BACK TO WORK

Tisdag. Tillbaka till jobbet igår. Tåget till jobbet har nästan varit helt tomt de här två dagarna. Alla är ledig och njuter (gömmer sig inne i Can) av värmeböljan. Det är fullt med folk på straden redan vid 7am, troligtvis för att det redan är 32 grader varmt på mornarna. Idag ska det bli 39 grader. Jag har har varit törstig konstant de senaste dagarna, man bli verkligen utsliten av värmen. Men jag kan inte klaga trots huvudvärken. Sola och bada är bäst! Jag hoppas att värmen håller i sig, jag är ledig halva onsdagen och hela torsdagen och fredagen. På fredag ska jag och G äta en tidig frukost på mitt favorit cafe The Cool Room. Jag hoppas kunna sitta på deras uteplats i morgonsolen och njuta av en kopp kaffe och deras röktlax toast!

Nyår ska vi fira hemma hos Anna och Adam. Det blir väldigt avslappnat, spela spel och blanda drinkar innan vi kan gå och kolla på fyrverkerierna.

 


One Day In Freo

Förlåt för den dåliga uppdatering. Solen skiner och det är så himla varmt hela dagrna/nätterna. Ska strax ge mig iväg till några vänner och ha en liten sunday sesh, vi ska planera något inför Nyår. Idag har jag filmat massa vidosnuttar när vi spenderade en dag i Frematle. Ladda upp den i HD också, så nu har ni bra kvalite att titta på.
 
(Kom ihåg att byta till HD-kvailte ner till höger, kugghjulet)
 

JULETIDER

24 December. Klockan är 9.30am. Jobbar. Halvdag. Får betalt för heldag. Jobbar i shortsdress. Det är varmt ute. 32 grader. Babblar bort timmarna med kollegorna. Kastar chokladpraliner och M&Ms mellan kontorslandskapen. Försöker träffa någons mun. Dricker kaffe. Får chokladask av chefen. Måste delta i julstressen efter jobbet. Köpa julmat inför imorgon.

Goooo jul på er!

SVENSK SOMMAR

Jag har haft en fantastisk helg. Bättrat på brännan, handlat, träffat en koala, fotat med en engångkamera (jag ska framkalla bilderna imorgon) och filmat videosnuttar. Jag hoppas att jag har tid att sätta ihop mina små filmsnuttar den här veckan, men först tänkte jag bjuda på en film ifrån en sommarkväll hemma i vackra Dalarna. Jag är så glad att vi lyckades fånga en av de finaste kvällarna på film.
 
(Klicka på play och sedan kugghjulet i högra hörnet och ändra kvaliten till 480p. För bästa kvalite, jag har inte listat ut hur man laddar upp filmerna i HD än...)
 
 

MANGO ISLAND MAMMA

Jag måste bara berätta om den här fantastiska kvinnan! Jag är helt fascinerad av hennes livsstil. Hon heter Ellen Fisher och bor på Maui, Hawaii. Hon lever helt Raw Vegan. Rått och veganskt alltså. Hon, hennes man och son äter bara frukt och grönsaker som lagas helt utan värme. De verkar må hur bra som helst av detta och om jag någon gång bosätter mig i Queensland som har liknande klimat som Hawaii, då tänker jag också prova att leva Raw Vegan.
 
Här är en länk till hennes blogg och här är en länk till hennes Youtubekanal.
 

1 week alone

 
Idag flög G till Melbourne. Han ska bila med en vän tillbaka till Perh längs sydkusten, surfa och campa. De ska alltså göra detta på en vecka för att hinna hem till jul. Jag är hemma själv och blev plötsligt påmind av vad mycket jobb man måste göra när man är själv (Hej lat-Sara). Jag har i alla fall blandat världens största smoothie, kokat ägg och blandat chiapudding inför morgondagen. Lagat middag, diskat och städat. Nu tittar jag på filmen 'Love Actually' som går på TVn. Äntligen något annat än gisslandramat som var allt som visades på tvn igår...
 
Till middag gjorde jag en vegetarisk rawsallad:
 
Här är ingredienserna som behövs för att göra gudomligt chiapudding. Jag har läst att folk har svårt för chiapudding. De säger att det bara känns som smaklösa, slemmiga frön i munnen. Det kan jag förstå om man bara blandar kokosmjöl och chiafrön. Ha i kanel, kakao, honung eller vaniljextrakt, eller blanda i alla ingredienser som jag brukar göra. Blir kanongott! Skulle kunna leva på chiapudding. Låt det stå i kylskåpet över natten (rörom en gång innan du går och lägger dig) så är det redo att ätas nästa dag.


 
 

Tyngden på dalskidan

Ja ni ser ju vad jag vill göra mest av allt just nu...
 

East Fremantle Festival

Igår så var det East Fremantle Festival på George's Street. Vi gick dit efter lunch och det var verkligen över förväntan! Helt fantastiskt mysig. Jag önskar verkligen att det hade såna här små street festivaler oftare. HImla bekvämt när det är gång avstånd från där man bor cokså. George's Street var fylld med musikanter, matstånd, försäljning av kaffe och glass och massa prylstånd. Riktigt varmt var det också.
 

Salty hair, don't care

Idag började vi morgonen med en banan, mango och ananas smoothie. Det är mango säsong, så försöker äta så många billiga mangos som jag bra kan. Varje dag. 
Efter en smoothie och kaffe gav vi oss iväg till stranden med G's GoPro. Vi badad ett bra tag och tog 320 bilder totalt. Här är et urval av dem.
 
 

Saturday Op Shopping

I fredag var det Christmas party med jobbet, men eftersom jag var hemma lika tidigt som en pensionär så vaknade jag pigg och utvilad på lördagen. Vi bestämde oss för att åka runt till olika OPSHOPs (second hand butiker). Det finns alltid massa annorlunda och roliga saker att titta på där. Jag hittade en baddräkt från MINKPINK för $5, världens kap. Ni kan se den på sista bilden. Jag ska börja följa med G på mornarna och simma i havet innan jobbet så den blir perfekt för det. Vi tog en sväng inne i Freo och en av våra favorit affärer Kakulassisters och köpte med oss lite kryddor.
 
 
 
 
 
 
 
 

89 90 97

Jag letade efter en bild på mobilen och ramlade över denna. Måste lägga ut den. Alltså hur söt är inte min lillebror!? Ååååh det gör ont i hjärtat av kärlek att titta på bilden. Han är så liten, rund och go!! Snutteplutten!! 
Nu är han två huvuden längre än mig och fyller 18 år i februari...

Här har vi några bilder på att utveckligen inte har kommit så långt med team Abrahamsson. Vi gör fortfarande miner på alla kort. Stackars mamma, Vi kan inte vara "vanliga".





Permanent Residency


Idag fick jag mitt permanenta visum godkänt!!! Nu finns det papper på att jag tillhör två länder, jag har två hem. Det är nästan 2,5 år sedan vi började ansöka. Slitigt har det varit men den känslan jag har nu är oslagbar! 

Vi ska fira med öl och hamburgare från Flipside i Norh Freo.

Vegetariska "köttbullar"

Idag bestämde jag mig för att göra vegetariska "köttbullar" till middag. De är gjorda på: mandlar, boccoli, parmesan, ägg. Det blev fantastiskt bra och gott! Det ska jag göra om. Till "köttbullarna" blev det potatismos, gräddsås och lingonsylt såklart.
 

Helgens mobilbilder














 
 

RSS 2.0