A shopaholic in Oslo


Har aldrig velat shoppa så mycket i hela mitt liv som jag ville när jag kom fram till Oslo. Funderade på att svälja mitt bankkort för att inte kunna köpa något. MEN shopaholicen kunde hålla sig i kragen i alla fall. Jag tittade länge, provade, klämde, kände på allt jag ville ha och efter en stund kom jag fram till att sakerna satt fult, de fanns inte i min stl, de såg inte ut som de gjort på internet, jag blev irriterad och jag behövde dem helt enkelt inte. Det bästa med dagen var i alla fall MONKI och WEEKDAY, tror att jag saknat de affären mest nästan. H&M har varit saknat också. Hittade i alla fall en långklänning från weekday på rean för 100:- och en militärgrön höstjacka som jag letat sååååå länge efter (alla har suttit fult på mig) på Monki rean för 300:-. Efter en sväng på ZARA och MANGO och klämt på fina väskor åkte jag hem, med tankarna på sol och värme istället.

untitled

Kände mig som en vilsen kattunge på jobbet idag. Vad skönt det ska bli när jag faktiskt kan något. Just nu är jag mest förvirrad. Smällde i mig en god hotellfrukost som höll magen nöjd hela dagen i alla fall. Imorgon är jag ledig och funderar på att åka in till Oslo. Bara gå runt och kika och ha det gött. Bara det inte regnar. Får se hur det blir.
Nu ska jag fortsätta titta på film!

I wish I was born there...


pic: tumblr

I miss the weather, I miss the sun, I miss the heat, I miss the people, I miss the accent, I miss the festivals, I miss the fashion, I miss the beach, I miss the parties.

Thon Hotel Gardermoen

Första dagen på nya jobbet, visst ser det fint ut?

Adil, the very happy service manager!

Hade en himla bra första dag på hotellet. En miljon saker att komma ihåg, men jag var inte ens nervös. Allt fastnar väl med tiden. Känns som min typ av jobb. Massa olika saker att göra hela tiden. Svara på mejl, telefon, lägga in bokningar, gå igenom listor osv. Ska bli kul när jag faktiskt kan något utan att fråga om varenda sak.
Kastar mig in i en till uppläringsdag imorgon.

new week new beginning


Image source Total älskar den här outfiten! Columbine är sååå grymt snygg.

Jag hade turen att jobba söndagmorgon. Fyllde på varor, småpratade, drack kaffe och åt pepperkakor. Sen blev vi bjudna på våfflor med sylt i personalrummet och så fanns det godis också. Kan ju inte klaga på min dag. Slutade vid 15 när söndags-kaoset började. Här hemma har jag läst igenom min handbok för mitt nya jobb som börjar imorgon. Jag är lite pirrig i magen. Har i alla fall gjort en make over på mig själv och nu ska jag stryka min skjorta.

Sweetest thing


Image source

Ligger och lyssna på några guldkorn i min musiklista. U2. Bra skit det där. Låg i min brors säng och stickade på min halsduk samtidigt som jag hade viasat Nature på i bakrunden. Började känna mig trött och helt plötsligt vaknar jag med huvudet i 90 graders vinkel av att Albin vill ha tillbaka sin säng. Trött tjej. Därför går jag och lägger mig nu, klockan 18.00 en lördagkväll. Snacka om party pooper!

New things;


Det var 'supertorsdag' på sentret. Rea på allt och öppet till 24.00. Fick tag en rea-tröja från Carlings och skjortan från H&M och de perfekta jeansen för en billig penning. Har ett par jeans som jag kladdat grönt nagellack på och ett par som har tappat formen helt efter att jag var lite småtjock förra året. Nu åker de båda ut och jag håller mig till de här nya och mina svarta från Australien. Vet inte riktigt vad som hände med alla mina jeans, hade 5 par förut och nu har jag 2. Har blivit så petig med allt.

Nu har jag betalat hyra och flyttat pengar. Det sprider sig sån lycka i kroppen när man sätter in pengar på sitt res-/sparkonto. Då vet man att någon gång kommer de användas till något roligt här i världen. En bussbiljett mellan två länder, en äventyrsutflykt, en öl eller bucket på stranden, billig mat från ett gatustånd eller en handgjord klänning.

Nu ska ajg titta på en av mina favvisar: The Beach. Och drömma mig bort.

2 jobb

Ni kan härmed kalla mig för receptionist. Idag var jag och skrev på alla papper, fick parkeringskort och all information som jag behöver. Det känns hur bra som helst. Jag åkte på en intervju för en "deltid nattreceptionist" men blev erbjuden "fulltid dagresceptionist". Hur bra!? Tydligen så hade hon fått höra massa bra om mig från mitt nuvarande jobb. Nu har jag i alla fall två jobb. Taxfreen kommer bara bli extrajobb ibland från och med nu.
Att börja som tidigast kl.07.00 kommer göra så mycket, de där två extra timmarna gör skillnad.

Borde egentligen springa till Storsentret innan de stänger och köpa en vit skjorta och ett par enkla svarta skor. Får se om jag orkar, gäspar ju som en tok.


JAAAA!!!

Jag är så jävla stolt över mig själv! Vill bara skrika ut min lycka men ska använda min hyperenergi till att sticka en halsduk. Imorgon blir det jobb på morgonen och möte kl.13.00. Fy fan vad jag är bra. Berättar mer imorgon när allt är ordnat!

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå

Körde igenom dimma, snö, isiga vägar och regn på väg tillbaka till Norge. Inte så konstigt att jag mötte 4 polisbilar med blåljus. Fram kom jag i alla fall. Nu är jag mätt och belåten. Ligger och lyssnar på Veronica Maggios låtar 'Snälla bli min' och 'Satan i gatan' om och om igen. De är så fina och bra. Ska väl gå och tvätta håret så man ser respektabel ut imorgon på jobbintervjun.

Be mine!


Snälla tomten!

Yes please




1. Image source 2. Image source 3. Image source

Stugan


Här är den fina lilla stugan i Lofsdalen som vi hyrt!

Ägnade dagen åt att fika med mamma, handla mat, hämta födelsedagspresent från Australien på posten och hälsa på Therese på sjukhuset. Sjukhus är så läskiga och det känns så konstigt att se en barndomsvän sitta där och få cellgifter inpumpade i kroppen. 20 år och cancer. Det är så fel. Det är inte okej.

A cabin in 'Lofsdalen'


Image source

En stuga i Lofsdalen är bokad för en long weekend i februari! SO EXCITED. Jag tror att herr Australien kommer bli mycket glad. Spanar på flygbiljetter Stockholm-London-Paris-Stockholm också. Ska knipa biljetterna så fort jag får lite lön. Sen får vi hålla alla tummar vi har för att flygtrafiken fungerar i vinter och att det inte blir snökaos.

Nu ska jag slurpra i mig mitt vin. Lägger in bilder på stugan imorgon!

21 år


Så här såg det ut imorse. Jag blev väckt med tårta och bubbelvin på sängen. 21 år. Nu vill jag inte bli äldre! Kan stanna här.

Har hängt runt min mamma sen jag kom hem till Sverige. Ätit tills jag nästan kräkts och klippt av 10cm av mitt hår. Har sån ångest, så här kort hår har jag inte haft sen 2008 och det är inget jag känner att jag vill ha heller. Jag ska börja ta hand om mitt hår bättre så det slipper bli så slitet. Jag hade äntligen fått längden jag ville och så blev jag av med det...

Home sweet home


pic: 5inchandup

Jag är hemma hel och behållen! Det gick bra att köra, men tråkigare väg får man ju leta efter...mellan Malung och Falun ligger det så många små byar och hastigheterna växlar mellan 90-70-50-70-90-70-50-70-90 varannan meter så man kommer ju inganstans!
Hann knappt sätta mig i köket så fick jag ett samtal från Norge (så typiskt!), men det ordnade sig och jag ska på jobbintervju på onsdag nästa vecka. HÅLLER ALLA TUMMAR OCH TÅR att jag får det här jobbet! Skulle passa såååå bra med två jobb.

Nu väntar jag otåligt på att min mamma ska komma hem!

Nu ska jag hem!!!

Jag borde verkligen sova, men jag måste varva ner efter jobbet. Dricker té och äter kokta ägg. Ska upp och köra hem om några timmar.

Första snön kom idag! Så nu har det blivit lit ljusare ute, men kallt som bara den är det. Lovar att ta det lugnt på vägarna hem! Har ju massa kul som väntar hemma. Kramas med mamma, bråka med lillebror, träffa släkt, fylla år, äta massa god mat, äta tårta och klippa mig. Woohoo vad jag längtar!

Wanties!


Jag älskar Urban Outfitters! Sååå snygggga grejeeeeeeer. Jag har aldrig varit så nöjd med kavitén, levaransen osv som jag var när jag beställde från dem. Bäst ♥
Efter att jag surfat runt på deras hemsida blev jag inspiorerad och klippte av en t-shirt till en magtröja, sen klippte jag av ärmana och det blev ett maglinne(?). Helt opassande för den här delen av världen. Jag måste bo där det är sol och värme så är det bara. God natt.

I'll do it from my bed

Idag har jag inte rört mig många meter. Skype date, ätit, börjat virka tofflor (bikinitoppen är färdig!), ringt samtal, letat mönster, läst om surfcamp i Marocko, målat naglarna gröna. Allt det har jag gjort från sängen. Man ska njuta till max när man är ledig! Igår var jag uppe alldeles för länge. Filmkväll med ett gäng från jobbet till kl.03.00...

Imorgon måste jag packa och fixa innan jobbet, eftersom jag jobbar sent så måste jag lägga mig så fort jag kommer hem så jag kan gå upp tidigt och åka hem! Tanka bilen måste jag göra också så jag faktiskt kommer hem. Men nu ska jag dricka upp mitt té här från sängen.


Kaos-söndag

Söndagar är den ultimata 'resa-hem'-dagen. ALLA SKA HEM. Jag har jobbat i kaos hela kvällen. Tur att allt flöt på bra i alla fall, fick stå ut med en och annan full dansk och norrmän på 40+ som visade sina pass och frågade om de såg bättre ut nu eller då(!?). Eh.
De hade after eight tävling på ankomst också. Nu tävlade man i att sälja mest och gick igenom deltävlingar och finaler och JAG VANN! Hell yeah. Denna gången vann jag 120kr presentkort på lunch. Hur bra som helst!


Nu är det dags att slå huvudet i kudden. God natt!

Sales up!

Idag hade vi en liten tävlig bland oss i kassan. Vi fick after eight uppradade bredvid oss och så skulle man försöka sälja så många man kunde. De var väldigt svåra idag, men så fort jag körde på mitt övertrevliga jag så gick det undan och jag kom över det analet man skulle ha för att få en present!

Jag fick en liten väska med produkter från Clarins Paris. Jag blev så glad och paff! (trodde ju att man skulle få godis eller nåt) De normalstora produkterna ligger i snitt på 300-400kr st och ska tydligen var skitbra. Det ska bli så kul att prova dem.

Idag såg jag att vi anställda få "julshoppa" i butikerna på flygplatsen (förutom Taxfreen) sista helgen i november. Vi får 50% på alla Lonely Planet böcker på bokhandeln!! I'm gonna go bananas.

Crochet

Ingen promenad blev det. Jag kom på något roligare. Sprang iväg och köpte billigt garn och började virka på en bikinitopp eller linne. Har inte bestämt mig om jag ska låta det bli en bikini eller om jag ska sy fast svart tyg hängandes under den så det blir ett linne. Hur som helst så hoppas jag att det blir snyggt.


Kommer bli perfekt för varmare länder...

Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year


pics

Känns som att jag lever i jetlag. Jag är inte alls förberedd för vinter. Det var ju 2 år sedan jag fick uppleva det sist. Min kropp är inställd på att det ska bli sommar nu, som i Australien. Jag sitter och tittar på shorts och klänningar 'ååh den där vill jag ha!', men får påminna mig själv att när snön kommer så kommer den stanna i typ 6 månader. Huuääääh. Jag hoppas jag kan rymma till solen snart.

Ledig idag vilket betyder att jag ska ge mig ut på min 1milsrunda.

Vad jag gör...

Jag jobbar extra
Jag jobbar över
Jag går upp omänskligt tidigt
Jag har migrän
Jag äter migräntabletter
Jag sover 15h
Jag gör allt för att undvika att bli sjuk
Jag har sålt en spis
Jag drömmer om varma stränder
Jag är bra

Allt känns lite som att kräkas i munnen och svälja igen. Det går liksom runt även om man inte riktigt vet hur. Batterier? Robott? Solseller? Kärlek? drömmar? Vad vet jag. Nästa torsdag packar jag ihop mig och åker hem till mamma för en långhelg och min födelsedag. Fy satan vad jag längtar!

Mardrömmen

Har precis tittat klart på Uppdrag granskning del 10: Mardrömmen. Bland det jobbigaste jag sett! Satt och grinade i slutet t.o.m. Jag har inte ens egna barn men kunde sätta mig in i deras situation där de bli anklagade för pedofiler/sexualla övergrepp/barnpornografibrott. ETT TELEFONSAMTAL till socialtjänsten och barnen togs ifrån dem. Sen fick de leva i hela mardrömmen i ett år. Utan att ha gjort någonting...
Ni måste se det avsnittet här är det: Mardrömmen

Anywhere else but here


I could be catching a wave,
I could be seeing the world.
I could be riding with the top down, kissing my boy.
I could be anywhere else, anywhere else,
Anywhere else but here.

The sun is coming up, don't wanna get out of bed
Well here we go again, I'm back to where I began.
Oh, you can take my checkbook,
Credit cards and keep 'em.
I'd give 'em up just for a little bit of freedom.
And my escape, I'm planning it in my head.

I could be sippin' a drink,
I could be gettin' a tan.
I could be hanging on the beach,
With my toes in the sand.
I could be anywhere else, anywhere else,
Anywhere else but here.

Fog




Efter en 40min skype date gav jag mig ut på min 10km promenad i dimman. Riktigt skönt var det och nu äter jag resten av min ugnsstekta falukorv som jag gjorde för någon dag sen. MUMS!

Eurotrip

Efter 13h sömn har min kropp 'läkt' från vad som höll på att bli en förkylning. Hade ont i huvudet, kände mig varm och ont i halsen igår. Men nu är det som bortblåst! Sitter och smuttar på mitt kaffe och kikar på kartor över Europa. Japp, jag har fått en idé om att göra en 'Eurotrip' ett par månader under sommaren. Vilken sommar och när det blir av vet jag inte, men som vanligt älskar jag att sitta och läsa, göra research och skriva upp platser att se eller uppleva. Europa har så otroligt mycket att erbjuda! Det känns som att lite av hela världen finns i Europa. Än så länge har jag skrivit upp Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Portugal, Spanien, Schweiz, Italien, Grekland. Det blir som en lång tråd i den ordningen. Hade ju varit skitkul att bila, men känner inte att jag vill köra i alla länder. Tåg, buss, båt och hyra bil på olika ställen är nog bra.

Tänkte tips om en tjej som är helt freaking awesome! Älskar hur hon lever sitt liv och dessutom har hon världens skönaste stil. Amanda Malm heter hon och hon älskar att resa och just nu har hon åkte i väg med pojkvännen till sydeuropa och har det bra. De har ingen bestämd plan utan lever lite spontant. HÄR kommer ni till hennes blogg.

All bilder lånade från http://suzieq.blogg.se/

Pancakes


collage by me.

9h jobb. Jag och Martin ägnade de 3 första timmarna åt att simma i godis. Nästan bokstavligt talat. Haribo godis överallt. Ska sälja en spis (eftersom vi har en extra som står i källaren) till honom. Han har levt på mackor i en vecka och har alla kylvaror ute på balkongen. Haha. Tänk att vi svenskar gör allt för att överleva i Norge. De sista timmarna av jobbet fick jag kämpa med att inte kräkas, då någon hade tappat en flaska rödvin i kassan bakom mig. Luktade helvete.
Nu har jag precis lagat pannkakor till mig själv, med den dyraste mjölken i världshistorien. Eftersom allt är stängt i Norge på söndagar fick jag köpa 1l mjölk för 20 nok på Statoil... goda blev dem i alla fall.

Just chillin'

Just chilling
Precis den här outfiten skulle jag vilja springa runt i. I 35 graders värme med en öl i handen på sunday sesh på Leftbank.

Lyckan i en kopp.


pic tumblr.

Dricker kaffe för att inte somna nu på eftermiddagen. Det var förvånansvärt lugnt på jobbet idag. Nästan lite långtråkigt. Var nära på att sno boardingpasset från en kille som skulle flyga till Perth. Det bästa med flygplatsen är verkligen hur det motiverar en till att kämpa och spara till alla fantastiska resor. Varje nya passagerare som man säger hej till ska till någon cool plats i världen. Pensionärerna som åker på lyxresa till karibien, föräldrar som åker till Usa för att hälsa på sina barn, fotbollsfantaster som åker till England, volontärer som åker till Afrika och alla backpackers med en enkelbiljett till Asien eller Sydamerika. Helt fantastiskt.

Wake me up


collage by me

Har morgonpass hela helgen. Fuckat up min sömn har jag lyckats med också. Det är det värsta med tidiga pass. man går upp 3.45 och blir dödstrött sen vid 16-17 tiden. Jag gör allt för att hålla mig vaken, men jag somnar vid köksbordet, jag somnar sittandes, jag somnar överallt. Sen vaknar jag upp 2-3h senare med datorn i vänteläge bredvid mig och minns inte alls att jag har somnat. Så trött är jag. Sen har jag svårt att somna på kvällen när jag borde sova. Fast idag är jag fortfarnade trött så jag hoppas på att soman i tid.

God natt!

Dra täcket över huvudet

Jag har haft världens dåligaste dag. Klockan 03.45 ringde klockan och jag vaknade trött och grinig. Jag kan inte sätta fingret på varför jag känner mig så nere idag. Allt har bara varit bläääääää. Vill hem till mamma och kramas. Tur att det gick bra på jobbet förutom att hela kortbetalningssystemet la av på flygplatsen i 1,5h. Det var lite jobbigt. Nu ska jag ha skype date och sen ligga i sängen och titta på serier.

Motivation


Lords Of Dogtown


Tittade på den här filmen igår innan jag somnade, how good is it!? Verkligen min typ av film. Jag gillar filmer som har några år på nacken. Precis som filmen The Beach som jag älskar.
Nu dricker jag kaffe och ska gå upp på 'vinmonopolet' och se om jag hittar något för kvällens Beercall. Vädret är skitdåligt och inte alls inbjudande att gå ut ikväll.

RSS 2.0