Sommar och sol


Igår.
 
Härlig eftermiddag på stranden! så skönt att sommaren är här nu. Även fast jag sitter instängd på ett kontor mestadels och fryser i den kalla ACn. Alla stunder i solen är värt guld. 
 
Det är mycket jobb nu. Mycket rörelse på kontoret och jag vet fortfarande inte "what's going on". Hoppas på svar nästa vecka. Sen åker vi bort och solar ett tag! Ska bli gött.
Idag på lunchen hittade jag en julklapp åt min lillasyster. Ska skicka hem den till Sverige i slutet av november.
I morgon ska vi troligtvis på Halloweenfest, på lördeg åker vi upp till Wedge Island och på söndag blir det lite vandring i Noble Falls (om det inte blir 36 grader för då är det för varmt). Ska bli en riktigt rolig helg!

#37

Utan tvekan jobbigaste bussresan på länge. Fullpackad gammal buss, utan AC och det är 37 grader. Men Gud vad jag älskar solen! Blir en sväng till stranden så fort jag är hemma. 
Ska försöka att inte svettas ihjäl tills dess.

Varmt & skönt


Vädret är på min sida! Längtar redan till nästa helg så jag kan ligga och sola igen. Det blev ca. 2h idag igen, bygger en grund tills vi åker till Fiji. Såååååååååå skönt!

Nu har vi precis käkat laxpasta och druckit ett glas rött. Kollar på X-Factor finalen, så spännande!

First beach day!

Vaknade och det var 26 grader men mulet... bestämde att vi skulle åka till IKEA, men först drog vi till Cottesloe och surfbutiken Vidlers. Geoff köpte en nya väska till hans surfbrädor och jag hittade en shortsdress med öppen rygg från One Teaspoon på rea. Orginalpris $149, reapris $45! Katsching.
När vi var färdiga där var alla moln borta, vi åkte ner till Cottesloe beach, köpte en kaffe och njöt i solen. Bestämde att skita i IKEA, åkte hem åt lite lunch, på med bikini och sen låg vi 2h på stranden och solade. SÅ SKÖNT! Ren lycka.
Selfies on the beach, hehe.
 
Ikväll ska vi käka middag på Perth finaste restaurang (som jag inte kommer ihåg namnet på). Vi firar 3 år tillsammans imorgon! Blir en drink på Helvetica innan middagen.

God morgon!


Idag ska vi nå en topp på 32 grader varmt! Det känns lovande. Idag glömde jag inte nästan telefonen, jag glömde inte kaffet i bilen, och mitt busskort är påfyllt. Min manager är sjuk idag igen, så det blir mycket att göra men det kommer vara en bra dag det känner jag på mig!

Inte min dag


Börjar dagen bra... Glömde nästan mobilen hemma, glömde solbrillorna hemma(!!!!) och glömde kaffet i bilen på väg till tåget. Sen hade jag glömt att fylla på mitt busskort med pengar. 
Hittade i alla fall $2 i maskinen när jag köpte en enkelbiljett (win). 

Det värsta man kan göra är att glömma solbrillorna hemma. Solen är så sjukt stark här att man behöver brillor även om det är molnigt. Jag är nästan nära på att gå och köpa ett par på lunchen eller så måste jag hålla mig inomhus. Går inte att vistas utomhus utan! Det är strålande sol och molnfritt dessutom....

Hemmagjord mjölk!

Igårkväll gjorde jag i ordning min tillverkningsstation. Hemmagjord cream cheese och almond milk skulle tillverkas! 24h senare = cream cheese (tog ingen tillgjord, snygg bild på det) och almond milk! Fan vad kul att det blev PERFEKT. Eftersom jag lever med ett sånt hälsofreak (Geoff) så har jag blivit en riktigt skogsmulle-, organic-food-creep, gröna-vågen-forlife. Det ska vara organiskt och nyttigt, inga tillsatser.
Till middag lagade vi laxpizza med basen gjord av kikärtsmjöl! Ska mala eget nu när jag vet hur man gör det också.
 
Ska gå och lägga mig nu innan jag börjar googla fler idéer.
 

Beautiful city


Jag behöver inte ens lägga ett filter på den här bilden. Så vackert är det! Utsik från kontoret, Kings Park åt ett håll och Swan River åt andra hållet. Synd att jag var instängd mestadels av dagen och hade elementet på högsta värme för att jag frös så mycket av ACn. Tog en skön promenix runt lunchtid och då va det dödsvarmt ute. 

Nu sitter jag på bussen på väg hem och så fort jag kommer hem blir det en springtur eller promenad.

Acai bowl & 5km run

Efter att ha slappat hela morgonen så bestämde vi oss för att åka ner till Freo Markets. Alltid kul att gå runt där, kika på människor och köpa street food. Jag fick äntligen prova den omtalade 'acai bowl':en, med kokosnötsbitar, jordgubbar och banan som topping. Galet hälsosamt och skit gott! Imorgon ska jag köpa hem fryst acai så vi kan göra det hemma. 
När jag kom hem gav jag mig ut på en springtur på 5km (i mina nya neonshorts), vädret bjöd på både sol och regn under turen.
 

Burgers & a movie

Igår bestämde vi oss för att ha en date night. Vi åkte till Missy Moos Burger Bar i South Freo och åt gudomliga burgare! Jag har bara hört bra saker om det stället och det var verkligen 5/5. Jag åt en fiskburkagare, vilket jag rekommenderar alla att prova.
Efter middagen åkte vi till bio för att se "Prisoners". Vet inte rikgit hur jag ska förklara den filmen... så många känslor på en gång. Jag hade ont i magen hela filmen, fy fan vilka sjuka människor det finns i vår värld!!!
Jag rekommenderar filmen i alla fall, kan var extra jobbigt för er som är föräldrar att se den. Den är riktigt tung. Men annars kan man ju fokusera på Jake Gyllenhaal, han är så jäkla badass och snygg (som alltid då)!
 

OP SHOPPER

Fy satan vad vädret sög igår! Regnet öste ner i omgångar och jag som i 3 månader tänkt 'Äääh men vintern är över nu' har inte skaffat ett paraply. Nästa vinter SKA jag köpa gummistövlar, regnjacka och paraply. Det är helt omöjligt att gå utanför dörren annars.
När det blev ett upphåll tog jag på mig träningskläderna och traskade in till Freo. Hade ett mission att hitta en tvålskål till badrummet. Jag älskar OP SHOPS/Scond Hand butiker, hittade så mycket grejer att jag hade 5 påsar fulla och var tvungen att ta bussen hem. Hel kalaset gick på $40! 
Jag fick med mig 2 kuddar, 4 Tupperware burkar (jag är helt besatt av att förvara allt i platsburkar, och det måste vara burkar av bra kvalité som håller allt fräscht), massa garn och en old school plåtburk (min andra besatthet).
Bästa köpet var helt klart denn Levi's jacka!!! Äntligen så är den min.
 
 

Heaven is a place on earth


Jag är så nöjd, stålt och lycklig att få kalla den här platsen för "hemma". Australien, Western Australia, Perth. Mitt hem. Så otroligt vackert, perfekt och orört. Nog för att jag har mina up and downs, längtar hem till Sverige och saknar mamma. MEN jag har svårt att se mig någon annanstans, G stöttar mig alltid och JAG ÄLSKAR DET HÄR LANDET! 

Jobbelijobb


Vilken sjukt stressad och smockfull dag på jobbet. Jag tog mig aldrig upp tidigt imorse, men fick CVt fixat i tid i alla fall. Sen var en av oss sjuk idag så jag har loggat in och ut mellan våra användare = jag har gjort två personers jobb. Hujedamig. Nu väntar jag på bussen, ska ta en skön promenad i solen när jag kommer hem. Behöver lugna ner mig lite. 

Nu till bilden, igår fick vi våra jobbtröjor för the ICHTHYS Project! Och idag hade nästan alla på sig dem, då vi hade en liten photoshoot runt om på kontoret. 

En annan sak jag måste berätta var att jag blev av med min lunch igår! En av killarna hade blandat ihop sin matlåda med min (då hans fru hade packat hans lunch och vi hade likadana lådor). Gick runt hela kontoret och kollade på allas skrivbord utan att hitta den och utbrast "someone stole my lunch!", det blev ett himla ståhej och jag skickade ut ett mejl (innehållande mycket ironi, det är så det funkar på jobbet) till HELA kontoret. Jag fick tillbaka en tom matlåda och en kollega skämdes. Resten av kontoret hade sig ett gott skratt och det har nu utvecklats till ett internal joke. Det är bra att jag hålla upp stämningen i alla fall!

ONE WAY OR ANOTHER

Sitter i soffan och sliter mitt hår. Har suttit i snart två timmar och försökt uppdatera mitt CV. Idag, helt oförberedd så fick jag en ännu en ny möjlighet upplag på bordet. Nu har jag alltså två vägar att gå. Mitt problem är att mitt CV måste vara klart tills imorgon!!! Det måste vara så jobbigt svår och proffsig engelska och välskrivet som aldrig förr. Känner mig sjukt stressad, speciellt när jag insett att viktiga mejl som jag vidarebefordade till min privata mejl från jobb mejlen inte har blivit skickade! Vilket betyder att jag inte har all information jag behöver. 
Just nu överväger jag att gå upp kl.05.00 och befinna mig på kontoret 06.00 för att ha tid att fixa det här. Ja, det får nog bli så. Jag håller låg profil och försöker att inte bygga upp några förväntningar men jag vill verkligen söka och se vad som händer.
 
Ingen middag har jag hunnit laga, ska slänga i mig två knäckemackor och ta en dusch och sen sova tidigt. Jag vet att jag kommer vara laddat och fixa allt imorgon! Jag är ju bäst!
 

OKTOBERFEST

Herre jävlar vilken bra OKTOBERFEST det var! Vi hade så satans kul hela kvällen och vädret var perfekt. Kan tala om att det var skönt att vi var hemma i tid och vaknade pigga och glada på söndagen till återigen världens finaste väder. En riktig kanon helg.
En annan bra nyhet är att min lillebror komm hit till Jul! Tänk att han ska flyga hela vägen hit, själv. VI SKA HA SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ KUUUUUUUL! Puss på dig, vad jag längtar.
 
Bjuder på en gruppbild jag hittade på facebook:
HUR BLEK ÄR JAG!? Behöver lite solbränna NU.

On my way to work


Fin fredag! Jag kör på svenska nationalklädseln: jeans, t-shirt och converse. Jag gillar att det är så varmt att jag kan gå i t-shirt när klockan bara är 07.00.

Sitter på tåget i vanlig ordning och är på väg till jobbet. Längtar redan till lunchen då vi är ett gäng som ska käka goa burgare på Grill'd.

39

Min bror har det bra han, enligt mig. Vi har haft sms kontakt och det ar 39 grader varmt i Sydney idag. Helt galet vart kom den varmen ifran!? Kom till Perth please.
Vi har stralande sol har idag ocksa, men temperaturen ligger pa typ 20 grader. Pa lordag ar det "Oktoberfest in the gardens" som galler, det kommer vara massa oltalt och DJs som spelar.
 
Jag hoppas pa att fa lite battre somn inatt och imorgon natt. Har sovit sa daligt den har veckan. Alla varfaglar har flyttat in i djungeln bakom var lagenhetsbyggnad, och de borjar pipa vid 04.30....uh.

Hej då bror!


Tummen upp från Albin! 
Nu har han åkt. Sydney, Japan, Taiwan, Thailand och Vietnam står på schemat. Sen kommer han tillbaka hit i mitten på december. Jag längtar redan efter honom, det ska bli så kul att få höra om hans äventyr. 

Nästa gång jag är på flygplatsen (om ca. 1 månad) så är det min och G's tur att resa! FIJI, jag är så jäkla redo. Ska bli brun som en pepparkaka när jag är där. 

B&J'S


Tyckte att jag förtjänade en glass på lunchrasten. Hade en lång lista på saker att göra idag (jag måste skriva upp dem annars glömmer jag), lyckades ticka av 7/9 saker innan lunch! Bra mycket bra.

Det var såååå varmt idag och strålande sol. Satt i parken med min glass och lyssnade på alla överlyckliga skrik från barnen som badade i fontänen. Det är skollov här nere just nu. 
Promenerade in på Target och köpte en klocka till min bror (snäll syrra! I know), eftersom han inte använder en mobil så kan han nu i alla fall hålla kolla på tid och datum när han är ute och reser. Kan ju vara bra för att passa flygtider osv.

Nu sitter jag på bussen på väg hem, ska ta en 5km promenix så fort jag är hemma. 

Caversham Wildlife Park

Bjuder på ett till inlägg eftersom jag måste komma ikapp. Igår åkte vi till djurparken, det var strålande sol och INGET folk!? Hur skönt som helst. Dte bästa på hela dagen var att Albin var med i "Farm showen" 2 gånger, Skrattade ihjäl mig!
 
Kookaburra!
Wallaby! Obs, ser ni lilla bebis huvudet som sticker ut? 
 
Latmaskar.
Snart är det nog dags för den här ungen att lämna "pungen" så stackars mamma slipper bära runt på han.
Albin fick vara med och slunga runt vatten, helt otroligt att han inte spillde något.
Sen fick han komma upp igen och slå med piskan och han klarade det galant. Jävlar vad det small!

South West

Nu har det nästan gått en vecka sen vi kom hem från down south, dags att ta tag och lägga upp lite bilder.
Tidig morgon, hej då Perth!
Smiths Beach.
Injidup Beach (inte så mycket strand kvar, området var avstängt). Det var här vi såg valar och delfiner när du var här mormor!
En del av rummet.
Jag gav mig ut i det här för att lära mig surfa, det var bara jobbigt haha.
Trött tjej men glá ändå.
Värmer mig i bilen. (Behöver en solbränna asap. LIKBLEK!)
Här är gården vi bodde på, så fint!
Några av mina söta vänner.
Min bubbel-pizza, skitgoooooo!
 
Jag var ganska dålig på att ta kort där nere, men det här var i alla fall de bästa.

TGIF


Skönt med fredag. Veckan kändes sååå lång även om det bara var 4 jobbdagar. Har klämt i oss tacos til middag och nu sitter jag i soffan och smuttar på en rekorderlig cider. Ska ta en dusch och hoppa i säng tidigt. Imorgon ska vi till djurparken och gulla med kängurus!

POLLENALLERGI

Sen jag kom hem från down south så har pollenallergin kommit tillbaka. Som ett slag i ansiktet, värre än förra gången. Kan knappt andas, nyser och ögonen är helt vattniga. ALLTSÅ DET SUGER!!! Jag har aldrig varit allergisk i hela mitt liv och jag har bott iAustralien i över 2 år Och NU, NUUUUUU bestämmer sig min kropp att jag inte tål alla "alienväxter" (som amrikanen på jobbet kallar dem) i det här landet. 
JAG ORKAR BARA INTE. Inget hjälper heller. Jag har varit till apoteket och fått 6-7 olika grejer. Nu ska jag köra på den "naturliga vägen" som den hippie jag är. Om man äter lokal honung så ska tydligen kroppen vänja sig vid den typ av pollen, så nu jäklar ska jag äta honung!
 
De senaste två eftermiddagarna har jag och G åkt till stranden och simmat i havet för att skölja ur min näsan med saltvatten. det hjälper ett tag sen är det ju så himla gött att bada (med våtdräkt såklart). Det känns som att man rensat hela kroppen efter ett dopp i havet. Dessutom är det en del nyfikna delfiner som hänger efter stranden. 
 
Nu ska jag sova och hoppas på att vakna upp och må bättre imorgon.

RSS 2.0