I'm home!

Jag lyckades ta mig hem till Dalarna även om vägen hem var livsfarlig! (nu tänker jag inte åka tillbaka hit förns snön är borta)

Har hunnit besikta bilen, fått min nya mobil och kamera, spelat guitar hero och rockband, druckit cider i badkaret med trevligt sällskap, kikat på bra filmer, bara tagit det lugnt och jag har massa dagar kvar att ha det bra!

Imorgon är det nyår och som vanligt vet man inte vart man ska befinna sig, men det löser sig nog. Nu ska jag pilla vidare på min nya kamera.



Haaa deeee!

Imorgon efter jobbet lämnar jag detta land och åker hem till Sverige i sju dagar, jag längtar! Ska bli så jävla skönt!

Haaaaa deee!



LG KP500 PINK.



Har precis klickat hem den här mobilen till mig själv, jag är NÖJD!


Norsk julafton, check!

Jag har aldrig firat julafton så ordentligt som jag fick göra igår, herrgud säger jag bara! Det började med att vi drack glögg sen kom det släktingar, där hälften var spansk så det blev en salig blandning av språk svneska, norska, engelska, spanska. Vi satte oss och åt julbord och jag kan ju säga att det var väldigt...grått(?) den norska julmaten ser väldigt tråkig ut, men  den var god! Fast jag saknade julskinkan. Alla vuxna bjöds på något väldigt starkt (enligt mig, jag fick hålla mig för att gör miner). Sen fick vi någon god efterrätt. Efter maten spelades det piano och vi dansade runt granen, helt plötsligt kom tomten och de små barnen blev galna (jag har seriöst aldrig sett så mycket paket i hela mitt liv). Det tog flera timmar att dela ut paketen haha. Jag hade tydligen varit väldigt snäll tyckte familjen för jag fick två julklappar av dem, två glas av märket BodaNova och en radio som man kan ha i duschen som de hade köpt i New York (hur bra som helst ju! jag saknar musik när jag står och duschar). Jag byggde lego med de småbarnen som de hade fått i julklapp, för att sedan dricka kaffe och äta mer kakor för att sedan körde vi en omgång "Ludo" som norskarna kallar det, jag berättade att det heter "Fia med knuff" hemma i Sverige. Det tog också flera timmar eftersom vi hade två spelplaner som satt ihop, men oj så kul vi hade. Jag knuffade ut mormorn och hon sa "nej nu tycker jag du kan åka hem till Sverige igen!" haha. Jag kom trea alla fall. Vi var klara vid 24.00 ungefär och då började jag verkligen bli trött, så jag tackade för allt och kilade ner till mig.


Jag ska helt klart prova fira jul i andra länder och prova deras julmat i fortsättningen, det var hur kul som helst!



Beautiful boy.

Igår på jobbet så var det väldigt mycket passagerare, MEN jag fastnade men blicken på två män som checkade in bredvid mig. De var så sjukt stiliga! De var mellan 22-25 år och var verkligen uppklädda till max. Min första tanke när jag såg dem, var att de var som plockade ur en av min favorit serier Gossip Girl. Jag glodde på dem hela vägen bort till säkerhetskontrollen. En sån pojkvän vill jag ha.


Snyggingarna Chuck, Dan och Nate från Gossip Girl.



En julafton i Norge.

Jag är som sagt fast i Norge över jul, men jag överlever nog. Har alla fall blivit bjuden upp till den gulliga familjen som jag hyr lägenheten av, de kommer ha en salig blandning engelska, spanska, norska och svenska släktingar och en del småbarn i åldrarna 2-4 (så det blir nog fullrulle och jag kommer agera barnpassare).

Jag tittade nyss ut genom dörren och såg att det kommit 30-40cm snö till! Men det är ju bara mysig. Fast just nu har jag långt ifrån snö i mina tankar, jag håller nämligen på att letar skolor i utlandet (som jag brukar uppehålal mig med hehe) har hittat den perfekta skolan i Los Angeles! såklart, det är min stad som ni vet. När vi tog studenten så var det flera som skrev i mössa att jag kommer hamna i LA en dag, och jag är själv helt säker på att jag kommer bo där någon gång under mitt liv. Jag skulle helst vilja bo där när jag är mellan 20-23 år.
To be continued..



Vem fan är det som...!?

Hehe det är lite kul när man kommer på sig själv. 'Vem fan är det som tutar här utanför kl.20.30!? folk kan faktistk ligga och sova!' tänkte jag nyss och blev irriterad eftersom jag brukar gå och lägga mig vid den här tiden.

Jag insåg precis att det är min mystiska gamla stol som gör dessa skumma ljuden ifrån sig och man flyttar sig på den. Det blir liksom ett litet avlägset tutande typ, som stämmer bra med läget på min lägenhet (eftersom den ligger på baksidan av ett hus), precis som att det skulle vara någon ute på vägen som tutade.

Haha dags för mig att hoppa över till sängen för imorgon väntas mer jobb.


++++

Dagens humör: pigg och glad
Dagens borde: raka benen kanske? känner mig som en man just nu haha
Dagens frisyr: slarvig knut
Dagens klädsel: leggings och stickadtröja
Dagens planer: sova, börjar 05.00
Dagens vill ha: julgodis
Dagens längtan: HEM
Dagens fundering: som vanligt, au pair, jobb i London, vad vill jag plugga? osv.
Dagens beroende: Pepparkakor
Dagens tråkigaste: mensmagen
Dagens tidning: Sofies mode
Dagens låt: The Fray - You found me



Minusgrader så det räcker och blir över.







Kan kortfatta min dag: sov 13 timmar, gick en promenad (och höll på att avlida av kylan), lyssnat på musik. Nu borde jag nog äta något så jag orkar göra mina "träna hemma"-övningar.

Men just nu uppehåller jag mig med att leta resor till Alperna, Val d'isere, Chamonix eller St. Anton skulle ju inte sitta helt fel. Får se vad vi lyckas skrapa fram.


Yesterday.

Jag har varit lite frånvarande p.g.a sjukdom och trötthet men ja tror att jag är på väg att bli bättre...kanske. Igår jobbade jag alla fall och efter jobbet tog jag och Nicole en sväng i 'sentret' hon skulle leta julklappar och jag skulle försöka att itne köpa något...det gick ju...sådär.





Vi avslutade dagen hemma hos mig med middag.


Erkänn att du blir lite sugen nu?

Helt off.

Sjuk.

Just nu gör det ont och sticks överallt. Växlar mellan varm och kall. Pulserande känsla i hela kroppen. Snor som rinner och huvudvärk som ska botas. Jag saknar mamma. Jag längtar hem till Sverige.

Jag börjar 04.15 imorgon. Det är lite synd om mig.


Spets.





Spets från gina tricot och skor från din sko (mina julklappar till mig själv)

Jag mår lite bättre idag efter 12 timmars sömn, men det är helt klart något som inte står rätt till där på insidan. Tog mig till 'Storsentret' i alla fall och köpte en kanon julklapp till lillebror! Nu har jag kört runt med dammsugarn här i lägenheten och ska bara ta det lugnt hela kvällen, får lite sällskap Mr.Lortis också alltid trevligt!

Spelas mest på min Spotify just nu:
Jason Derulo - Whatcha say
La Roux - bulletproof

Jag är helt besatt av dess låtar! (Den översta är med i ett av de senaste Gossip Girl avsnitten för er som följer det)


I'm not OK.

Jag har årets migrän, har haft det sen jag slutade och det känns som att jag ska spy vilken sekund som helst. Är väldigt varm också, jag hoppas att det inte är svininfulensan. Har inte hunnit tagit sprutan än och med tanke på att jag jobbar på en flygplats är jag ganska utsatt.

Men bli inte rädd nu och undvik mig! haha. Ska faktiskt gå och lägga mig nu har varit vaken sen 02.45... har legat i sängen och kikat på serier hela eftermiddagen men nu är det dags att blunda lite.


Ett specialbagage till TRD tack!

När jag ändå var inne på julgranar så undrar jag, vad är grejen med att skicka julgranar på flygen!? haha jag menar det kan dem väl fixa på plats istället för att betala 216:- för att sända något som inte kommer vara lika fint när den kommer fram. Okej det kankse inte finns julgranar i Thailand men klä en palm istället! (inte för att jag vet var dessa julgranar som jag sett skulle men ändå)


Julshopping.

Jobbade på morgonen idag sen åkte jag till 'sentret' för att kika efter julklappar... såklart så hittade jag bara en julklapp till mig själv som jag köpte, så efter jul kommer jag glida runt i sjukt snygga boots och bli 12cm längre! Köpte lite annat strunt också:


Toni & Guy serum för håret och brun utan sol (jag är läskigt blek!)
(kul att fokuset hamnade på fantaburkarna... busted)

Snodde en bild av Mia från när vi var i Charlottenberg, här är Emma och jag:

Närmaste julgran jag kommer denna jul...



Trötter.

Har man varit vaken sen 02.45 inatt så får man vara trött nu. Jobbat hela dagen, var helt slut när jag kom hem och somnade som en stock i två timmar framför tvn, ändå har jag ont i kroppen av trötthet. Jag planerade att se idol men tror inte att jag klarar av det faktiskt. Ska se ett avsnitt av True Blood och sova tills jag börjar 05.00 imorgon.

HEJA ÄLSKADE CALLE!! men jag är ganska säker på att Erik kommer vinna, det och ok det med. De är grymma båda två.



Beautiful day.

Två göteborgare, två värmländare och en dalkulla i en bil på road trip till Sverige. Det var vad vi ägnade våran dag till igår. Vi packade in oss i bilen och åkte till Charlottenberg.

Vi planerade att köpa julklappar och mat (några köpte även tobak och alkohol), men jag var otroligt snål med mina pengar. Köpte en julklapp som inte ens är rolig, men ett måste. Köpte inget onödigt till mig själv och det är ju bra.


suddigbild.com

Köpte:
2 skivor - U2 och en annan som julklapp (2 för 99:-)
2 filmer - Kalle och chokladfabriken och I hennes skor (2 för 99:-)
Tv-serie - The Hills season 1 (199:-)
Tidningar - Kerrang!, Sofies mode och ELLE
(Chipsen är faktiskt inte mina, köpte dem på beställning)
Topps, bomull,diskmedel och sånt där otroligt roligt att köpa köptes också.
Köpte mängder av lussebullar också! hehe.



Det bästa köpet, hittade den här ringen på en blogg för några dagar sen och blev lite kär. Nu är den min för 80 riksdaler.

Nu har jag ju massa att göra, se på film och läsa tidningar ciao!


Tidig morgon.

Har varit vaken sen 06.06 ungefär, på min lediga dag. Så kan det va. Hade besök igår och vi hade lite taco-kväll och tittade på den tragiskt dåliga julkalender (det gör ont i hjärtat att barnen idag aldrig kommer få lika bra julkalendrar som när jag var liten..) vi försökte oss även på att se Transformers men john blund var framme ganska snabbt, sov så jäkla bra!

Idag när mina kära vänner slutat på jobbet ska vi ta oss över gränen till Sverige för lite shopping. Lönen har ju trillat in på kontot och jag är JÄVLIGT NÖJD! Sen kommer ju Obama till stan idag så det är bäst att hålla sig undan allt hålligång.

Nu sitter jag och lyssnar på mina älskade 30 Seconds To Mars och deras nya album This is war, ska se om den finns att köpa hemma i Swe.

Hade suttit fint med lite tacos nu kan jag säga....men jag har ingen micro...kanske kan värma kättfärsen lite i stekpannan heheh.

23/2 2010.



23/2 2010, the day.


A letter from England.

Jag fick nyss ett sms från mamma, det har kommit ett brev till mig från England. Jag vet precis vad det innehåller. Jag är så jäkla happy just nu så jag bad henne öppna det och fotat dem så jag alla fall kan se en bild på dem, eftersom det kommer dröja några veckor innan jag får hålla dem i mina händer.

Jag lovar att lägga upp bilden så fort jag fått den!


You're my inspiration.

Har klickat runt på massa härliga bloggar och sugit i mig inspiration! WOW säger jag bara. Måste börja handla mer på second hand känner jag, billigt,skitsnyggt och unikt! För att dela med mig lite av lite inspiration så lägger jag upp lite bilder från fashiontoast.com.


De välkända skorna från Topshop I think?


Gillar skorna, gillar INTE pälsarna fy!


Sjuuuuk snyggt! Tur för mig att jag har en liknande klänning från Zara, och runda brillor från H&M
Så här ska jag klä mig i London.


Perfection. Tur för mig att jag har en liknande tröja bara kjolen som fattas.


Skaffade mig ett rött läppstift för någon månad sen, har inte vant mig vid det riktigt än men det kommer nog ska du se.

Nu ska jag leka nakna-kocken och skrapa ihop någonting med pasta, men ni kan ju njuta av dessa bilder medans!


One.

Gungar med till U2 och äter lite choklad, skulle sitta fint med lite chips och dipp också hehe. Har tvättat hela morgonen så nu hänger det tvätt i hela vardagsrummet/köket. Tänker inte göra ett skit idag, ska kika på Idol på tv4play och bara lata mig och läsa bloggar (så skriv massa nu så jag har något att läsa).




Did I disappoint you?
Or leave a bad taste in your mouth?
You act like you never had love
And you want me to go without.



Städa städa städa.

Jag har skurat både golv och väggar(!) för att det ska vara riktigt fint när mitt besök från Sverige kommer hit. De borde vara här ganska snart tycker jag, fast det tar ju lite tid att åka från Stockholm och hit hehe. De har förhoppningsvis lussebullar med sig till mig! Jag vet inte om de äter sånt i Norge och eftersom jag är tvingad till att vara här över jul så måste jag ju ha lite lussebullar!

Just nu strömmar det otroligt bra 80-talsmusik ur mina högtalare, finns inte så mycket annat att göra än att lyssna på musik och vänta på att det ska knacka på dörren.


All I want for christmaaaaaaas...

Vilken tur att det är jul snart och att jag har varit snäll och duktig i år...







(gjorde ett kollage i photoshop men det sparades inte som jag ville och sen kunde jag inte öppna det igen?!)

Har en känsla av att de här sakerna kommer trilla ner i min brevlåda eftersom jag snart får lön och det är halvskatt i Norge i december! Även ett par boots från din sko ska jag nog kunna få hem.

Gnäll inte nu om ni inte får julklappar, ni önskar er ju inget! Fick inte ur något vettigt ur min lillebror idag när jag frågade honom om han önskade sig något, "jag vet inte" var hans svar.

Nu ska jag gå och hänga lite i badrummet, skulle helst slippa, men det är något som inte står rätt till i min kropp.



Hur ska det gå?

Meeeen, jag skrev ju ett inlägg om Beercall igår, men tydligen tröck jag på fel knapp så det laddades aldrig upp. Inte lika kul att lägga upp det nu ju så jag skiter i det. Men jag hade askul och det bjöds på mycket skratt, dans och tequila race. Dansade tills Taket stängde och en av killarna på jobbet som jobbar som stuare var vänlig och gav mig sovplats, här tar i hand om varandra jadå.

Den här dagen har ju inte varit så bra alla fall, mådde illa imorse och trodde jag skulla kräkas, var helt skakig på jobbet och det kändes som benen skulle vika sig, har ingen färg i ansiktet, har sår i munnen? usch. Lagade mat och tappade massa pommes i slasken och tappade mjölkpaketet i golvet.

Dessutom är jag helt själv nu, min roomie har flyttat hem till Sverige och det känns så tomt redan! Nu ska jag bo själv på riktigt. Isabelle om du på något vis skulle läsa det här så är du välkommen tillbaka anytime!

Nu vankas det film, andra ARN-filmen. Imorgon kommer mormor och morfar hit med en tv och TVÄTTMASKIN, jag har bott här i 3 månader utan tvättmaskin (tvättat de få gångerna jag varit hem) men nu jäklar kommer det tvättas.


RSS 2.0