Ljuset i slutet av tunneln

Nej ska vi ta och pigga upp bloggen lite. Senaste veckan har ju varit hemsk, sen har det ju inte hjälpt att jag ätit massa dålig mat/godis och inte tränat. Tar nya tag från och med imrogon.
 
I torsdag hölls en missesstund i Dubai för Andre. Vi var en grupp på 10 pers som gick ut på middag efter jobbet för att sedan gå tillbaka till kontoret och följa minnesstunden live via skype. TACKA GUD FÖR SKYPE! och tack till våra fina kollegor i Dubai som satte upp datorer/kameror i kyrkan, det kändes som att vi var där IRL. Månag fina tal, skratt och tårar. Vi kommer aldrig glömma dig!
 
 
Helgen har annars varit ganska slapp hittills. Jga och G var  på frukostdejt imorse sen har jag har sytt upp ett par byxor till jobbet, skitsnygga är dem! Ska visa en bild sen. Sen har jag också tagit ur axelvaddarna ut min Filippa K kavaj, äntligen. Så nu kan jag börja använda den till jobbet också.
 

Forever missed and loved

Jag har förlorat en vän. Det gör så ont, det värker i hela kroppen och jag tror att jag har gråtit så mycket att jag har slut på tårar. VARFÖR VARFÖR VARFÖR!? Världens goaste människa, jag kommer aldrig glömma ditt leende, din charm och din härliga personlighet. Jag kan inte förstå att livet skulle tas i från dig helt plötsligt, 27 år gammal. Det är så orättvist.
 

How to cut a pineapple

Idag har vi inte gjort mycket, jag sov 11h (torts att jag låg på soffan och kikade på film hela kvällen igår, lat-Sara), vart en sväng till sjukhuset och hälsat på Geoffs mormor, haft frukstund och nu har jag precis skjutsat Geoff till en kompis där alla från fotbollen har samlats, party party (de firar väl att de förlorade igår kanske?).
 
Nu till frukstunden vi hade: Jag har aldrig gillat ananas, tror inte att jag har smakat färsk ananas i hela mitt liv och bara haft inställningen att det är äckligt. Sen hade jag ju ingen aning om hur man skär och förbereder en ananas. Jag vräkte i alla fall i mig, och det var bland det godaste jag ätit i hela mitt liv!!!
 
Så här kommer en guide till alla som vill veta:
 
•Först steget är att kolla om ananasen är mogen, håll i kroppen och försök dra ut ett av bladen på toppen, kommer det ut ganska enkelt så är den mogen (inte för lätt bara, då kan den vara övermogen/rutten).
•Lukta på utsidan av ananasen, den ska lukta annanas helt enkelt.
•Låt ananasen ligga på sidan i kylen i ca.30 min innan du skär upp den, då fördelar sig sockret från botten till toppen och ananasen får en jämn gul färg.
 
1. Skär av toppen:
2. Skär av botten:
3. Skär av skalet:
4. Dela på mitten:
5. Skär små skivor:
6. Redo att äta!:
Kom ihåg att inte äta mitten som är hård.
 

RETRO FRIDAY

Dags att uppdatera lite tror jag. Har haft en fullspäckad vecka på jobbet och inte blir det lugnare framöver. I fredags hade Geoffs jobb ett event med retro tema. Vi körde all in på 50-tals looken, jag lyssnade på Grease när jag gjorde mig i ordning. Fick inga ordentliga bilder från kvällen eftersom jag inte tog med mig kameran, men här är två bilder från mobilen.
Riktigt rolig kväll!
 
I går var det finväder, 26 grader och sol. Vi närmar oss våren nu. SKÖNT! Geoff spelade fotboll och förlorade vilket betyder att det blir ingen final och fotbollen är över för i år. Bra tycker jag, då kan vi börja göra saker på helgerna igen!
 
 

WEEKEND WARRIOR

Det har absolut inte hänt någonting i helgen. I fredgas åkte jag hem istället för att gå ut på AW drinkar med jobbet. Sprang 5km i spöregn och motvind! Duktigt av mig. Lördagen spenderade jag i soffan med Albin. Jag hade så sjukt ont i ryggen efter att jag lyft lådor på jobbet, så jag kunde knappt röra mig. Tittade på 'Ullared' och sov av och till. Riktigt skönt med sånna dagar också. Idag har jag kört lite bil, vilket är det värsta jag vet i det här landet! Så sjukt läskigt, mår dåligt hela tiden när jag kör och sen får jag ont i huvudet...
När jag kom hem tog jag på mig träningskläder och gick en långpromenad med Albin och käkade glass i solen. Vi går mot våren, nästa vecka ska det bli sol och 25 grader, wihooo!
 
Förra helgen skulle jag köpa ett nytt ljus och stod och luktade på en massa olika och så fastnade jag för ett som luktar 'jasmin', och jag slängde ur mig "det här påminner om mormor!" och Albin sa "jag tycker att det påminner om mamma!". Jag vet inte varför men det måste komma från något barndomsminne... nu är frågan hade vi jasminbuskar utanför huset i Orsa? eller finns de hos mormor och morfar? Eller båda?

Windsor Smith

Min australienska favorit skodesigner!
 

BUY YOURSELF SOMETHING NICE

Sitter och kikar runt på födelsedagspresenter till mig själv. Vill köpa något riktigt jäkla fint ,därför planerar jag så här ett par månader i förväg. Lär ju bli en väska om jag känner mig själv rätt, haha.
 
Idag beställde jag nya Ray-Bans, ÄNTLIGEN! Herregud så länge jag har gått och funderat på vilka jag ska köpa... Blev ett par med blått glas och guldram. Det är otroligt viktigt att skydda sina ögon i det här landet, solen är så stark att man måste ha solglasögon fast det är mulet.
 

Feel the burn, love the burn

Efter 40cl Red Bull och lite peppande Swedish House Mafia i lurarna så lyckades jag, Sara Kristina Abrahamsson springa 5km utan problem! Det är historiskt. Jag har aldrig sprungit mer än 1km utan att dö tidigare. Känner mig så stolt! Vill springa varje dag, det var så skönt och kul. När jag kom hem gjorde jag lite övningar med vikter. Får köra på nu, snart är långa varma sommarn här! Då vill man va dö-snygg.
 
Den här dagen räckte inte till riktigt, fick inte allt gjort på jobbet som jag hade hoppats på. Det blev ju brandövning helt plötsligt och vi var tvugna att evakuera hela byggnaden på 11 våningar... På lunchen gick jag till Lovely Nails och tog bort mina lösnaglar, känns skönt med korta nagalr igen. Sen har jag ägnat mig åt ekonomi hela eftermiddagen, jag som hatade matte hela min skolgång så sitter jag här och räknar ihop utgifter för flera tusen dollar. Men det går ju bra i alla fall.

Söndag 11.50

Sovlite för länge idag men det är ok. Det är t-shirtväder ute, så jag ska dricka up kaffet och äta lite vattenmelon sen måste vi åka och kolla på en nya TV... Vi har haft sån satans otur med allt de senaste 2 veckorna! Mögel i badrummet, illaluktande vardagsrum, nytvättade kläder som luktar skitäckligt och så går TVn SÖNDER.
Förra helgen stod jag på en pall och skrubbade taket i badrummet med sugar soap, det synliga möglet försvann men jag tror vi måste kalla in ordentlig hjälp. Igår skrubbade jag hela badrummet och Albin städade vardagsrummet (jag fick det inte möblerat som jag ville men det blev bra i alla fall). Jag städade köket och Albin dammsög. Nu tycker jag at allt är städat och fint och luktar gott (undrar fortfarande vart den där mysko lukten i vardagsrummet kom ifrån!?). Mitt sista problem och värsta är mina kläder! Måste sluta tvätta så mycket åt gången och hänga allt på vår trasiga lilla tvättställning... ska köpa två nya idag så vi kan sprida ut tvätten. Problemet är att det tar 4-5 dagar för tvätten att torka när det är vinter i det här landet. Min stackars SVEA-dräkt har blivit tvättad 2 gånger redan, gör ett sista försök nu får jag inte bort lukten slänger jag den!
 
Nu ska vi sätta fart!

God Morgon!

Sitter och dricker kaffe i sängen så jag kan ju passa på att blogga. Albin och Geoff håller på att möblera om vardagsrummet/allrummet, jag vill ha det på ett sätt och Geoff på ett annat. just nu håller de på att flytta runt det som jag vill (haha power woman!) och jag tror att min idé är bäst.
 
Igår på lunchen gick jag in på Target och fick syn på Loreals hårfärgserie Wild Ombre, köpte en sån och nu är jag ASFUL i håret! (håret kanske inte ser så gult ut på bilden men det är det) Varför kan jag inte bestämma mig hur jag vill ha det och sluta hålla på att prova mig fram!? Snart blir det en Britney Spears 2007, helrakat. Eller så blir jag mörkhårig, fast det är så läskigt att ta det steget... tar så lång tid att bli blond igen.
 

T.G.I.F

Alltsa nar ska man ha tid och uppdatera? Har ju inge kul att skriva om heller. Det ar i alla fall FREDAG idag och det ska bli sa skont med helg, vill sova sova sova.
Fick min vaska igar, som ni ser pa bilden. Ar inte helt saker pa om jag gillar den faktiskt. Fargen hette "Vanilla" och da tankte jag pa vit som GBs vaniljglass, men det ar mera ljusbeige. Far se om vi kan bli vanner eller om jag ska skicka den vidare den till lillasyster.
 
Har inga planer for helgen, vadret kommer vara lite ostadigt sa vi far se vad som hander.
 
 

LIFE IS SHORT, TREAT YOURSELF

Michael Kors Hamilton East West Satchel.
 
Klickade precis hem den har skonheten! Man ska njuta av livet och skamma bort sig salv, hehe, Jag har ingen vit vaska, den var pa rea ($280, vilket kap!) och jag far tillbaka 20,000 SEK i australienska skattepengar om 1 vecka. Dessutom fick jag lon igar. Soooo Why not liksom? 
 
Sitter pa jobbet och har gjort klart allt for dagen, nu ar det helg! Efter jobbet blir det lite drinkar med tjejerna.
 

RSS 2.0