till imorgon. Nu ska jag laga lax till middag!

Otur

Nej jag har inte dött av en haj. Men jag jänner mig nästan död. Sen jag skrev sist har det verkligen ösregna här på östkusten. Vi tog oss upp till Surfers Paradise men kunde inte göra mycket pga av regnet. Bokade buss till Brisbane och var tvungen att sova på busstationen men blev utslängda kl.02.00 då de stängde och vi fick sova på gatan till 03.30 då de öppnade igen. Jag sov inte en sekund kan jag lova. Satte oss på bussen som skulle ta oss till Hervey Bay och Fraser Island men när vi kommer 3h norr om Brisbane stannar vi på en bensinstation och får inte åka längre. Översvämmningarna blir bara värre och alla vägar är avstängda, vi kom ingenstans och men 0 sömn och brist på mat var det inte så konstigt att jag bröt ihop och grinade. Jag har verkligen sett fram emot det här mest av allt!! Bila på Fraser Island och segla i Whitsunday, nu är allt inställt. Dessutom har jag ögoninflammation, snorar och hostar och har någon form av magsår och kan inte äta och kräks om jag gör det. Jag är så less på allt regn och krångel att jag ger upp. Åker nog tillbaka till Perth imorgon så fort jag kan och åker tillbaka till östkusten en annan gång.

Jag vill bara hem till min man och bli ompysslad. Jag klarar mig igenom det mest men nu är det fan synd om mig.


Surfing

Har precis vaknat, före alla andra. Har varit lite kallt inatt eftersom jag legat precis under ACn annars har det gått hur bra som helst i vårat 16 bäddars rum.

Igår låg vi på stranden hela dagen och jag badade flera gånger, för här är vattnet inte svinkallt som i Sydney och Perth. Åt nudlar och drack goon (skitbilligt vin som alla backpackers dricker) till middag och gick ut på två klubbar här i stan. Jag slutar inte bli chockad varje gång jag ser alla dessa snygga människor, surfare är verkligen snyggast i världen! vilken tur för mig som är ihop med en, och idag ska jag ju bli en själv. Ska leta efter lite surf-skolor nu, måste även köpa mig en ny bikini eftersom de slits så fort här.

Woho surfing next! (och blir jag uppäten av en haj så älskar jag er alla)

Framme i Byron

Nu har vi lämnat storstadshetsen i Sydney, och hamnat i en liten (men väldigt känd) "surf-stad". Här glider man runt i flip-flops och surfar, dricker öl på kvällen och lyssnar på livemusik. Sydney var verkligen en STOR stad, men vi gick överallt eller åkte gratisbussen. Hängde på det fullsmockade och välkända stränder som Manly och Bondi. Firade nyår och såg alla raketer så gott vi kunde. Såg Operahuset och åkte buss över Harbour bridge.

Sprang in i en svensk när vi blev avsläppta av bussen här i Byron och han körde oss till ett hostel där han jobbar, bara ett par meter från stranden. Nu sitter vi och väntar på att vi ska få nyckel till rummet, ett rum med 16 bäddar(!!!) så vi får se hur det går och hur mycket sömn vi får. Ska nog stanna här i 2 rllrt 3 nätter sen åker vi vidare till Surfers Paradise!

Idag blir det stranden och sola sola sola!

Bilder från Sydney


Harbour bridge

Operahuset

Bondi beach

Manly beach

Sofie och jag.

Sofie och jag (med likadana linnen från Bali)

Utsikten från vårat hostel

Fulla engelsmän som vi gick med till en kareokebar.

Nyår med svenskarna



Sliten efter nyår, men vi tog oss iväg till Sydney Aquarium och Sydney Wildlife park.





Här bjuder jag på lite bilder från dagarna här i Sydney, har varit så upptagen med att ha kul så jag har inte kunnat blogga. Men imorgon åker vi norrut så då kanske jag får lite tid sen. Nu är det dags att sova här, trött som bara den!

RSS 2.0