Longboarding...for the first time!!

Efter ett par ledsna ögon med bamsetårar mitt i natten och ett gulligt samtal från min fina familj i Sverige, så vaknade jag upp på rätt sida i alla fall. Temperaturen kom upp i 39 grader varmt idag, och Jonna och jag klarade endast ett par timmar på stranden för att sedan åka in till Freo och äta sushi inne på food court. Det blev en sväng till marknaden och sen frozen yoghurt på det. Vi traskade vidare ner till Little Creatures och lyckades snappa åt oss ett bord i skuggan, köpte något kallt att dricka och fick sällskap av Ida.

Mina fina, Ida och Jonna!

En mycket svettig Sara och Ida.

Efter det blev det vila hemma i soffan, titta på en film medans pojkvännen sov. När klockan var straxs efter 18.00 och solen hade börjat gå ner bestämde vi oss för att ta en sväng på hans longboard, och jag har alltid velat prova men inte känt någon med en. Det var lite nervöst i början men sen gick det riktigt bra! och det var så jäkla KUL, jag ville aldrig sluta! Så imorgon tänker jag ägna några timmar att träna på det, jag ska bli grym.









Så satans varmt.

37 grader varmt. Jag har legat utslagen hemma hos världens bästa Ida och lyssnat på musik och kylt ner mig i poolen. Druckit iskaffe och haft det bra. I onsdags hade vi det superkul i Subiaco innan vi skulle till Leederville och dansa. Satt i en park och bara pratade och nöjt av livet. Ni är så himla bra tjejer.

Nu ska jag duscha och fixa till mig lite eftersom min fina pojkvän har bjudit ut mig på middag på Little Creatures ikväll. Dessutom ringde han överlycklig och berättade att han hade fått det nya jobbet!! Så vi ska väl fira det lite.


Fixad och klar


Nu ska jag äta lite hårdbröd med ost (ska bli såå gott!) sen ska jag försöka att inte svettas ihjäl, eftersom jag är klädd i en svart klänning, sminket på och det som fladdrar i bild är mitt långa fjäderörhänge. De sa på radion att det är 34 grader ute och jag måste ta bussen till Ida snart, TUR att hon har AC i sitt rum.

Kan man dricka vin till hårdbröd?...JA det är klart man kan.

IKEA<3

Har ägnat hela förmiddagen på världens bästa IKEA. Vi behövde köpa lite småsaker och jag handlade såklart i matbutiken! Jag kan inte sluta le när jag går runt och det står RÄTTVIK, STOCKHOLM och KARLSTAD osv på möbler och inredning. Det får saknade att lägga sig lite om man får en dos av IKEA någon gång varannan månda.


Köttbullar, potatis, lingonsylt och brunsås till lunch och en liten prinsesstårta till efterrätt! Blev helt förskräckt och skrek rakt ut när hon började lägga pommes frites på min tallrik istället för potatis!! Är hon helt galen eller? RÄTT SKA VARA RÄTT!

Världens bästa stad, sol och blå himmel. Bästa platsen i världen.

Köpte inte så mycket, men jag hade fokus på att hitta bröd och med mig fick jag: Ballerina, flädersaft, dammsugare (har en pojkvän som älskar dem!), leksands knäckebröd och svensk hällakaka!! Nu är jag en väldigt lycklig tjej.

Nu ska jag diska av alla småprylar vi köpte sen fixa lite inför ikväll då jag ska till Leederville och dricka vin med mina fina, Jonna och Ida!

Good Vibes

Grym festival! Jag hade så jäkla kul och dansade tills jag var helt dränkt i svett. Det var molningt (för en gångs skull) vilket passade perfekt. Sverige har mycket att lära sig till sina egna festivaler, för här behövde man inte stå i en bar och dricka öl utan man fick gå runt på hela området och man fick åka gratis tåg/buss hem efteråt. Hur bra som helst.



Emily, Zoe, Cody och Geoff.




I det här tältet dansade vi tills vi var helt dyngsura.

The Ting Tings.

Några killar (som bjöd oss på dricka) och Ida och Becca.


Miike Snow, från Sverige är dom och när de sa det så tror jag att vi hördes mest i publiken.

Faithless, sååååååå grymma!

Åt två kyckling kebab och hade så ont i fötterna att jag var tvungen att sitta ner när de sista banden spelade. Jag önskar att det gick att spola tillbaka tiden, vill bara gör om det igen! Har en video som jag ska försöka ladda upp sen också men nu ska jag möta Ida på café 58 för en fika.

Barbie and the blue man

Idag vaknade jag med kaninöron på huvudet, rosa läppstift i ansiktet och ett nattklubbsband från Bali runt armen. Jag hade så jävla roligt igår! Australienska hemmafester är så jäkla kul. Man blir bjuden på mat och något att dricka hela tiden och alla dansar som bara den till musiken. Vi var kvar till sist. Temat på festen var "B" vad som helst på "B" fick man klä ut sig till.


The blue man!

The blue man och Barbie!

Butterfly (födelsedagsbarnet) och the blue man!

Barbie och pappa Bob Marley!

Ballerina och sen kommer jag inte ihåg vad Phil var utklädd till.

Bali boys och the blue man!

Barbie och Buzz lightyear!

Bali boys och the blue man!

Barbie!

Jag har det bra


Ni ser ju själva hur bra jag har det. Fick dock ingen sushi igår för det var stängt, men ikväll ska jag stå och knacka på dörren om de har stängt. Imorgon är det dags för mig  att klä mig som Barbie inför en födelsedagsfest och på söndag ska jag på festivalen Good Vibrations, vilket betyder att jag måste dränka min kropp i solkräm sen ska jag dricka vin och dansa hejdlöst i solen hela dagen/kvällen/natten till bra musik!

I <3 second hand


Second hand är så genialiskt! Jag älskar alla unika plagg och grejer man kan hitta. Jag köpte allt på bilden för totalt $14 (ca.100kr)! 2 klänningar, en topp, ett par shorts, ett bälte.

Den beiga toppen/klänningen.

Bältet är så jäkla snyggt!

Gillar läget

Har varit hemma hos Ida och ålat runt på en luftmadrass i hennes pool, mest hela dagen. Misshandlade vårat skandinaviska skinn med den 35+iga solen. Sen blev en sväng till Café 58 för att kämma i mig världens godaste cheesecake. Satt och pratade där i ca.3 timmar i den härliga eftermiddagssolen. Jag älskar det. Jag älskar solen. Jag älskar livet i Australien.


Lånad bild! Såklart så smörjer jag mig med solskyddsfaktor 30+ varje dag.

Nu håller vi tummarna att japanesstället är öppet tills min man har lekt klart på sin skateboard, för då får jag sushi till middag = GLAD TJEJ!

Sportsgirl gör det igen


Total älskar de här ringarna från Sportsgirl (såklart)...tur att jag fortfarande har ett presentkort på $60 där. Blir nog en sväng in till stan och leta efter dessa godingar. De påminner lite om YSL-ringar.

Nu ska jag försöka sova, men det är så jäkla vaaaaaaaarmt fast klockan är över 23.00....

Grey




Jag vill ha de här sakerna soooo bad. Allt är från modekungen.se ♥

Bra kväll

När jag stod och fixade med middagen igår så knackade det på dörren och där stod min fina pojkvän med en ros i munnen och två flaskor champange! Han är allt för gullig han. Vi åt tills vi trodde vi skulle sprängas och sen tryckte vi i oss glass och jordgubbar efter det. Försökte oss på att titta på filmen 'The other guys' men gick och la oss kl 22.00 istället. Geoff somnade på 2min och jag försökte mig på att läsa vogue men somnade med den i ansiktet igen! haha.

Valentine's day





Inte för att jag brukar fira alla hjärtansdag, men jag har faktiskt köpt ett kort och skrivit lite fint i det, köpt middag (tacos, bara för att vi båda älskar det) och efterrätt (choklad/vaniljglass och jordgubbar). Mer än så behöver det väl inte bli? Ska ta en dusch och måla om läpparna som på bilderna. Fick sån otrolig inspiration från Australienska Vogue, hela tidningen är så underbar att jag måste göra ett eget inlägg om den sen.

En sväng söderut igen

Efter ett fullspäckat lite mer än ett dygn i South West så är jag hemma. Vi var 11 personer, kom fram 08.00, slog upp våra tält och drog direkt till stranden, lunch på en vingård, vidare till mataffären för att köpa marshmallows och alkohol, tillbaka till lägret, några sovmiddag och vi andra drack öl, åkte ner till klipporna/stenarna vid stranden och tittade på solnedgången och drack öl (såklart), åka tillbaka campingen, det var kolsvart men vi hade små lampor med oss, killarna gick iväg och var manliga och skötte grillen, vi tjejer satt kvar och prata strunt och drack vin, alla blev som hökar när maten kom, födelsedagsbarnet skulle gå och kissa bakom vårat tält men där låg en känguru och sov (haha), sen började det spåra med alkoholen och det dracks direkt från vindunken och fulla plastmuggar shotades. Alla somnade innan 24.00.









Geoff, Zoe, Leon, Harry, Cody, Jigga, Kerri, 'C' (han hade världens konstigaste namn), Em, 'K' (syns inte på bild, men minns inte hur hennes namn stavas).

Födelsedagsbarnet (25 år) fick blåsa ut tändaren och äta munkar och muffins istället för tårta.





Dagen efter vaknade vi vid 08.30 och låg och ropade till varandra från de olika tälten eftersom ingen orkade gå upp. Jag var tvungen att gå upp och kissa och campingen såg ut som en svinstia, det var riktig festivalkänsla men vi städa så fint efter oss och packade ihop våra grejer. Åkte och kolla på utsikten sen in till Margaret River för att äta frukost och gå på en marknad. På vägen hem stannade vi så killarna fick åka lite skateboard och så åt vi fish'n'chips.

Jag var verkligen kanontrött igårkväll och somnade i sängen med en tidning i ansiktet.


Vad händer...

  • Det är svinvarmt och jag svettas till döds så fort jag går utanför dörren.
  • Min kära pojkvän flashade rumpan i vårat köksfönster när grannen ovanför gick förbi (Geoff skulle visa svullnade på hans höft och rumpa efter att han ramlat med skateboarden).
  • Jag har fått ett stort lila blåmärke på hakan!? (hade det inte när jag vaknade men se var det plötsligt bara där).
  • Jag tittade nyss på skräckfilmen 'Friday the 13th: killers cut' där några ungdomar åker och campar och blir mördade av Jason.
  • JAG SKA SÖDERUT OCH CAMPA I HELGEN (var ju dumt av mig att titta på den där filmen om jag säger så)
  • Jag funderade starkt på att ställa mig och plocka ut alla havregryn ur müslipaketet för att kunna baka istället för att går ner till affären (det tar 2min så ni får med all rätt kalla mig LAT)
  • Idag filmade jag min pojkvän när han gör kaffe på vår kaffemaskin och han pratar som om han var med i ett tvprogram (jag ska fråga om jag får lägga ut den här!).
  • Eftersom jag älskar ROSA och vi bor här tillsammans så har jag börjat sprida den färgen i lägenheten. Vi har: en rosa disktrasa i köket, rosa tuggummipaket i vardagsrummet, rosa tandborstmugg i badrummet, rosa tvål i duschen, rosa hudkräm som luktar passionfrukt, rosa flaskor med vin i vinstället.
  • Nästa helg ska jag på en födelsedagsfest med temat 'B' och jag ska klä ut mig till Barbie med knallrosa kläning, rosa naglar och läppstift (jag måste övertala Geoff att klä ut sig till Ken så vi kan vara 'Barbie and Ken' haha).

Lunchdate med Ida

Vilken härlig dag! Vaknade pigg och glad strax efter 09.00, solen sken som vanligt och jag besämde en lunchdate med Ida på ett café i Bicton (alltså inte långt ifrån där jag bor). Jag började gå och kom på att jag glömt smörja mig med solkräm och jag hade inget vatten heller, men jag gick på och gick och gick men hittade inte. Ida ringde några gånger och frågade vart jag var men jag hade ju ingen aning. Blev lite irriterad på mig själv att jag inte kan inse att det är inte lika lätt att hitta i det här landet som hemma i Sverige. Jag känner i alla fall att jag har gått för långt och svänger in på en väg och kommer ut vid McDonalds vid Canning hwy, jag har då gått hela vägen hem till Ida nästan, haha. Jag har gått i en stor cirkel men tillslut kommer Ida och möter mig och vi slår oss ner med en iskaffe och jag beställde en macka med kyckling och avokado. Där satt vi i ca.3h och bara pratade om allting och berömde oss själva hur duktiga vi är som tagit oss hit. Sen när jag skulle gå hem så hittade jag den rätta vägen som tog 15min max.

There's a party at a rich dude's house


Ida & jag.

Så här kul hade vi igårkväll. Jag, Ida och Jonna + några australiensare. Vin och nachos, dans och sen vidare in till Freo till Metros där det blev mer dans. Hade verkligen skitkul! Men idag fattas min älskade ring från Bali jag antar att jag råkade tappa den, och skorna glömde jag i taxin (men det löste sig sen). Nu är det dags för söndagsmys!

REA


Man måste bara älska när det är rea på designprylar! Fick tag på en fin fin sak från Stella McCartney i hennes sammarbete med Target. Kamerna dog dock precis när jag tog den här bilden, så jag får lägga upp en bild på vad det är i senare.

Dessutom tog jag steget...OCH KLIPPTE MIG! Herregud jag har nog aldrig varit så nervös och svettig i hela mitt liv. Mitt älskade hår. Började dock nästan gråta när hon visade mig hur skadat mitt hår var (jag har inte klippt mig sen april!!), på ena sidan hade håret gått av för det var så slitet och var ca 1dm kortare än andra sidan! Såg verkligen hemskt ut, och jag har inte sett det tidigare, pinsamt. Det tog inte mer än 10min så hade hon klippt av 1dm runt hela huvudet och jag är NÖJD. Känns bra att ha friskt och fint hår igen, även om jag så gärna vill ha lånt hår ner till midjan.

En dröm

Att jag aldrig kan vara nöjd, måste alltid hitta på något nytt och galet äventyr hela tiden. Nu har det börja rycka i kroppen igen, det finns så mycket jag vill göra i världen. Ägnade några timmar mitt på dagen till att ligga och sprattla i indiska oceanen, vattnet var verkligen supervarmt och inte ett moln på himlen!

A taste of the south west

En drös med bilder från våran tripp söderut.


I ett litet hus mitt ute i ingenstans drack jag världens godaste öl.

F.v: Citronöl, chilliöl, 2 x passionsfruktöl, hallonöl, kola/vaniljöl!

Kl.05.00 var vi uppe för att kika på dessa latmaskar (de ligger ju gömda i skuggan hela dagen annars)

Vi passade även på att leta surfbryt precis när solen gick upp.


Australia Day fortsatte så här efter en sväng till stranden lyssnade vi på musik och jag drack alkoläsk i vinglas.

Det vita i ansiktet är zink som blockerar solen helt, eftersom jag brände mig lite.

Åkte till en vingård och köpte vin, köpte 4 till några dagar senare.

Många eftermiddagar såg ut så här, öl och kortspel.


Jag hittade polkagrisar på det här stället!!!!! LYCKA!

Åt väldigt god ost men ville bara kräkas när jag kände lukten av vissa.

Mjölkchoklad, Vitchoklad, Mörkchoklad.


Man fick äta hur mycket gratis choklad man ville, sen beställde vi det här...jag fick en överdos av choklad.

Fiskade en kväll och det här monstret dyker upp och skrämmer livet ur mig. En stor stingray.

LYCKLIG TJEJ!

Lite räddd var jag i början, att den skulle bli arg för att jag rörde den men den var så snäll så.

Den här hade en bäbis som tittade ut lite då och då ur pungen på magen.


Den lilla farmen hade även marsvin, kaniner, olika fåglar, hästar och får.

Får och Emuer, en spottade på Geoff och jag skrattade! haha.

Den här filuren (ca.1m lång) sprang över vägen när vi skulle titta på utsikten.

Otroligt fina och gömda stränder, klippor att fiska på, och stora vågor att surfa på men ganska farligt också.


Sjuklingar

Pojkvännen ligger utslagen och sover i sängen och jag sitter i soffan med en helt otrolig huvudvärk som vägrar att ge sig! Tabletterna hjälper ju inte, dessutom är de snart slut. På en vecka ha vi lyckats smälla i oss ett paket alvedon. Lyckades göra riktigt goda omeletter till oss till frukost med tonfisk och avokado i, trots att vi inte har varit och handlat än och köket skriker tomt. Just nu samlar jag kraft till att smyga iväg till affären för att köpa lite nödvändigt så jag kan göra en pastasalld åt oss. Orkar inte tänka eller laga mat för huvudvärken får mig att må illa.

RSS 2.0