ALIVE

pic: lauraenever
 
Tänkte mest kika in och säga att jag lever! Jag jobbar och njuter av sol och värme (när jag kan). På måndag är det Labour Day för western australia, vilket betyder röd-dag och långhelg. Har ett besök till IKEA (för köpa lösgodis) och Super A-Mart (för att köpa gästsäng) inplanerat. Besöka en ny marknad och gå ut för frukost en dag är också planerat.
SNART ÄR MAMMA HÄR!

FREDAG!

Hur fort har inte den här veckan gått!? Har haft en hel del att göra, och idag var det skitmycket att göra kan jag tala om. Vi fick klart allt vid 15.00 tiden i alla fall, och gick iväg till 'Olja- och gasmässan' som vi var inbjudna till. Plockade på oss gratissaker som pennor, stressbollar och nyckelringar. Eftersom jag inte hade mitt pass med mig så kunde jag inte följa med resten av kollegorna på after work, så det blev bussen hem och nu vill jag bara äta middag och sova.
Skönt med helg!

SECOND WEEK

Utsik från personalrummet på jobbet.
 
Då är vi inne på veckan 2 på jobbet. Allt går i 150km/h och alla blir så förvånade när jag säger att jag bara varit där en veckan. "It feels like you've been here forever!" får jag höra. Det är nog mest för att jag hjälper till 1 miljon saker samtidigt, och har lärt mig så många olika nya system redan. Jag gillar att ha mycket att göra! Fick lite information om att det kommer öppnas nya möjligheter i maj/juni, så jag ska fortsätta att jobba på bra.
 
Idag var vi ut och käka thaimat till lunch med alla på administration. Skönt att komma ut från den kalla ACn och till 35 graders värme istället. Trodde jag skulle frysa ihjäl när jag väntade på tåget imorse, då det bara var 24 grader strax efter kl.07.00. Haha jag tål ingen kyla!

THE COOL ROOM

Skön helg med 12h sömn båda nätterna. Känner mig fulladdad inför veckan!
Igår var vi på förlovningsfest på The Wembley Hotel. Mycket trevlig kväll och catching up med vänner. Idag var vi sega som tusan, låg och skrattade på golvet och tittade på tv hela morgonen. Sen åkte vi till 'The cool room' café och fikade. Ett litet gulkorn inte långt ifrån där vi bor. Med en tillhörande vintage shop vid sidan av.

WOKING 8-5

HEJ.
Jag lever och mår bra. Har bara varit svintrött efter jobbet den här veckan. Mycket information att ta in. Himla kul är det i alla fall! och alla är så trevliga och hjälpsamma. Är verkligen så glad att jag har fått det här jobbet.
Man blir så stolt över sig själv när man får e-mails från personalansvarig som sitter på en annan våning, att min manager har varit där uppe och sagt hur nöjd hon är med mig och att jag gör ett bra jobb. HEJ JAG ÄR BÄST!
Det är också roligt att det är människor från hela världen som jobbar där. Folk flyttas runt mellan de olika kontoren i världen. Jag som pratar/skriver på engelska hela tiden och så helt plötsligt så får man ett "God morgon" på svenska! Vi är 4 svenskar i det här projektet och det är alltid skönt att ha någon "hemifrån" att prata med.
 
Nu ska det bli skönt med lite helg! Ska hänga på stranden och götta mig.
 
Om exakt 1 månad så är min mamma här! LÄNGTAR SÅÅÅÅÅ!

FIRST DAY

Det gick skitbra första dagen på jobbet! Är verkligen nöjd och glad, allt känns hur bra som helst. Kul att den tidigare receptionisten, Hanna är svensk och i min ålder. Sen finns det några fler svenskar utspridda på de olika våningarna. Här är en suddig mobilbild från MIN reception:
Jag har fyllt upp med papper, pennor och "möblerat" allt som jag vill ha det. På motsatt sida är det stora glasfönster. Det är lugnt och stilla eftersom jag sitter helt själv, men jag får lyssna på musik och telefonen ringer max 10 gånger om dagen! Jag som är van att stå i telefon i 7h. Alla är supertrevliga, hälsar glatt och är lite nyfiken på den nya.
Det tog mindre än 1h att ta sig hem, vilket var skönt. Har t.o.m satt igång tvättmaskinen, ätit middag, duschat och diskat. Det är bäst att få allt gjort innan man stupar i säng.
Nu ska jag välja något att ha på mig imorgon. Var och shoppade lite kontors-kläder igår, men det är så svårt att klä sig när det är 41 ute (och det ska vara det i 3 dagar till) och iskall AC inne.

POOL PARTY

Hade så himla roligt igår! Det var varmt och skönt hela kvällen. Anna och Adam hade skaffat sig en stor uppblåsbar pool. De hade massor av dricka kvar från deras förlovningsfest. Lite synd att folk som sagt att de skulle komma inte dök upp och de hade fixat och lagat mat hela dagen. Men vi hade skitkul ändå. Lyssnade på bra musik, ful-dansade lite och spelade beer/cider pong. Jag och Anna var ett lag och var så nära på att vinna. Här är några bilder från när killarna spelade finalen:

FOR YOUR INFORMATION

JAG FICK JOBBET! Japp, nu är det heltidsjobb som gäller. 8-5, måndag-fredag. Jag har alltså fått ett jobb som receptionist/administrativ assistent på företaget McDermott. Ett olja-, gas- och gruvföretag. Kontoret ligger mitt i Perth business district, i en av skyskraporna. De har även kontor i Usa, Dubai och Singapore osv. Skitbra betalt är det också. Kan inte förstå att lilla jag fick jobbet. Igår var jag och skrev på alla papper och gjorde en hälsoundersökning. Börjar på måndag!
 
Igår kom även G hem efter en vecka av surfing i södra WA. Det har varit lite ensamt utan honom. Idag åkte vi till stranden och spelade strandtennis vid vattenbrynet. Det var skitkul! Bra träning och sen var det 38 grader också. Tur att man kunde doppa sig i havet när man behövde kylas ner.
 
Om ett par timmar ska vi på poolparty. Det ska också bli kul! Perfekt väder för det.

10.20pm

 
Har ju inget roligt att bjuda på så får bli ett insipirationskollage. Går mest fram och tillbaka och väntar på ett mejl som ska komma den här veckan. Ett mejl som ska bestämma min framtid skulle man kunna säga. Gissar på att det kommer imorgon. Sitter fast i en riktigt uppförsbacka känner jag och alla runt om mig har sån himla otur också. Inte konstigt att man blir lite nere. Värst är i alla fall de fega jävlarna som rånade Geoffs morfar i måndags! Att ge sig på en gammal 82-åring, fy fan. Det finns en chans att de får tag på dem i alla fall, för tydligen har det hänt tidigare på samma sätt och på samma plats.
 
Nej kom igen nu livet, VÄND.

7 SUNDAY NIGHT

Kollade precis på 7 sunday night som idag handlade om metanolförgifningarna på Gili Trawangan (Bali). Rudy's bar var min favorit bar, där hängde jag båda gångerna jag var på Gili. På drinklistan kan man välja mängder av drinkar med "importerad" sprit och eller deras arrak. Självklart hade jag lärt mig innan jag åkte till asien att inte dricka deras egna sprit utan hålla mig till det "säkra" drinkarna som smirnoff och absolut vodka. Första gången jag var på Gili hurrade vi över det billiga priserna på drinkar och jag hade totalt 7st vodka/sprite för 7kr styck.
Nu dör det folk titt som tätt, senast en kille från Perth.
Han hade beställt en vodka/sprite. Han hade EN av de drinkarna. Vaknade upp dagen efter och trodde att han hade en redig bakfylla, fick dålig syn och sen gick det bara nerför.
 
I kvällens avsnitt gick de bakom "kulisserna", och då skatterna för att importera sprit har blivit så dyrt i Indonesien så blandar barerna sin egna arrak och fyller sedan upp tomma smirnoff- och vodkaflaskor med det. BLIR HELT ÄCKLAD OCH KALLSVETTIG. Vidrigt är det. Fy fan. De förgiftar männsikor. De DÖDAR människor.
 
Andra gången jag var på Gili, hade jag en sån drink sen drack jag bara Bintang öl. Jag måste ha haft en sån jäkla tur.
Så ett litet tips: drick BARA drycker i förseglade flaskor som öl och cider. Spelar ingen roll att du tittar på när det blandar dig en drink , du har ju ingen aning vart den flaskan varit tidigare.

SUNNY SUNDAY

Blev ingen tidig morgon. Jag lät mig sova 10h istället. Skönt. Efter världens goaste frukost fick jag för mig att försöka bli av med lösnaglarna, eftersom jag har tröttnat för längesen. Det gick inte så jättebra kan jag tala om. De sitter som berg, men nu är det i alla fall korta och nymålade och jag kan göra saker som vanligt igen. Nu vet jag i alla fall att jag aldrig skulle gå och betala för att göra dem igen.
 
Vid 1-tiden gick jag runt hörnet till en park där jag tänkt att sola tidigare men det har aldrig blivit av. Perfekta stället! Inte en människa och fin utsikt.
 
Gör skön dag helt enkelt. Nu ska jag duscha av mig den feta solkrämen och äta lite.
Tog bilderna med min KAMERA faktiskt, måste använda den mer och sluta vara lat och använda suddiga iphone bilder.
Hejs.

LONELY

HEJ HEJ.
Tänkte slänga in ett inlägg eftersom jag är uttråkad och ensam och övergiven. Herrn i huset har tagit surfbrädorna och flytt ner till Denmark (ja givetvis inte Denmark som vårt kära grannland hemma, någon fick försig att döpa en lite surfstad med samma namn). Där ska han vara i en vecka med ett gäng kompisar. Jag saknar han redan! Så himla mesig är jag. Lagade en grym kycklingburgare till middag och har gjort kladdkaka till efterrätt! Mumma.
Eftersom australiensk tv är sämst på helgerna så ska jag lägga mig i sängen och slappa med datorn och somna tidigt! Imorgon skulle jag vilja gå en supertidig power walk till Melville sunday market, som börjar kl.07.00. Marknader är så himla mysiga. Funderar själv på att samla ihop en del av mina kläder/väskor/skor + annat och sälja där. Måste bara dit och kolla läget först.
 
Tidigare idag så stekte jag ett par timmar på stranden och badade. 38 grader varmt och jag mådde inge vidare när jag om hem. Solen är så sjukt stark, ozonlagret finns knappt här nere och jag klarar oftast inte av mer än 2h i solen. Har haft huvudvärk resten av dagen.
Har pratat med världens bästa mamma som fyller år idag också! LOVE YOU♥
 
God natt mates.

GREEN SMOOTHIE

Tänkte bjuda på ett recept på min favorit smoothie, som jag lärde mig att göra på Simple Nosh.
 
3 isbitar
1 handfull spenat
1 kiwi
1/2-1 banan
Äppeljuice
Lite citronsaft
 
Bland i en mixer, klart!

RSS 2.0