Fick jobbet!

Har precis hällt i mig en flaska isté. Är himla nöjd med mig själv. Jag fick jobbet!
Det var två riktiga härliga personer som höll i intervjun. Vi pratade om resor och de förklarade hur caféet fungerar, ska bli kul tycker jag. Dock så får jag vänta tills i slutet av nästa månad eftersom de fortfarande håller på att bygga stället. Får skaffa mig lite strö-jobb under tiden. Vad jag längtar att få jobba igen! Wiiiiiie.

Var extra kul att jag och Ida tog samma buss utan att veta om det. Gick lite i affärerna och Ida köpte äntligen de magiskt snygga skorna! Själv hade jag $5 kvar på mitt presentkort så jag köpte några armband som var på rea.


Minnen

Har suttit och läst igenom alla gamla blogginlägg från när jag bodde i Norge. Hade det himla bra där (även om jag hade hemlängtan) och shoppade som en galning! Saknar alla mina fina knappt använda kläder,skor och väskor. Jag hade/har fina vänner där som jag hittade på galenskap med. Man ska verkligen ta vara på tiden och njuta av allt man gör. För det det kommer vara många stunder som man i efterhand kommer sakna men som man inte uppskattade då. Det är extra kul att läsa om hur jag hela tiden drömde om Australien, och nu är jag här. Jag är så grym.

Okej nu ska jag försöka sova, för nu har G äntligen....nej skoja bara nu började han igen. Han hostar som en galning. Jag hatar hosta, så han får hålla sig på minst 1m avstånd.

Wang


Bild: fashiontoast

Tappade andan när jag såg den här clutchen. SÅ PERFEKT. SÅ SNYGG. SÅ ALEXANDER WANG. Denna måste jag spara till. Jag ska ha den. Tänkte bara säga det.

Nu ska jag dricka upp mitt té sen duscha.

GODIS

JAG VILL HA KARAMELLKUNGEN GODIS OCH CHOKLA NU.
Jag är så sugen att jag smäller av. Tänker nog be mamma skicka till mig, det här går inte. Alla är varmt välkommna att sända godis till mig!
Ge mig nu nu nu.
Finns knappt godis i det här landet. Får baka något med choklad tror jag.


Love the sun

Har ägnat hela dagen i solen hos bästaste Ida. Druckit iskaffe och njutit av +31 grader.

Ny färgglad väska och möntrat skärp, som jag köpte igår.

Gullepluppen!


Idiiiiiiisen.




Hörde att det snöade där hemma? HE HE HE HE


Sooner than it seems life turns around

JAAAAAAA! Äntligen lite tur på min sida! Jag är så jävla grisglad!
Började med att jag promenerad hela vägen till South Freo för att dela ut mitt CV på olika caféer. Fick dock till svar på nästan alla ställen: "vi har precis anställt folk..." Blev så jäkla less att jag fick samma svar överallt. Men jag hade min lilla lista som jag skulle följa så deppa ihop kunde jag inte. Tog bussen för att använda det sista jag hade på mitt presentkort på Sportsgirl (visar det jag köpte senare).

Har städat badrum, kök och sovrum och slog mig ner i soffan efter alltihop för att måla naglarna. ringer telefonen helt plötslig! det ringer nästan aldrig till min mobil, dessutom var det ett nummer jag inte hade. Killen presenterar sig glatt och frågar om det är jag som är Sara och om jag sökt jobbet till ett café som ska öppna i Garden City nästa månad. HUR PAFF BLEV JAG INTE!? Det är ett jobb jag sök över internet t.o.m trodde aldrig att någon av dem skulle ringa. Nu har jag intervjuv på torsdag den 31/3 kl.14.00! And I'm gonna sweep them off their feet.

Blick


ÅÅÅH jag dör, hela outfiten är perfekt. Jag vill verkligen ha skorna sååååå hääääääär myyyyyyyyycket, men det finns bara att köpa hemma i Sverige! Många vet nog redan vem den här tjejen är men här är en länk till henne i alla fall: http://nyheter24.se/modette/angelicablick

Söndag

Blev någon timme svettigt badminton igår, kändes gött. Försöker göra någon sorts träning varje dag. Det är himla bra att man har en pojkvän som är officier (tror jag det heter) innom sport, vilket ger en fri tillträde till badhus, gym och sporthaller. Synd bara att han vill äta så sjukt nyttigt hela tiden, jag får inte ens köpa fiskpinnar! Haha.
På kvällen tog tröttheten över och jag somnade 1h i soffan. Jag somnade med kuddar både under och över mig, jag låg med rygg och huvud på sittkuddarna och hade ben och fötter på armstödet. Måste ha sett himla kul ut.

Idag har jag massa att fixa, har skrivit en liten lista och allt ska göras idag.

Throw some glitter make it rain


Jag kom hem kl.05.00 imorse, det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt men jag hade så himla kul med mina tjejer!
Det börja med att de kom hem till mig, jag satt osminkad i short och linne och skulle bara dricka vin här hemma med dem. Men jag bytte om, sminkade mig och så tog vi bussen till Freo vid 23. Vi dansade i 3h!!! Förstår ni hur ONT jag har i mina stackars fötter!? Dessutom har jag ett lila blåmärke på sidan av vänsterfoten. Hade i alla fall skitkul!
Somnade som en stock och vaknade strax efter 09.00 och var pigg. 4h sömn och jag var pigg, jättekonstigt. Satt i soffa och drack iskaffe med G sedan hade vi en långt frukost/brunch.

Ska och spela badminton med G i eftermiddag, det är bra träning och jättekul tycker jag.


Älskade förort

Igår tog jag en 4h promenad, gick hela vägen från East Fremantle ut till South Fremantle. Jag måste ha gått nära 1,5mil, stannade i några affärer på vägen och gick lugnt och lyssnade på musik. Jag älskar South Freo. Där vill jag bo om jag blir kvar i Australien. Det är ett lugnt område nära till South beach. Det ligger massa mysiga caféer efter South tce, husen är en himla mix av mexikanskt/industriellt-modernt/hippie. Ett gammalt hus med färglada tegelstensmurar möter nybyggda lägenheter i betong och järn.



Här är ett exempel på husen. Ett gammalt hus till vänster och helt nybyggda lägenheter till höger.


Jag vill bo i ett town house. Det är som en lägenhet fast tvåvåningar, ett mindre hus kan man säga. Jag gillar den som har blå balkong.



Hur skönt hade det inte varit att sitta i den där fotöljen i solen!

S-S-S-Saturday

Efter en låååååååååång sovmorgon så har jag vaknat utan huvudvärk. Jag kan känna att den finns där inne, men jag hoppas att den håller sig borta!

Solen skiner som vanligt och jag ska ge mig ut på en promenix.
Blev övergiven redan före kl.09.00 imorse då min man skulle iväg på en av hans vänners bucks party (svensexa).
De skulle ut med en båt, gratis alkohol och troligtvis tjejer som dansar i väldigt lite kläder. Haha. Får hoppas att det har kul och ingen olycka inträffar.
Alkohol, +35 grader varmt och ute till havs är kanske inte den bästa kombinationen.

Nu ska jag ut i solen i alla fall!

Migrän

Den +28 gradiga "hösten" gick till +35 sommar igen. Synd att jag vaknade med huvudvärk. 7 timmar senare har jag dragit ner alla persiener och ligger helt orörlig i soffan. Migrän för hela 2011 har jag. Blicken är helt brusig och jag kan inte röra mig utan att jag vill kräkas. DET GÖR SÅ OOOOOOOOOOOOOOOONT.


Bakat åt hela Australien


Har bakat havreflarn till hela Australien känns det som, många blev det men gott är det också. Annars så har jag varit på ett fitness center och badat med G's brorson. Vilket litet 2-årigt charmtroll han är, världens gullunge även om jag kan ha lite problem med vad han säger (haha). Önskar att han hade det bättre dock, vissa borde vara förbjudna att skaffa barn.

Jag har även tvättat och strukit skjortor till mannen i huset, men det var sista gången. Mans skjortor är ju omöjliga, blir alltid något veck någonstans, dessutom är jag livrädd att bränna mig.
Sen blir jag T O K I G på:
1. Ihopknölade strumpor i tvättkorgen! (det finns väl ingen som vill pilla med andras strumpor?)
2. Blöta tränings-/fotbollskläder i tvättkorgen! (oh my god!! det luktar ju äckel överallt och ens egna kläder suger upp det också. Häng upp och låt torka först!)
3. Fäll ner sittring och lock på toan! (den enklaste och normalaste saken att göra, fast tydligen inte om man är man)
4. Om man har handdukshängare på väggen, tryck inte ihop alla hängare då alla handdukar suger upp vattnet från den blöta! (det är inte roligt någonstans att ha en pissblöt handduk på morgonen när du vill tvätta ansiktet).

Läs och lär. Eller det verkar ju inte funka heller. Någon som har några tips?

5 månader

Såklart kunde jag inte sova inatt. Jag var helt upp i varv om att resa, och va tvungen att lugna mig lite genom att planera en hel resa genom asien. Jag har skrivit upp alla platser jag vill till (32st) och jag har räknat ut att jag behöver 5 månader på mig.

Jag tänker börjar i norra Malaysia, ta båten till öarna i södra Thailand och jobba mig upp längst västkusten och över till östkusten. Upp vidare till Bangkok och därifrån flyger jag till Laos huvudstad Vientiane. I Laos åker jag upp norrut längst en flod och gör den välkända tubingen och turistar bland tempel. Sen köper jag ett nattbusspass och åker ner till södra Laos, njuter av teplantage och andra odlingar. Åker till paradisöarna 4000 Island.
sedan är det dags för Kambodja, åker buss från Laos till Siem Reap, sedan vidare till huvudstaden Phnom Penh och ut till kusten. Efter det är det dags för Vietnam, dit tar jag mig med buss också. Tar mig från Saigon och åker längst hela kusten (med flera stop på vägen) upp till Ha Noi. Från Han Noi flyger jag till Hong Kong där jag avslutar resan!

Nu har jag inte skrivit ner resan i detalj för er, men visst låter det bra? Jag har räknat ut att jag kan behöva 2,5 veckor i norra Malaysia, 6 veckor i Thailand, 3 veckor i Laos, 3 veckor i Kambodja och 4 veckor i Vietnam och några dagar i Hong Kong.

Den här resan får bli av 2012 tror jag!

Res-sjukdom?

Det är en sjukdom som går i vår familj tror jag. Nu rycker det i kroppen för andra gången idag. Tidigare idag så drömde jag om snö och alperna. Nu skulle jag kunna döda för att åka till Vietnam, Laos, Kambodja och lite mera Thailand.
Det jobbiga är att jag vill göra ALLT på en gång, det ska ske NU. Det finns inget som heter 'vänta' i mitt huvud, det finns alldeles för mycket roligt att göra och se här i världen. Resa är LIVET.

Innan jag dör ska jag ha varit runt hela jorden, på alla platser jag vill uppleva. Jag har ju börjat med en bra grund i alla fall!

Greeeeeeeeeeeeeeen




Lekte lite med det lilla sminket jag har och har lyckats samla på mig sen jag lämnade Sverige. Fick ingen bra bild på det, men det blev riktigt bra. Synd att jag ska duscha av det nu.

Irriterande

MEN NEJ. ÅÅÅÅÅÅÅH.
Helt otroligt hur arg man kan bli på sig själv...
Skulle köpa en stor flaska balsam, tittar på den, och tar en från hyllan över, 'det är ju samma sak' tänker jag.
Kommer hem och tänker 'haha kul om jag har köpt fel och köpt shampoo istället..' OCH SÅ HAR JAG GJORT DET!? Shampoo som jag verkligen INTE behöver.
Asså jag orkar inte....jag har två flaskor shampoo och minimalt med balsam nu istället...

buuuhuu

Ice-coffee

Lyckan på morgonen är: ISKAFFE.
Det är så gott att jag blir lycklig i hela kroppen av att tänka på det. Jag har verkligen börjat älska kaffe här nere.
Med en hemmagjord iskaffe så är jag redo för dagen. Igår när jag var ute och gick såg jag att det går en buss i närheten av där jag bor och hela vägen till mitt favorit shoppingcenter! Så idag tänkte jag ta den bussen för att söka jobba där, skulle vara himla perfekt.

Här kommer lite bilder från Sofies kamera, alltså bilder från östkusten som jag inte visat.


Surfers paradise. Elina, Sofie och jag.

Mitt ute i ingenstans. Jag och Björn. Här hade jag precis gråtit som ett litet barn, vi var tvugna att vända tillbaka till Brisbane pga översvämmningarna...

Surfers paradise. Jag och Sofie på vårat hostelrum. Vi delade med två jättetrevliga personer, en tjej från USA och en kille från Brasilien.

Surfers paradise. Vi hade partypass en kväll, fri enré till 3 nattklubbar och en gratisdrink på varje ställe. Det var en riktigt rolig kväll!

Surfers paradise. Elina, Björn och jag.

Sydney. Cool bild på mig, Elina och Björn.

Sydney. Sönderbränd Sara. Kanske inte syns så bra på bilden men jag har aldrig varit så bränd i hela mitt liv som jag var där.

Perth. Sofie och jag, vi blev lite hem-kära och började rita svenska flaggan på varandra.


Rottnest Island. Jag, Elina och Björn. Ute på den fina paradisön som ligger här!


Mondaaaay

hoho, I'm alive.
Gick en långpromenad på 1mil idag, hela vägen till där en del av G's jobb ligger, och hela vägen tillbaka.
Det gör jag nog inte om igen, inte i den här värmen i alla fall. Höll på att svettas bort.
Den här stan är så himla stor, även om jag gått 1mil så på en karta ser det ut som att jag traskat runt kvarteret.

Imorgon blir det nog stan en sväng.
Förresten, fixade naglarna på mig själv igår blev himla fint!


Nu är det sovdags här i down under!

Be my, be my little baby


Har tittat på den här underbara filmen. Det var bara mamma, en stor skål med popcorn och svensk apelsinsaft som saknades. Åh vad jag saknar världens bästa mamma.

Ska ägna resten av kvällen åt att titta på film!

Respekten försvann för längesen

Det här kan bli ett långt inlägg. Bestämde mig förut att inte skriva om det, med riskt för att få massa kritik från er där hemma i Sverige. Men eftersom ni inte vet någonting om 'hur det fungerar' här ner (om ni inte bott här tidigare) så tänker jag skriva av mig i alla fall.

Det handlar om aboriginerna. Folket vars historia jag fascinerades av och som jag hade respekt för. Därför blev jag så chockad när jag först kom till Australien, jag kunde inte förstå hur australiensarna kunde vara så rasistiska mot dem. De kallar dem för 'smutsigt folk' och 'äckliga'. 'Men aboriginerna var ju här först? det var ju ni som klampade in och tog deras land. Hur kan ni vara så elaka mot dem?' tänkte jag då. 'Du lär märka varför vi inte omgås med dem' fick jag som svar.

Och nog har jag lärt mig. Jag har haft två enligt mig fruktansvärda incidenter med dem. Men det började sakta med att jag såg deras gäng lite överallt i stan, de sitter i parker och dricker sprit mitt på dagen och är högljudda. Oftast har den knappt några tänder och de få som är kvar står åt alla håll. Alla som jag gått förbi har luktat sprit eller svett eller både och, jag tycker det kan vara väldigt stötande för oss andra vilket gör att man håller sig undan.

En dag satt det ett gäng 14-åringa aboriginer utanför en galleria där jag skulle gå in och en av den ropade helt obekymrat:'har du $2 på dig eller?'. Jag tänker:'Ja, men nej varför skulle jag ge det till dig?'. Jag svara:'Nej' och går vidare. Flera gånger efter det kunde det kommit fram aboriginer i alla åldrar och frågat efter pengar.

En lördagkväll skulle jag åka in till Freo för att möta min pojkvän på en klubb där hans vänner hade spelning. Jag klev ur taxin mitt i smeten där nattklubbar och restauranger ligger, tar upp telefonen och ringer till G. Under tiden så hör jag någon ropar och vinkar på andra sidan vägen, 3 aboriginer. G svarar och jag frågar på vilket gata klubben ligger. En av den manliga aboriginerna har nu gått över vägen, han håller fram handen, försöker prata med mig, jag håller telefonen mot ena örat och handen över det andra för att höra var G säger, blir irriterad över att den här mannen inte fattar att jag inte vill ha med han att göra. Jag börjar gå, ihopp om att gå ifrån honom, då går han efter och börjar skrika 'JÄVLA FITTA! DIN HORA! VEM FAN TROR DU ATT DU ÄR! HOOOORA HÖR DU DET!'. Jag blir så himla chockad och arg men fortsätter gå, då han slutat följa efter mig. Jag hittar klubben och G. Samtidigt som jag var så arg så började jag bli rädd för aboriginer.

Den andra incidenten hände för någon vecka sedan. Jag hade varit inne i stan med Jonna och haft en jättebra dag. Jag tog tåget ut till Freo för att ta bussen därifrån. Klockan var runt 16 och det var fullt med folk överallt. Jag lyssnade på musik och när jag kommer till Target så får jag syn på en aborigin som står och tigger pengar, jag suckar och tänker:'oh nej!'. Han sträcker fram handen och försöker säga något, men eftersom jag lyssnar på musik så hör jag inte vad han säger. Helt plötsligt, helt oberedd får jag en hård smäll i axel framifrån. Han slår mig så hårt att jag nästan ramlar bakåt. Jag blir så chockad att allt bara snurrar i huvudet. Jag drar ur hörlurarna och känner hur jag börjar skaka av både ilska och rädsla. Jag stirrar honom i ögonen och går därifrån. Där försvann ALL respekt jag hade för dem. Jag vill bara gå tillbaka och skrika alla fula ord jag kan och slå honom allt jag kan. Hur i helvete kunde han röra mig!? Vem fan tror han att han är!? Vad är det för fel på dem!? Åt helvet med dem allihop! Tårarna bara sprutade medans jag försökte att lugna ner mig själv, jag var så arg.

På tv går det dokumentärer om hur orättvist behandlade DE blir, att vi inte har respekt för DEM och bla bla bla. Ja, men det är ju inte så jävla konstigt när de själva inte kan bete sig och leva i ett samhälle!? Det kommer inte bli bättre för dem av att de går runt och kallar tjejer för 'jävla fitta' och 'hora', eller att slå någon!?

Nu vill jag inte att ni kommenterar 'men du kan ju inte dra alla över en kant!'. För jag har fått nog, jag har sett nog och de har fått sina chanser. Det är lite synd att man alltid måste lära sig saker i livet den hårda vägen. Men det ger en skinn på näsan också. Jag är inte den som bryter ihop, det är klart man blir chockad när något händer men jag är den som blir så arg så att ilskan får mig att gråta. Det finns inget som kan trycka ner mig, jag är för bra för det.

Så nu har jag lätt på mitt hjärta, nu ska jag fortsätta titta på min tjejfilm och äta vattenmelon.
Puss på er!

Inredning

När jag blir stor...
...ska jag bo i hus
...inreda det i lantlig stil med inslag av mordernt och mycket vitt
...ha AC i alla rum
...ha pool
...adoptera två hundar från RSPCA

Bilder: weheartit och google

Morrn morrn

Gooood morgon everybody, eller god natt till er hemma i Sverige eftersom klockan är före midnatt hos er. Jag är uppe med tuppen idag för att pussa hej då till min G som jag inte kommer se på hela helgen. Han överger mig och åker 7h in i landet för att spela fotboll.
Ska tröstäta tacos bara för det. Heheh.

Igår blev ju inte som jag skrev, det blev mycket bättre. Ida gav sig inte och lyckades övertala mig att hänga med ut till den irländska puben i Freo. Där var det proppfullt med folk i gröna hattar och kläder. Nästan lite klastrofobiskt mycket folk. Dessutom rökte alla så man hade svårt att andas. Avnjöt två corona på uteplatsen och snackade med trevligt folk. Hela atmosfären var så skön!

Blev hemfärd före 23 och ställde mig i duschen för att spola av den stinkande röklukten som hade fått mig att må illa. Jag är glad att jag hängde med i alla fall, grym kväll!

St Patrick's day

Bra Sara, blir väckt klockan 07.00 som jag sa åt min pojkvän att väcka mig för att vara trevlig och äta frukost med han.
Funkade inte riktigt.
Släpade ut mig till soffan. Somande i soffan.
La mig på golvet. Somnade på golvet.
Mumlade i nattmössan. Gick och la mig i sängen igen.
Kul flickvän.
Vaknade vid 10 istället av att det var kvävande varmt i sovrummet, jag mådde illa och hade dåligt samvete.
Vet inte vad det är men jag får dåligt samvete av minsta lilla grej. Typ som när jag gnällade att jag ville ha choklad och G gick ner till affären för att köpa. Under de 10min han var borta fick jag ont i magen och tänkte 'är du dum eller? LATA UNGE! Tänk om något händer honom på vägen?! Då var det du som sa åt honom att gå!'
eehe. aja.
Idag är det St.Patrick's day, och alla firar denna Irländska dag med öl. Men jag orkar inte, ska bara titta på film ikväll. Ska först SOLA!


Colorful



Bild 1: kollage av mig. Bild 2: http://tildafingal.blogg.se/

Har (som många andra denna vår) gått och blivit döförälskad i starka färger, helst mixade och matchade helt tokigt. Rosa har alltid varit favoritfärg, men nu har jag införskaffat mig mycket i orange också. Har ett väldigt sug efter ett par kornblå byxor som jag såg på second hand här om dagen.

Som ni kanske ser så håller jag på attt pillra med designen på bloggen! Kan inte sova ändå så, ligger och längtar tills imorgonbitti då jag ska upp tidigt för att äta frukost med pojkvännen innan han far till jobbet. Det bästa med hela frukosten är att dricka morgonkaffe och titta åp Sunrise (nyhetsmorgon) samtidigt. Sen ska jag pressa på stranden med Ida och förhoppningsvis få tillbaka min solbränna.


Att älska något man hatat



Ligger i sängen så här på kvällskvisten och filurar. Jag har lärt mig så mycket under de här 6 månaderna jag varit borta från Sverige. Det mest fantastiska är nog endå alla mat som jag lärt mig älska! Äter verkligen allt tycker jag, det tycker såklart inte min pojkvän bara för att jag berättat att jag inte äter bönor, tomater och pumpa...men hur många tycker sånt är gott egentligen? Innan jag åkte HATADE jag: avokado, ketchup och daim. Nu äter jag avokado till ALLT, samma med ketchup! Daim köper jag så fort jag får chansen och frossar verkligen i det. Sen finns det ju en hel del annat som jag äter hysteriskt mycket i perioder, men det är ju ingen matblogg det här. Nu ska här sovas!

Smälte nästan bort idag

Här snackade jag om höst för någon dag sen. Struntprat. Idag trodde jag att jag skulle dö när jag var ute, så varmt det var! Blev ju inte mindre svettigt av att jag hade longboarden med mig. Fönstershoppade i en second hand butik, sen skulle jag köpa ost och knäckebröd och jag hade $10 med mig, och jag räknade ut att det skulle bli precis $10. Nehe, $10.25 blev det. Killen vägrade bjuda på 25 små cents, usch vad sur jag vart. Tog mitt knäckebröd och gick. Efter det har jag dammsugit (äntligen!), och städat lite här och var. Dessutom har jag tvättat igen, så himla skönt med egen tvättmaskin nu. Sök mer jobb har jag gjort, eftersom caféet här nere inte behöver en full-timeare just nu, bara några dagar lite här och var och jag vill jobba heltid.

Nu ska jag fortsätta laga middag!

Lördag och söndag

Har varit lite tyst här i bloggen, mest för att jag har varit i ett party-mood både lördag och söndag och min högerarm har varit stämplad med diverse bar-/nattklubbs-stämplar. Sen måste man återhämta sig och det tog hela måndagen för mig.


Lördagen började här, i en campingstol för att titta på australiensk fotboll, med en öl i handen.


Senare på kvällen bar det av till ett hotell med hela Geoffs fotbollslag, sen fortsatte kvällen till olika barer innan vi stupade i säng vid 01.00 tror jag klockan var.


Söndag. Mötte upp Jonna, Ida och hennes pappa Micke som var här på besök från Sverige.

Vi gick runt på bryggorna och Jonna ville hjälpa den här fiskaren, haha.

Ida ville också hjälpa till.

Hamnen är full med restauranger, glassbarer och fiskebåtar.

Vi såg brandrök och bestämde oss för att åka och kolla, det brann i ett industriområde och tydligen så var det någon som hade antänt det. Så jäkla dumt, speciellt här där det är så torrt, elden spred sig väldigt snabbt.

Och så här såg det ut när vi skulle åka där ifrån.

Resten av söndagen ägnade jag och Jonna hemma hos mig, vi drack vin och skrattade. Hade kanske liiite för mycket av det roliga och kvällen slutade med illamående och jag sov 20.30 när pojkvänenn kom hem.

Jag har så otroligt mycket energi idag, ska ut och åka longboard och fixa lite annat!

Orange

Ja men det här fixar ju jag! Gjorde två flätor på mig själv och körde på hej-jag-är-svensk-och-söt-viss-vill-du-ge-mig-ett-jobb? Sen traskade jag in på caféet nere på gatan och beställde en iskaffe och de 2 killarna bakom disken började prata med mig och utan att jag ens hinnar fråga själv så frågar managern om jag vill ha jobb. HEJA MIG. Jag ska gå dit imorgon med mitt CV och ha ett snack med dem. Så nu får ni hålla tummarna! Sedan promenerade jag på några bakgator in till stan och hittade massa mysiga caféer och små butiker i närheten av där jag bor (tänker gå förbi där imorgon också och knäppa kort och titta lite i affärerna). Gick in på second hand butikerna i Freo, vilket är obligatoriskt för mig och gick till ett internet café och printade ut mitt CV. Sätter man bara en liten dynamit i rumpan så kan det faktiskt hända saker!


Eftersom orange är en färg som gäller i vår (höst för oss här nere) så blev den här min från second hand, $3. Väskan fick också bli min för $2. Spänderade alltså ca.30kr totalt, det gillar vi!

Lights will guide you home

Har smällt i mig en leksands knäckebrödskiva med avokado och skinka, skulle vilja ha iskaffe också men vårt kaffe är slut. Sitter och skickar mitt CV till min egna mejl så jag kan gå in till Freo och skriva ut det och sen dela ut det på olika ställen. Har sökt lite jobb på nätet också. Igår blev det storstädning av hela lägenheten så nu lukar det gott överallt. Måste hålla igång mig själv så jag inte längta hem för mycket. Fast just nu lyssnar jag på Coldplay och önskar att jag satt hemma i mammas lägenhet i Falun med familjen och åt karamellkungen godis och tittade på film. Att få vara hemma i ett land där man kan språket ordentlig och kulturen. Inte behöva balansera på en pinne med rädla att tappa balansen och ramla ner för att det blir missförstånd, språksvårigheter och allt annat. Varje dag har man en viss press på sig.

Dax för promenad och fixa saker!


Vilket uppvaknande!

Vaknade av en puss på kinden imorse. När jag slog upp ögonen satt det en man i kostymbyxor,skjorta, slips och finskor på sängkanten och log. Det var ju min fina G som skulle börja sitt nya jobb idag! Han var så himla snygg och stilig, vilken tur jag har. Hoppas jag vaknar så varje dag framöver!

(Ska fråga honom om jag får ta en bild på honom så ni får se hur stilig han är)


Höstinspiration

Ja nu kanske ni tänker att jag är helt knasig. Men Australien har haft sin sommar och vi börjar gå mot hösten här nere. Det blåser lite kallare fast det är ju fortfarande 30 grader varmt. När jag kom hit i september var det vinter fortfarande och satan vad kallt det var på kvällarna! Man måste ha en tjocktröja på sig i alla fall. Dessutom måste jag skaffa ett par jeans, för jag har inga långbyxor alls och jag kommer frysa rumpan av mig om jag inte har ett par. Här kommer i alla fall lite inspiration inför våran höst här nere.

Fjädrar och fransar.

Solblekt hår, runda solglasögon, många smycken, leopardmönster.

SKOR med strumpor i.

Äntligen har vi fått igång tvättmaskinen i lägenheten så nu tvättas det förfullt! Finns så många program och grjer på tvättmaskinen vi har, men tur att jag är så jäkla bra (måste ha fått det från min mamma). Jag blir så less på människor som tror att bara för att jag är tjej så kan jag inte göra saker. Jag kunde ju installera hela tvättmaskinen själv om G hade låtit mig göra det. Jag har en mamma som målat om hus, byggt veranda, renoverat badrum och hall. Hon kör motorcykel och har lärt mig basic kunskap om bilar (som jag kämpade med den där bilen i Norge förra året). Hon är grym = Jag är grym.

Oh by the way. Igår lagade jag mjölkmakaroner med hemmagjorda köttbullar och ketchup! Det var så himla gott och jag kände mig lite som hemma i Sverige. Imorgon ska jag nog äta potatismos och grillkorv med senap. Sen har jag letat fram ett recept så jag kan baka tekakor (som jag älskar) hittade också ett för messmör (som jag också älskar) men det var ju fruktansvärt avancerat och tar typ 10 timmar att göra så det får jag fortsätta sakna.

Nu ska här hängas tvätt!

Ke$ha live at Challenge Stadium




Låt: Sleazy




Låt: Backstabber


Konstig och underbar som hon är så drack hon låtsasblod till låten Cannibal.

Låt: Grow a pear

Låt: We R who we R

När vi först kom fram till Challenge stadium såg det ut som att vi skulle på en Justin Bieber konsert då majoriteten var 13-åriga tjejer eller yngre. Väl inne hittade vi baren där vi drack öl medans förbandet spelade och jag såg att det faktiskt var väldigt många i min ålder där. När Ke$ha klev ut på scenen blev det någon slags hysteri bland småtjejerna och jag har aldrig varit med om så höga skrik i hela mitt liv! Haha. Själv stod jag med gåshud över hela kroppen när hon började sjunga. Det var så fantastiskt bra! Hennes röst lät precis som från skivorna, oftast brukar jag bli lite besviken när jag ser band live eftersom det inte låter likadant som man föreställt sig. Det var verkligen en show med dansare, klädombyten, olika grejer på scenen och inte barnvänligt för 5öre! Jag undrar vad föräldrarna som var där med sina 9-10-åringar tyckte... svordommarna flödade ur hennes mun, hon pratade om sex och drack låtsas blod (haha). Hon är så konstig men underbar och jag kommer helt klart se henne igen!

Tonight we're going ha-a-a-a-ard


Sitter och lyssnar på den här bruden på höööööög volym och taggar mig själv, för ikväll ska jag se henne LIVE! Ska bli hur grymt som helst. Skulle gärna vara på Soundwave festivalen med Jonna och Ida också och se 30 Seconds To Mars och alla andra apgrymma band som är där. Men det får bli en annan gång.

Igår ägnade jag hela dagen i stan med Jonna, eftersom det är proppfullt med kändisar här just nu. Men såg jag någon? Nej. Eller jag såg hur många snygga tatuerade typiska band-killar som helst så troligtvis har jag gått förbi flera stycken, men jag har ju så svårt att känna igen dem. Vid 5 på eftermiddagen gav vi upp vid Kings st (där alla dyra affärer som Gucci, Prada och LV ligger), men DÅ får Jonna syn på en kille med en stor kamera komma springades. Vi bli knäpptysta, ökar takten och följer efter honom. Jag får syn på en till fotograf uppe vid LV-butiken, en vit limmo, säkerhetsvakter och liten annat folk som är i vägen för min syn. En kille med mörkt, kort hår och solbrillor stannar till lite innan han kliver in i limmon. Så likt, så nära, var det han? Jag hann ju inte se ordentligt. Så glider limmon iväg...FAN. SÅ NÄRA SÅÅÅÅÅÅÅ NÄÄÄÄÄÄÄÄRA.

Får hoppas att jag har bättre lycka med kändisarna ikväll! Haha.

Arm cuff.


Köpte halsbandet på second hand, och arm cuffen och örhängen på Diva. Som jag letat efter en arm cuff alltså, äntligen fick jag tag på en!


Kom på att jag glömt att visa vad det var ajg köpte av Stella McCartney i hennes samarbete med Target. Det var i alla fall den här fina clutchen. Vi kan låtsas att S:et står för Sara.

Ikväll blir det middag ute, bara jag och min fina G.

Tips!


Eftersom jag använder en massa olika krämer varje dag för att ta hand om min stackars hy som utsätts för sol, saltvatten osv dagligen, så tänkte jag berätta om mina bästa krämer som jag använder. Nästan allt har jag fått i julklapp.

The body shop - Body butter - Coconut och Strawberry: Återfuktar hur bra som helst och man blir lena som en barnrumpa, dessutom luktar man väldigt gott.
The body shop - Body cream - Pomegranate & Fig: Luktar mumma och är inte lika fet som body butter, återfukar bra.
Lush - Lip scrub - Peppermint & chocolate: Socker på burk, som man skrubbar på läpparna och de blir supermjuka! Sen äter man bara upp det, då det smakar mint.
The body shop - Lip balm - Strawberry: Passar bra att ha efter Lush lip scrub. Återfuktar, ger glans och luktar jordgubbar.

Pause

Har en del bilder från våra galna upptåg i söndags, men just nu har jag en liten pause. Jag ligger mest i soffan och tigger min pojkvän till att massera min mage och rygg. Jag tror att jag har fått hela världens mensvärk, tack för det liksom. Tog longboarden och tränade flera timmar idag, vilket fick mig att glömma hur ont jag hade och dessutom kom jag fram till att jag nog är född till att åka longboard! Det är andra gången i hela mitt liv som jag provar och jag har lärt mig att svänga till båda hållen nu, dessutom vågade jag mig ner för en liten backe (sen var jag så stolt så jag åkte ner för samma backe flera gånger i 1 timme). En longboard är inte samma sak som en skateboard, men det kan vi ta en förklaring på sen.

Pic; weheartit.com

Nu ska jag nog gå till affären och köpa den största chokladkakan jag hittar och grädde...och något godis. Heheh.


RSS 2.0