#1

Komsiii. Min pojkvän fick sin förra bil såld pang bara sådär. Och så kommer hem hem med glass(!?), tänk om han kunde komma hem med något av det här istället. Hehehe.
#1



UGGs 5225


Ska jag eller? Jag var och provade exakt dessa uggs idag (det är så bra att de tillverkas här i Australien för då är de så billiga i jämförelse med Sverige) Jag skrattade när jag såg de här först, tyckte de var skitfula men sen prövade jag den "vanliga" Uggen på en fot och den här på den andra så var de här mycket snyggare än de "vaniga". Dessutom är det bättre sula på de här och de satt bättre på min fot.
Nu överväger jag att ge bort kläder för att få plats att ta med dessa hem. Gick förbi "Pack and send" idag och för 1 kubikmeter kostar det $290 att skicka det till Sverige. Det har jag inte råd med.
To be continued...

the weekend



Jag har sovit 16h inatt. Det känns inte helt normalt? I fredags var jag på det där eventet och smällde i mig massa mat och efterrätt. Dansade loss till bra musik och även 50+arna dansade. På löradg mådde jag jättekonstigt och det varade hela långa dagen. Tyvärr så förlorade G's lag i kvartsfinalen! Och denna vecka var det en av dem bröt käken på två ställen (förra veckan bröt en nyckelbenet). Det är lite scary att titta på. Sedan somnade jag på soffan hemma hos G's mamma. Har inte sovit så bra på länge! Det var så varmt och skönt (vi har bar ett litet element i vardagsrummet i lägenheten så det blir aldrig varmt om man inte sitter precis bredvid). Jag sov i alla fall där i 4h, skulle egentligen ha åkt tillbaka till fotbollsklubben. Sen blev det hemfärd och jag har sovit 12h till.

Tyvärr så drömmer jag alltid massa konstigt när jag sover här hemma och inatt drömde jag att jag var i Afrika med mina mamma, storebror och lillebror. Vi satt på en restaurang och plötsligt kom det en tsunami och vi försökte hålla i varandra men jag tappa taget om mamma som också höll i storebror och när jag vakande upp låg jag på stranden med lillebror bredvid mig och allt var förstört och helt kaotiskt. Det var en jättejobbig dröm. Vi tog oss till ett center där man kunde registrera sig, sen vaknade jag! Jag ville ju inte vakna innan jag hittat andra halvan av min familj.
Saknar dem så mycket, men nu är det inte långt kvar!

eat a cupcake!


JAG ÄR SÅ SUGEN! Måste gå och köpa ägg och mer socker så kan jag ägna hela söndagen till bakning. Jag vill göra blåbärsmuffins med vitchoklad frosting och chokladmuffins med rosa frosting. Mums. Jag har aldrig bakat cupcakes förut så jag hoppas att jag inte misslyckas totalt.

Ikväll ska jag på ett event på det 4-stjärniga hotellet som ligger nedanför mig. Gratis mat och dricka, en vän ska vara dj så lite dans ska vi nog få till också. Måste bara bestämma mig vad jag ska ha på mig. Imorgon blir det fotboll hela dagen eftersom de spelar en av deras finalmatcher.

Cosmic

I want YOU!


Water marble

Okej så jag fyllde hela köksbordet med mina nagelsaker för att kunna göra tekniken "water marble", det är så coolt! Men såklart funkar det inte om man har billiga nagellack...så det funkade inte för mig. Åh. Jag får prova det en annan gång.

Update: JAG LYCKADES! Allt går om man vill!!!

Här är en video som visar tekniken som jag menar:

Torsdag


Collage: by me. Ph: tumblr

Det blev inte så fint väder som de sa på nyheterna igår, hade ju hoppats på att få sola lite. Sen ringde Ida och ställdein våran date, stackarn har blivit sjuk igen. Så nu sitter jag och dricker mitt kaffe och önskar att jag hade råd med bananer. Det ska jag äta mycket av när jag kommer hem till Sverige. Här är dem nämligen hutlöst dyra nu, efter att översvämmningarna och Yasi härjade i queensland och förstörde alla odlingar. Haha ja där fick ni lite fakta om det också. Nu ska jag i alla fall prova en supercool teknik att måla naglarna, jag lägger upp en länk till det senare.

New things;

Inatt sov jag otroligt dåligt, har varit trött HELA DAGEN. Tog mig in till city i alla fall, hittade inte det jag desperat ville ha och surade en stund innan jag hittade lite andra roligheter. Skorna är så jäkla grymma! och ormskinnsmönster är ju inne i höst. En skinnjacka som var på rea, en vit stickad tröja och ett par mörkröda/lila short (blixten gjorde dem väldigt röda men de är de inte) blev mina också.

Kan passa på att presentera min koala Sven (högst upp) som sover bredvid mig varje natt.

Söndagtur

Inte för att det är söndag idag, nej tisdag är det och jag har jobbat men här kommer några bilder från söndagen. Vi åkte till Point Walter och gick ut på sanddynerna som nästan sträcker sig tvärs över Swan river.

Inte den rakaste bild jag tagit, jag skyller på att det blåste. I alla fall så fick jag ju med huset längst fram, hur stort är det inte!? Gud vad jobbigt att städa...(inte för att jag tror att de städar själva, de har säkert städerskor)

Jag anstränger mig för att se glad ut i blåsten och det kalla vattnet.

Taget från udden ute i vattnet in mot land.

Nu måste jag städa, känner mig inte helt bekväm med stökigheten. Förresten så kommer Geoff till Sverige den 17 Jan-12 Feb, då ska han få se snö för första gången och så ska jag jaga runt honom på skidor (stackarn kommer inte kunna gå).

Let's do it Australian style

Australian summer
Satte ihop två typiska outfit som syns här i Australien hela tiden. Jag älskar den här stilen. Folk har verkligen stil och bra smak på kläder här nere i jämförelse med Sverige. Nog för att årstiderna är helt omvända och modet är annorlunda, men man ger lite 'extra tid' varesig man går hemma eller ska ut på stan. Jag blir superinspirerad av att vara ute bland folk här.

Jag vill kunna gå klädd såhär hela året!

Longboard


Collage: by me. Photos: tumblr

Ja longboarden jag vill beställa är på REA! Vilken tur att jag varit tveksam (eftersom jag inte kommer hinna åka på den så mycket innan snön kommer), men nu tror jag att jag ska göra en beställning. Fast ska göra den imorgon, vill ju inte göra något när jag är i tröttmössan.

Your wildest dreams


Collage by: me, Photos: tumblr.

Vädret är är helt underbart, jag vill ha sommar nu nu nu! Har suttit och letat lite olika utbildningar, men jag vill inte gå i skolan förens hösten nästa år kanske. Det jag vet är att jag vill utbilda mig så jag kan jobba med något kreativt. Nu ska jag ut och njuta av vädret!

Time goes by

Har varit inne i city med Ida och kikat i affärer, minns inte senast jag var in där på dagtid. Surprise surprise, jag kom hem tomhänt! Det händer ju inte väldigt ofta. Kaffeälskare som vi är hittade vi ett litet café kallat 'tiger, tiger' i en liten gränd, som bjöd på gott kaffe. Igår jobbade jag sen var jag iväg på middag, det bjöds ju självklart på mexikanskt. Haha.

Gissa vad jag gör om 1 månad? Jajuste, jag ligger på Kuta beach! LYCKA!

World's Strictest Parents

Det är en program här i Australien som heter 'World's Strictest Parents' som handlar om snorungar från det här landet som är mellan 14-17år som knarkar, dricker alkohol, tatuerar och piercar sig överallt. De slåss och bråkar med sina föräldrar. I varje program skickas de till olika länder till en familj med riktigt strikta föräldrar. Såg precis ett klipp om avnisttet imorgon med en idiotisk skitunge som skickas till SVERIGE! Japp, till den kalla vintern i Sverige skickas hon. Rätt åt henne, hoppas hon får skotta massa snö. Mohaha. Får inte glömma att kolla på det imorgon!

Ett paket från Storbritannien


Här ser ni en liten smygtitt på min beställning från Urban Outfitters. Det får bli en välkommen-hem-till-Sverige-present till mig själv. Paketet skickas från Storbritannien och leveras till dörren hemma hos mamma!

I just came to say hello!

Helgen har varit full av festiligheter och filmkvällar. Bliderna säger det mest om våran galna lördag.





Vi hängde i solen hemma hos Val. Dansade på balkongen (och jag göra någon ful min på bild nr2), blev solbrända och Val bjöd på lunch. Jag upptäckte även att man ser havet från hennes enormt fina hus. Vi fick även besök av två papegojor.





HAHA sista bilden är så rolig! Vi åkte till världens finaste lägenhet mitt inne i city där 3 av Val och Idas vänner bodde. De skulle iväg på någon fest och lånade ut lägenheten till oss. Vi hade hur kul som helst och dansade massor. Sen hittade Ida dessa dräkter i en av killarnas garderober och halva min kamera är full av kort på oss i dessa dräkter.

Late night inspo




The end

The end

Har blivit tokkär i mörkrött/vinrött. Ska definitivt skaffa mig lite allt möjligt i den färgen i höst.

Breakfast date and IKEA

Började dagen med något jag längtat efter i flera dagar. Geoff hade en kupong till cafét som ligger nedanför oss och eftersom vi båda var lediga idag så hade vi bestämt att äta frukost där. Jag beställde en latte och creps med lax, avocado och getost! Hur gott som helst. Vi fick syn på en bokhylla som vi kände igen från IKEA och bestämde oss för att åka och köpa en likadan.

Jag har aldrig varit så snabb på IKEA förut. Tog genvägen till 'lagret' där man plockar på sig alla möbler, tog det vi skulle ha och jag plockade på mig 4 glas för 95cents styck (eftersom jag lyckades tappa de vi hade hemma i golvet i helgen). Sen lyckades jag spendera $35 inne i matäffern på IKEA.






Premiär använde de nya glasen med kaffe.

Stoppljus

Lyssna inte på australiensare. De säger att man inte behöver solskydd på vintern och de har bara skrattar åt mig varje gång jag under denna vinter sagt att jag blir solbränd. Idag var det strålande sol men det blåste riktigt kallt. Jag satt fint placerad i min campingstol och tittade på fotbollen några timmar. JAG ÄR BRÄND. Knallröd, det stramar i ansiktet och man ser att jag haft solglasögon på mig. Nej nu är det jag som börjar med solskydd igen, dessutom går vi ju faktiskt mot varmare tider. Jag hoppas hinna ligga på stranden liiiiiite innan jag lämnar landet.

Såg förresten de sjukaste husen jag sett i hela mitt liv idag. Har aldrig varit i de områdena förut men nu hade G's fotbollslag match där. Hus efter hus slog varandra i storlek och design. Många miljonerdollar där. Jag satt bara med öppen mun när vi åkte förbi och helst plötsligt hade vi en svart porsche på ena sidan av oss och och en röd ferrari på andra sidan. Rikemanskvarter. Jag måste be G att köra dit mig igen så jag kan ta med kameran och ta kort på lite hus.

Nu ska jag och mitt brända ansikte sova!

Nastygal

ÅH VAD LESS JAG BLIR!! Hittade en annan perfekt jacka och en snygg klänning som jag tänkte beställa från USA. Fyllde i beställningen, valde en lite snabbare leverans för lite mer kostnad. Sen kom jag på att jag kommer behöva betala tull, går in på tullverket.se och ser att jag måste betala 1000:- för att få hem två saker! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Så jag fick helt enkelt avbryta beställningen.

MEN JAG VILL SÅ GÄRNA HA DE HÄR SAKERNA! Orättvist.


Dagens kaffe-bild!


Hittade ett passande glas, så jag gjorde mig en latte på det vis en tjej på jobbet har lärt mig. Den blev lite messed up på toppen men det gör inget. God blev den i alla fall! Jag hoppas inte att jag ger er för höga förväntningar på mina kaffe-skills, haha. Jag kan inte göra några spännande möster eller så. Kanske får placera mig i köket hemma hos familjen Abrahamsson i Länna och träna när jag kommer hem!

Annars då. Jo jag hittade en höstjacka på en hemsida igår som var på rea, men väntade till idag för att beställa MEN DÅ ÄR STORLEK SMALL SLUTSÅLT bara för det! Sur blev jag. Så nu tänker jag köpa en longboard och en rosa hjälm istället! Så jag kan glida runt med min lillebror ett par gånger innan snön kommer.

Strålande SOL!

Satt på ett café vid Swan river med Ida och drack kaffe och delade på en chicken foccacia. I nästan 6h njöt vi av solen. Hoppas verkligen att jag får lite färg i ansiktet. Är så avis att hon åker down south imorgon och ska på valsafari, jag hade följt med om jag hade fått plats i bilen. ÅH.




Coffee time


Den här godingen har jag precis gjort till mig själv! För mycket skummad mjölk för att vara en flat white, men det är så jag gillar det. Jag skulle kunna kalla det en-dubbel-shot-latte-i-en-cup. Kommer aldrig kunna leva utan en riktig espressomaskin nu. Det är liksom min goda stund på dagen när jag dricker kaffe. Får nästan lite panikkänslor när jag tänker på att komma hem till Sverige/Norge där alla använder vanlig kaffebryggare och så får man lite mjölk till. Det är inte många ställen man kan gå in på och få en ordentlig kaffe (om man inte lever i de större städerna).

Väldigt vilket kaffe-babbel det blev. Nu ska jag ge mig ut i solen! Det är inte ett moln på himlen så ska parkera rumpan på en bänk och sätta ansiktet upp mot himlen, blir nog en promenix på det också.

Lookbook

Åh hittade den här tjejen från Los Angeles på Lookbook. Sån inspiration! Jag vill ha hennes garderob.


Summer

Summer



SEAFOLLY

Tog mig iväg till Claremont quarters och hamnade i någon salgs dröm. Jag var helt plötsligt omringad av Christian Louboutin, Marc Jacobs, Michael kors, Céline och Chloé bland annat. Lyfta på skor med röd sula, pilla på gulddetaljer och lukta på väskor i läder. Titta på prislappen och försöka se oberörd ut, för att sedan gå vidare. Fast ingenting är omöjligt, vill man ha nåt kan man alltid spara till det.

Nu var jag ju inte där för att köpa ett par skor för $1000 eller en väska för $2000 utan jag var på jakt efter en bikini. Var in på både Tigerlily och Seafolly och på den sist nämnda blev det ett köp. Otroligt hjälpsam personal och massa snygga bikinis. Jag satte ihop min egna med en vit underdel och en blå överdel. Bikinin är av jättebra material och underdelen är lite smalare över rumpan än vanligt, så man får mer solbränna.



Kommer bli så snyggt när jag är solbränd på Bali!

The amazing race Australia

NEEEEJ! SAM OCH RENEA VANN INTE! Det var sååå nära, skit också. Jag har följt The amazing race från början till slut, inte missat ett avsnitt, det har varit höjdpunkten på början av veckan, varje måndag. Igår var finalen. De flög från Sri Lanka till Singapore och gjorde några utmaningar där för att sedan flyga hit till Perth där de gjorde sina sista utmaningar. Även om tjejerna är från Perth så kom de två och surfarkillarna från queensland vann....


Nu ska jag åka till Claremont för jag har inte kollat in det nya shoppingcentret som ligger där. Är tydligen 'rikemans' äffarer, fast det ska finnas affärer för såna som mig också, haha.

Jobbelijobb

Jobbade "morgon", vilket betyder ett par timmar på morgonen med förberedelser inför dagen. Väldigt slappt och skönt, var lite jobbigt när klockan ringde 06.00 dock. Sen har jag bara latat mig hela dagen och tänkte äta korv med bröd så gjorde två stycken. Efter 1,5 korv biter jag i något hårt vilket visar sig vara en BENBIT!!!! Spottar ut allt jag har i munnen och nu försöker jag att inte kräkas, jag är verkligen överkänslig när det gäller kött. Åååh det borde inte vara möjligt att få en benbit i korv!? Kommer aldrig äta korv med bröd i Australien igen, ever.

RSS 2.0